המנה הטבעונית שמעוררת סערה: "סטייק לחם"
המסעדה הטבעונית "זכאים" הצליחה לעורר תגובות של גולשים רבים, לאחר שפרסה בפייסבוק מנה הכוללת פרוסת לחם ועלי חסה. הגולשים זעמו: "יריקה בפנים". בעלת המסעדה: "לא מזלזלים באף אחד, זו חוויה קצת שונה לסלט רגיל. אנו יודעים שלא נקלע לטעם של כולם"
ביום שישי בלילה העלתה המסעדה הטבעונית "זכאים" פוסט בעמוד הפייסבוק שלה, שתיאר מנה המוצעת במקום. לכאורה, פוסט עסקי רגיל שאלפים כמוהו מתפרסמים מדי יום ברשת החברתית. אלא שהפוסט של המסעדה התל אביבית, הצליח לעורר סערה ותגובות רבות של גולשים, וזכה למאות שיתופים.• כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
לפוסט, שאליו צורפה תמונה של פרוסת לחם ועליו עלי חסה, צורף התיאור הבא: "מנה חדשה ומטריפה: סטייק לחם שיצא מהתנור קריספי וחם מונח על איולי שום מלא לימון ולב חצוי של חסה ערבית. מנה שחוצה לבבות".
אל תחמיצו את התגובות. הפוסט של זכאים:
ואווו !! מנה חדשה ומטריפה:סטייק לחם שיצא מהתנור קריספי וחם מונח על איולי שום מלא לימון ולב חצוי של חסה ערבית.. מנה שחוצה לבבותשבת שלום מזכאים
Posted by זכאים- בוטיק טבעוני אורגינל on Friday, October 9, 2015
אבל אם במסעדה התכוונו לקבל פידבקים אוהדים של גולשים שליבם נחצה, הם הופתעו לגלות שהפוסט זכה לחשיפה בפני רבבות גולשים, אך תגובותיהם נעו בעיקר מציניות ועד זעם. ביקורת הגולשים נחתה הן על המנה, הן על התיאור שלה וגם על המחיר שנדרש עבורה. הגולשים התייחסו באירוניה למרכיבי המנה - פרוסת לחם ועלי חסה, גיחכו על השימוש במילה "סטייק" וזעמו על כך שהיא עולה 39 שקלים. "יריקה בפנים של קהל שבוי", הייתה ביקורת ששבה והופיעה בתגובות לפוסט ובשיתופים רבים שלו.
כצפוי, חיקויים מגחיכים של המנה מיהרו להופיע גם הם בתגובות. הגולש חזי זר העלה תמונה של חתיכות לחם וקטשופ, וכתב: "טרטר פילה לחם אחיד פרוס על מצע קציפת קטשופ" - תגובה שזכתה ללמעלה מאלף לייקים, הרבה יותר מהכמות שלה זכה לה הפוסט על המנה עצמה. הגולש לירון סיגאווי כתב: "בסדר סטייק לחם, אבל למה סטייק לחם לבן? יש אנשים ששומרים כשרות" וקטף גם הוא קרוב לאלף לייקים.
הילה זכאים, מבעלי המסעדה התייחסה הבוקר (א') לסערה שפרצה בעקבות הפרסום. היא מיהרה להבהיר כי הפוסט לא נכתב באופן ציני, ולא נעשה ניסיון לעורר סערה מכוונת. "התכוונו לפוסט הזה במלוא הרצינות. אני לא רואה עם זה שום בעיה. 'סטייק', זה לא רק מנת בשר. בהרבה מסעדות אפשר למצוא גם 'סטייק עגבניה'. סטייק זה במשמעות של חיתוך. קראנו למנה ככה כי רצינו שתהיה חוויה ללקוח שלנו, שינעץ סכין בלחם ויחתוך אותו כמו שחותכים סטייק. זו מנה ספיישל שמוגשת כמה ימים במסעדה. התגובות היו מדהימות ומצויינות".

התגובות לפוסט. ''טרטר על קציפת קטשופ''
בנוגע למחיר המנה, 50 שקלים, אמרה זכאים: "אנחנו נאמנים לאוכל ברמה מאוד גבוהה, כבר קרוב לשלוש שנים. תמיד הגשנו אוכל פשוט אבל טעים מאוד. בספיישל הזה רצינו להעביר חווייה קצת שונה של סלט קיסר קונבנציונאלי. אם היינו מגישים את זה כך, היינו יכולנו לתמחר את המנה הזו ב-50 שקלים, ואף אחד לא היה אומר שום דבר. ספיישלים הם קצת מיוחדים ולא רגילים, ואנחנו מגישים את אותם מרכיבים שיש בסלט רגיל, רק בצורה קצת שונה".
ציפיתם למבול התגובות?
"לא ציפינו, ולאנשים כנראה משעמם ואין להם במה להתעסק, כאילו לא קורה כלום מסביבנו. אבל אני לוקחת את כל זה בהומור, וצחקתי כמה וכמה פעמים מדברים שקראתי בתגובות. אנחנו נמשיך לעשות אוכל מצוין, וברור לי לגמרי שלא נקלע לטעם של כולם, אבל תמיד נהיה נאמנים לעצמנו".
מה את אומרת לגולשים שטענו שאתם מזלזלים בקהל שבוי?
"הקהל שלנו בהחלט לא קהל שבוי. אנחנו ממש לא המסעדה הטבעונית היחידה, ולא הכרחנו אף אחד להזמין את המנה הזו. אנחנו בהחלט מסעדת השף הטבעונית היחידה, חומרי הגלם שלנו הם הכי טובים בשוק, גם מבחינת הדיוק והאסתטיקה. אנחנו עושים דברים מאפס ואני מאוד גאה במה שאנחנו עושים. אני ממש לא מזלזלת - בדיוק ההיפך. אנחנו מעניקים אהבה ללקוחות שלנו, וזה שיש לנו לקוחות שבויים, אלו לקוחות שחוזרים אלינו כבר שלוש שנים ברציפות, בגלל ש שטעים אצלנו, ורק בגלל זה. אם אתה שמעת היום לראשונה על המסעדה שלנו, אז כנראה שקרה לנו משהו טוב".
עומרי, אחראי משמרת במסעדה, אמר ל-nrg כי הבוקר יש במקום כמות מבקרים גדולה מהרגיל: "יש כאן הרבה אנשים שלא שמעו ולא ידעו עלינו". הוא הוסיף כי חלק מהם מזמינים את המנה המדוברת: "כולם מדברים על זה, ומי שמזמין מאוד נהנה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg