4 מצרכים בלבד: כך תכינו ממרח נוטלה בבית
אגוזי לוז, שוקולד, חלב וסוכר זה כל מה שצריך כדי להכין את הממרח האלוהי 'נוטלה' בבית. והוא אפילו בריא
נוטלה הוא ממרח שקשה לעמוד בפניו, הטעם האגוזי, המרקם המלטף, כמעט אין צורך בלחם, אפשר לאכול אותו בכפית ולהגיע לגן עדן. אבל בממרח נוטלה התעשייתי יש רק 13 אחוז אגוזים, יש בו חומרי טעם וריח, אבקת קקאו ולא שוקולד. פתאום מתחשק קצת פחות לאכול אותו בכפית.המתכון הבא של The Petite Cook יאפשר לכם להכין ממרח נוטלה משגע, עם ארבעה מוצרים בלבד. 50 אחוז מהממרח עשוי מאגוזי לוז בריאים, עשירים בויטמין E ובברזל. נכון האגוזים גם עשירים בשומן, אבל לפחות זה שומן בלתי רווי ובריא הרבה יותר מהשמן בו משתמשים בממרח התעשייתי.
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
ממרח נוטלה ביתי
חומרים:
180 גרם אגוזי לוז קלופים ולא קלויים
1/2 כוס חלב
150 גרם שוקולד מריר עם 70 אחוז מוצקי קקאו
3 כפות דבש או סוכר
(אפשר אם רוצים גם קורט מלח)

טעם גן עדן. נוטלה
שאטרסטוק
הכנה:
1. חממו את התנור ל-180 מעלות והכניסו את האגוזים פנימה לעשר דקות. הזיזו את התבנית פעם בשלוש דקות כדי שהם לא יישרפו. אחרי עשר דקות הם יהיו מבריקים וזהובים וזה הזמן להוציא אותם מהתנור. תנו להם מעט להתקרר.
2. הכניסו את האגוזים הקלויים למעבד מזון. תנו לאגוזים להיטחן עד מרקם קרמי, חמאתי. זה ייקח בערך 5 דקות והאגוזים יהפכו לממרח מבריק ואחיד. אם אתם רוצים ממרח נוטלה קראנצ'י הפסיקו לעבד קודם.
3. הכניסו את השוקולד, החלב והדבש למיקרוגל ל-30 שניות. הוציאו וערבבו את השוקולד עד שיימס לגמרי. שפכו את התערובת למעבד המזון שבתוכו האגוזים הטחונים.
4. עבדו הכל יחד לעוד דקה או שתיים עד שהממרח אחיד.
5. אחזנו במיכל אטום, עדיף מזכוכית, במקרר. הממרח יחזיק מעמד חודש.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg