
זמן פינוק: מתכונים למשקאות חמים ומנחמים
כשהגשם דופק על החלון ואי אפשר לצאת לשום מקום, אפשר להתנחם בספל חם של משקה חורף סמיך. ההכנה דורשת מעט השקעה, אבל התוצאה בהחלט משתלמת
כמה חכמות הן הציפורים. בחורף הן אורזות מזוודה קטנה, ופשוט עפות מכאן למקום חם יותר. כמה חכמים הם הדובים. בחורף הם נכסים למערה חשוכה, ומתכסים בשמיכת פוך גדולה ורכה עד הקיץ. אבל אצלנו לא דובים ולא יער: אנחנו כאן, חלקנו אפילו מתגורר בירושלים, וקר לנו. אין לנו פרווה, ואין לנו מקום אחר לברוח אליו. אבל יש לנו מרקים, תה ושוקו. איזה כיף.משקאות חורף הם פינוק מיוחד ששומרים לימים מיוחדים ולאנשים מיוחדים. נותנים אותם לילד חולה, או ששותים אותם לבד לגמרי עם ספר וגשם בחלון. הכנתם דורשת מידה של השקעה (אם כי לא תמיד), אבל התוצאה כל כך טעימה ומחממת, שזה שווה הכול.
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

משקאות החורף נולדו ברובם במדינות עם חורף קר ומסורת של חגים, מסיבות ואירוח. המשותף לרוב המשקאות החורפיים הוא השימוש בתבלינים מחממים עם סגולות רפואיות - מהקלה בשיעול דרך כאבי שיניים וסכרת. אז חוץ מלגימה מחממת, תזכו גם במנה הגונה של תרופות סבתא. מושלם לחורף, ובעיקר לחג החנוכה המתקרב.
שימו לב!
כל המתכונים מתאימים למנה אחת, ולכן יש להכפיל כמויות לפי מספר הלוגמים.
כנראה אחד המשקאות הוותיקים בעולם, שהוגש למלכים האצטקים (אמנם ללא חלב או קורנפלור) לפני יותר מאלפיים שנה. השוקולטה, שנולדה בדרום אמריקה, עברה מאז כמה גלגולים, וכיום היא מוגשת בכל בירות העולם. מדובר בהחלט בפינוק מושחת מיסודו, אבל מפנק מאין כמוהו, ואם אתם בעניין של שוקולד - המשקה הזה הוא בשבילכם.

חומרים:
1כוס חלב (אפשר להחליף בחלב סויה או שקדים)
60 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן
1כפית קקאו
1 כפית נס קפה
2 כפות סוכר
1 כפית וניל
1 כף קורנפלור
1/4 כוס מים
הכנה:
1. ממיסים את הקורנפלור במים.
2. מחממים חלב לסף רתיחה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב עם מטרפה, עד שהמשקה מסמיך וחלק.
4. מוזגים ושותים מיד.
סיידר תפוחים הוא המשקה הרשמי של הסתיו האנגלי, שם הוא מוגש באופן מסורתי בכל החגים בסתיו ובחורף. את הסיידר האמיתי צריך להכין ממיץ תפוחים ולא מתרכיז - משימה לא פשוטה בכלל אם אין לכם סוחט מיצים. אני הלכתי(טוב, למען האמת שלחתי את אסף) לקנות מיץ תפוחים סחוט טרי בדוכן המיצים ליד הבית. המשקה שמתקבל הוא ארומטי, ובעל טעמים נפלאים.

חומרים:
1 כוס מיץ תפוחים אמיתי
1 כף וויסקי
1מקל קינמון
1 כפית דבש
1/4 תפוח חתוך לקוביות
תוכן של חצי מקל וניל + המקל
הכנה:
1. שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש מבשלים כחמש דקות, עד שכל הטעמים מתמזגים.
3. שותים מיד.
השייק הקיצי מקבל תפנית מפתיעה וטעימה בטמפרטורה גבוהה. הוא מתאים מאד לילדים ולילדים בנפשם, ופתרון מושלם לבננות המשחירות בסלסלת הפירות. בנוסף, הוא מלא בוויטמינים ובאנרגיה, ויכול להחליף ארוחת בוקר משביעה או ארוחת ביניים בערב קריר.

חומרים:
3\4 כוס חלב
2בננות בשלות
1כף מייפל
תוכן של חצי מקל וניל
לקישוט: קומץ אבקת קינמון
הכנה:
1. מחממים את החלב בסיר קטן לסף רתיחה.
2. שמים את כל החומרים בבלנדר, כולל החלב, ומערבלים למשקה חלק.
3. מפזרים קינמון ומגישים חם.
את הצ'אי הזה הכרתי לראשונה בבלוג "פתיתים". רק אחרי שמכינים אותו בסבלנות ובלי קיצורי דרך, מגלים את הטעמים הייחודיים של התבלינים. אם אתם אוהבים את תמציות התה בטעם צ'אי, הגיע הזמן להתקדם לדבר האמיתי.

חומרים:
1.5 כוסות מים
2 פרוסות ג'ינג'ר עבות (בקוטר של השורש)
1 מקל קינמון
5 תרמילי הל
2 מסמרי ציפורן
2 כדורי פלפל שחור שלם
1 תיון של תה רגיל (שחור)
1 כפית סוכר חום
מעט חלב
הכנה:
1. מועכים מעט את תרמילי ההל.
2. שמים את כל החומרים, מלבד הסוכר והחלב, בסיר קטן עם מים.
3. מבשלים כחצי שעה, עד שהטעמים נפתחים ומתחברים.
4. מוסיפים סוכר וחלב לפי הטעם.
הגרסה התפוזית לסיידר המוכר לא פחות טעימה, ואולי אפילו יותר. החורף הישראלי משופע בתפוזים, וזהו רעיון מעולה לשדרוג כל אירוע חברתי. ההכנה פשוטה ומהירה מאוד, והתוצאה משכרת וממכרת.

חומרים:
1 כוס מיץ תפוזים
¼כוס מים
1 מקל קינמון
1 כפית סוכר
1 כף ויסקי או ליקר תפוזים
2 מסמרי ציפורן
קורט אגוז מוסקט טרי
הכנה:
1. שמים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כחמש דקות, עד שכל הטעמים מתמזגים.
3. שותים מיד.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg