שלושה מתכונים עם מלך היופי של הפירות - התות

שמעתם פעם מישהו מתפעל מתפוחים? לא, והסיבה פשוטה: התות מושך את כל תשומת הלב. אפרת ליכטנשטט מפנקת בשלושה מתכונים חתיכים עם תותים

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 23/1/2015 8:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
התות הוא מלך היופי. יש לו כמה מתחרים בזירה, אבל הוא יודע שהוא הכי יפה ומנצל את זה לטובתו. צבעוני ושמח, ארוז בקופסתו הקטנה, הוא הולך לקופה עם בעליו החדשים - ומשאיר מאחור את התפוחים והתפוזים.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
אפרת ליכטנשטט
ווואווו. מלך היופי של הפירות אפרת ליכטנשטט
 
גם בבית הוא מתפנק. צריך לאכול אותו מיד, או שהוא מתחיל להתרכך ולהתקלקל. אם קצת צפוף לו בקופסה הוא מתלונן. הוא אוהב להיות מוגש על צלחות זכוכית יפות, מסודר במעגלים, ורגיל שכל האורחים אומרים: "וואו, תותים יפים". כל הטועמים מחווים את דעתם על התות, משווים לשנה שעברה ולשבוע שעבר, מדברים על המחירים ועל הירקן בשוק שרק אבל רק אצלו כדאי לקנות.

החורף הזה אני כל כולי בעניין של תותים. היופי שלהם משגע אותי ואני קונה עוד ועוד, בלי לחשוב אפילו אם התותים שיש בבית נגמרו כבר, או לא. הקטנים מטורפים עליהם ואוכלים בלי סוף, אני מכינה קינוחים ושמה תותים בכל ערב בסלט, ואני רק מחכה שיגיע הזמן לעשות מהם ריבה.

בשבוע שעבר, כשדיברנו על פורים, פיצי כבר הודיע לי שאני מתחפשת לתות. אין ברירה. תות איט איז.
טארט תותים עם קרם פטיסייר

אם כתבתי על התות שהוא פרי יפה בכל מצב, הרי שהטארט הזה מוציא ממנו את המיטב. אם אתם רוצים לסחוט קריאות התפעלות מהאורחים שלכם - זו העוגה שאתם צריכים להכין. אל תיבהלו מהמתכון הארוך: עקבו אחריו לאט ובסבלנות. גם סידור התותים לא קשה מדי: סידרתם פעם חיילי דומינו? הרכבתם פעם רהיט של איקאה? תעמדו גם במשימה הזו. קדימה למטבח!
 

אפרת ליכטנשטט
כמו חיילי דומינו. טארט תותים עם קרם פטיסייר אפרת ליכטנשטט

חומרים:
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
קמצוץ מלח
250 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
2 חלמונים
2 כפות חלב קר

לקרם פטיסייר לימוני:
250 מ"ל (1 כוס + 1 כף) חלב
מיץ וגרידה מלימון בינוני
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 חלמונים
70 גרם (חצי כוס) סוכר
2 כפות קורנפלור
25 גרם חמאה חתוכה לקוביות
125 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:
15־20 תותים שטופים ופרוסים לפרוסות דקות לאורך.
 

אפרת ליכטנשטט
תותים חותכים לאורך. תות חתיך אפרת ליכטנשטט

הכנת הקלתית:
1. במעבד מזון שמים יחד חמאה, אבקת סוכר ומלח, ומעבדים עד לאחידות.
2. מוסיפים את הקמח והחלמונים ומעבדים שוב, בפולסים קצרים, עד שהתערובת אחידה ופירורית.
3. מוסיפים את החלב ומעבדים קלות עד שנוצר כדור.
4. מניחים על השיש חתיכה גדולה של ניילון נצמד ומעבירים אליה את הבצק.
5. מאחדים אותו בעזרת הידיים לצורת נקניקייה קצרה ושמנה. אין צורך ללוש!
6. עוטפים בניילון ומקררים במקרר שעה לפחות.


7. כעבור שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ופורסים ממנו פרוסות בעובי חצי ס"מ.
8. מניחים את הפרוסות זו לצד זו על גבי התבנית ולא שוכחים גם את הדפנות.
9. בעזרת האצבעות לוחצים מעט על הבצק ומחברים את החתיכות זו לזו. אפשר להוסיף עוד חתיכות קטנות למילוי החורים.
10. מעבירים את התבנית למקפיא לחצי שעה. אם אתם מכינים את המילוי בזמן אחר, עוטפים היטב ושומרים במקרר.

אפיית הקלתית:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מניחים בתוך הקלתית 2 יריעות ניילון נצמד גדולות בצורת איקס, וממלאים בשעועית יבשה או בכל קטנית אחרת שיש לכם במזווה (המטרה היא שהבצק יישאר שטוח ולא יתרומם).
3. עוטפים את השעועית היטב בשולי הניילון ואופים עשר דקות.
4. מוציאים את הניילון עם השעועית (זהירות!) ואופים עוד 5־3 דקות עד שהקלתית זהובה ובהירה.
5. מצננים לטמפרטורת החדר.
6. אם מכינים את הקלתית מראש, אפשר להקפיא אותה עטופה היטב, ולהשתמש בה מיד כשמוציאים מהמקפיא.

קרם פטיסייר לימוני:
1. בסיר קטן שמים יחד חלב, וניל, מיץ לימון וגרידת לימון, ומביאים לסף רתיחה.
2. בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור.
3. שופכים את תערובת החלב הרותחת אל תוך תערובת החלמונים בהדרגה (תוך כדי השוואת טמפרטורות) וטורפים היטב ללא הפסקה.
4. מחזירים את הקרם שנוצר לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת, עד שנוצר קרם סמיך.
5. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה.
6. טורפים היטב עד שהחמאה נמסה לחלוטין והקרם חלק.
7. מעבירים את הקרם המוכן לכלי שטוח, ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (כדי שלא ייווצר קרום).
8. מצננים את הקרם 3 שעות במקרר, עד שהוא קר לחלוטין.
9. כאשר הקרם קר "פותחים" אותו בעזרת מטרפה, עד שהוא חוזר למרקם המקורי.

הרכבת הטארט:
1. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת המתוקה עד שנוצרת קצפת יציבה.
2. מקפלים אל תוך הקרם את הקצפת, עד שמתקבל קרם אחיד.
3. יוצקים את הקרם המוכן מעל הקלתית האפויה ומיישרים בעזרת מרית.
4. מסדרים את התותים במניפה צפופה.
5. שומרים את הטארט במקרר עטוף היטב עד 3 ימים.

סלט תרד ותותים

אל תפספסו את ההזדמנות להוסיף תותים לסלט הירקות שלכם. כאן יש הצעה מוצלחת שמתאימה מאוד לליווי ארוחה כבדה, אבל אני רוצה לספר לכם שתותים מתאימים גם לסלט ירקות רגיל קצוץ עם עגבניות, מלפפונים, גמבות וכו‘. כדאי לנסות.
 

אפרת ליכטנשטט
מתאימים לכווווולם. סלט תרד ותותים אפרת ליכטנשטט

חומרים:
1 חבילת תרד (200־300 גרם)
10 תותים גדולים
1 סלסלת פטריות שמפיניון
2 גבעולי בצל ירוק
1 בצל שאלוט או ¼ בצל סגול
1 חופן אגוזי מלך קצוצים גס

ויניגרט בלסמי:
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף מייפל אמיתי
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל

הכנה:
1. שוטפים היטב את עלי התרד, מייבשים וקוצצים גס.
2. חותכים את התותים והפטריות לפרוסות דקות.
3. חותכים את הבצלים לפרוסות דקות.
4. מערבבים את כל מרכיבי הסלט וחומרי הרוטב.
5. מגישים מיד.

פודינג לחם עם תותים

אל תיבהלו מהשם "פודינג" בכותרת. האנגלים קוראים כך לכל דבר שמסיים את הארוחה ויש בו שמנת. מדובר בעוגה מדליקה וטעימה במיוחד, שעשויה משאריות של לחם או חלה שהספיקו כבר להתייבש קצת. מוסיפים "כל מיני דברים טובים", כדברי הסבתות, מפזרים תותים וסוכר חום וזורקים לתנור. אם אין לכם תותים, כל פרי אחר יתאים. נסיינים שטעמו את העוגה בכלל לא חשדו שמדובר בגלגול של חלה ישנה.
 

אפרת ליכטנשטט
נשארה חלה משבת? פודינג לחם ותותים אפרת ליכטנשטט

חומרים:
½1 כוסות חלב
1 מכל שמנת 15% (אפשר גם 32%)
½ כוס סוכר דמררה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל איכותית
10 תותים בינוניים חתוכים לקוביות
3 כפיות ריבה
1 חלה בינונית חתוכה לחתיכות גסות (בערך 7 כוסות)
1 כף סוכר דמררה
2 תותים חתוכים לקוביות
15 גרם חמאה בקוביות קטנטנות

הכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית בינונית בקוטר 20 ס"מ.
2. בקערה גדולה מערבבים חלב, שמנת, סוכר, ביצים, וניל ו־10 תותים קצוצים.
3. מוסיפים את החלה ומשרים במשך 15 דקות, כדי שכל הנוזלים ייספגו בחלה.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומפזרים מלמעלה קוביות חמאה, ריבה, סוכר ו־2 תותים חתוכים.
5. אופים 30־35 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק