
שנהיה לראש: ואלה הזוכים בתחרות מתכוני הדגים
מעל ל-100 מתכוני דגים קיבלנו בתחרות של nrg, מתוכם הבחירה היתה קשה, אבל נבחרו הזוכים. קבלו אותם, וגם שלושה מתכונים מופלאים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנויש לי מתכון דגים שאחיין שלי רוצה שרק אני אכין לו כבר מגיל שנתיים ואי אפשר לעבוד עליו. לכן קראתי לו "הדג של אחיה" על שמו.

המצרכים:
6 פרוסות דג פילה "אמנון"
2 בצלים חתוכים לפרוסות דקות
4 עגבניות מקולפות וחתוכות לריבועים קטנים
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
1 צרור כוסברה קצוצה
2 כוסות גרגירי חומוס מסוננים ומבושלים
2 כפות שמן זית
תבלינים:
1/2 כף מלח לבישול
2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית
1/2 כפית תימין
1/2 כפית כמון
1/2 חוויג' מרק (מומלץ ביתי)
מעט פלפל שחור גרוס
כפית תבלין דגים (מאצ'י מסאלה)
כפית בזילקום
אופן ההכנה:
במחבת עמוקה של דגים (חריימה) מחממים את המחבת לאחר מכן מוסיפים את השמן. מנמיכים את האש
לאחר החימום מטגנים את הבצל עד הצהבה. ואז מוסיפים גמבה מאדים ל5 דקות ומוסיפים את העגבנייה.
אחרי שהעגבנייה והגמבה התרככו מוסיפים את התבלינים וכוס וחצי מים רתוחים. מעבירים לאש גבוהה 5 דקות ומנמיכים שוב
מבשלים הכל עוד 10 דקות על אש נמוכה ומכניסים את הדגים שהירקות יהיו מעל הדג וגם מתחת.
ממשיכים על אש נמוכה 5 דקות ומוסיפים
את גרגירי החומוס לעוד 10 דקות.
לאחר מכן מפזרים את הכוסברה מעלים את האש שיהיה גבוה ל-5 דקות ומנמיכים שוב את האש ל-5 דקות.
מומלץ להגיש על מצע של אורז הודי נקי.
זוהר זוכה בארוחת טעימות זוגית במסעדת "המוציא" הירושלמית הידועה של השף אבי לוי, המציגה את המיטב ממטבחו המשלב בין סגנון בישול צפון אפריקאי שורשי למטבח ירושלמי (רחוב משיח ברוכוף 4, ירושלים) www.hamotzi.co.il

המצרכים:
8 חתיכות פילה אמנון (או דניס)
5 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות ארוכות
3 עגבניות חתוכות לאורך
בצל לבן חתוך לאורך
גמבה חתוכה לאורך לפלחים
עלה דפנה ועלה רוזמרין
חצי כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
קורט מלח, כמון ופלפל שחור
מיץ מלימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. מתבלים את חתיכות תפוח האדמה במלח, פלפל, שמן זית ושום ושמים בתנור 20 דקות.
מוסיפים עגבניות, בצל וגמבה ושמים מלמעלה עוד שמן זית ואת עלה הדפנה ורוזמרין וממשיכים לחמם בתנור עוד 20 דקות.
את הדגים מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ואז שמים דגים בתבנית מעל תפוח האדמה והירקות ואופים לעוד 10-15 דקות וזהו.
מיכל זוכה בארוחה בשווי 300 שקלים כל אחד ב"אלפרדו" - רשת המסעדות הכשרה למהדרין הראשונה בישראל! לרשת שלושה סניפים: פתח תקווה, רעננה וראשון לציון (שנפתח לאחרונה), ובחודש הקרוב צפוי להיפתח סניף נוסף בירושלים. הרשת צפויה לפתוח בשנים הקרובות עשרה סניפים נוספים בכל רחבי הארץ (אשדוד, באר שבע, הצפון ועוד) בזכיינות - כולם כשרים למהדרין. tp://www.alfredo.co.il
המצרכים:
דג - רצוי קפוא (מושט או טונה). את הדג לשטוף , להמליח, להוסיף לימון ולהשרות למשך 1/2 שעה עד שעה לתערובת )בקערה נפרדת):
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
כפית כורכום
קצת פלפל שחור
1/2 כף אבקת מרק עוף
שמן – כחצי כוס קטנה
ראש שיני שום – לקלף ולקצוץ לפסים (לא לכתוש!)
3 כוסות מים
להניח את כל התערובת בצד "לספיגת טעמים" כרבע שעה
אופן ההכנה:
בסיר שטוח שמים פלפל חריף ירוק (אחד או שניים – לפי טעם)
1/2 לימון פרוס לרצועות
מסדרים את הדג בסיר, שופכים עליו את כל התערובת.
מביאים לידי רתיחה על אש גבוהה.
מבשלים על אש נמוכה כשעה – עד שכל המים מתאדים.
גם גלית זוכה בארוחה בשווי 300 שקלים ברשת אלפרדו"
הזוכים בקופסאות מתכונים מהודרות של "דורנת" (dornat.co.il):
אדוה גבאי, דפנה שגב, יוסי סויסה, רות כץ ועידו נתני
כל הזוכים: נא שלחו מייל עם כתובת וטלפון למייל הבא: alon72@gmail.com (במידה ולא נקבל פרטיכם בתוך חודש מהיום, הזכייה תבוטל).