לבריאות: האם אפשר לאכול משהו שנפל על הרצפה?
כלל החמש שניות מאפשר לאכול אוכל שנפל על הרצפה אם הרמתם אותו מספיק מהר. אבל על מה האוכל נפל, רצפה או שטיח? כמה מלוכלך הוא היה? קבלו עובדה מחקרית מפתיעה שתעזור לכם להחליט האם משתלם לאכול אוכל שנפל
כמה מעצבן כשאוכל שהיה בדרך לפה נופל על הרצפה. הכלל הלא כתוב אך פופולרי מאוד גורס כי אם דבר המאכל שהה על הקרקע פחות מחמש שניות אפשר לאכול אותו. קוראים לו כלל ה-5 שניות ואמהות, סטודנטים ועצלנים בכל העולם משתמשים בו כדי לתרץ אכילת נשורת אכילה.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

תרימו תוך חמש שניות. בתיאבון
שאטרסטוק
מקורו של הכלל במחקר מוקדם משנת 2007 בו, באוניברסיטת אלינוי, גילו כי לחיידקים לוקח כחמש שניות כדי לעבור מהמשטח אל האוכל. אבל האם המחקר ההגייני הזה יכול לספק תעודת ביטוח נגד זיהומים? לא ממש.
הגורם החסר במחקר המוקדם הוא עד כמה הרצפה הייתה מלוכלכת. מנעד הטינופת יכול בקצה אחד שלו להיות סטרילי כמו בית מרקחת ובקצהו השני דומה יותר לשירותים ציבוריים בתחנה המרכזית. הישנה. אם על משטח יש מיליונים של חיידקים מספיק ש-0.1 מהם יעברו אל הביס ומשם אל הפה כדי לגרום למחלה. 10 תאים של חיידקי E קולי מספיקים כדי להרגיש ממש לא משהו.
מחקרים מציעים להסב את תשומת הלב אל סוג המשטח עליו נפל האוכל. תופתעו לשמוע שאם האוכל נפל על השטיח זה אמנם מעצבן אבל הרבה פחות מזוהם. חיידקים עוברים מהר יותר ממשטח חלק מאשר משטיח. מחקר אחר מצא כי כאשר אוכל נפל על שטיח פחות מאחוז אחד מהחיידקים עברו אל המזון. אותה הנפילה והמזון על משטח אריחים או עץ העבירה אל האוכל 48-70 אחוזים מהחיידקים.
אז האם כדאי לאכול מהרצפה? כנראה שלא, אלא אם כן היא מכוסה בשטיח.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg