לא רק מרשמלו: 4 מאכלים להכין בל"ג בעומר

במקום לזרוק תפוחי אדמה למדורה ולבלות את שארית הערב בניסיונות לדלות אותם החוצה - אפשר ללכת על מנות טעימות לא פחות, אותן תוכלו להכין עם הילדים בשטח

הדס יריב | 12/5/2017 11:11
תגיות: ל"ג בעומר, אוכל, מדורות, ילדים
מדורת השבט: תלמידים, הורים וחברים - כולם מתאספים סביב המדורה. משחקים, משוחחים, שרים, וכמובן - אוכלים. האוכל שמסביב למדורה מסתכם לעתים קרובות במרשמלו ותפוחי אדמה - אבל חשוב לזכור שהאוכל הזה יכול גם להיות טעים, קל להכנה, ולא פחות חשוב – מזין.

השנה אנו מציעים לכם לנצל את ההזדמנות, וכחלק מהפעילות עם הילדים סביב המדורה - להכין את המאכלים יחדיו בשטח. הכנה משותפת עם הילדים היא מגבשת ומהנה, וזו אסטרטגיה נהדרת להתנסות במאכלים חדשים. ניתן גם להקים מספר תחנות - שבכל אחת מהן יוכן סוג אחר של מזון. 

אז איך תעשו את זה? קיבצנו עבורכם כמה מתכונים שניתן להכין בשטח – אפשר להכין כל מתכון בנפרד, ואפשר גם להקים תחנות פעילות שבכל אחת מהן יוכן מתכון אחר. למה אתם מחכים? צאו לדרך.
 
צילום: יוסי אלוני
אוכל טעים אפשר להכין גם בשטח. המחשה צילום: יוסי אלוני

1. ארוחת מקלות - ירקות בגריל

מצרכים: גמבה אדומה, גמבה צהובה, סלק מאודה (אפשר לקנות מוכן בוואקום), עגבניות שרי, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, שמן זית, מלח גס, טחינה מעודנת בבקבוק לחיץ, שיפודי עץ, מברשת להברשת השמן, מנגל או פלנצ'ה.

הכנה: חיתכו את הירקות לקוביות בינוניות (פרט לעגבניות), ושפדו אותם על שיפודי עץ. בכלי נפרד ערבבו שמן זית עם מלח. אפשר להוסיף לשמן הזית עלי רוזמרין ומרווה. הברישו את שמן הזית על הירקות המשופדים. עד כאן העבודה של הילדים.

כעת מגיע תור ההורים: צלו את השיפודים על האש למשך דקות מספר (אם יש מנגל או פלנצ'ה). הזליפו טחינה מעודנת להעשרת הטעם.

מה הרווחנו? ירקות בשלל צבעים. ירקות מכילים שלל מינרלים ונוגדי חמצון החיוניים לגדילה ולהתפתחות תקינה של ילדים, וזוהי דרך נפלאה לשלבם בחגיגה!
 


2. קרטושקס תפוח אדמה ובטטה

מצרכים: תפוחי אדמה ובטטות שטופים היטב, שיפוד מתכת.

הכנה: בשלו את תפוחי האדמה והבטטות במים עד לריכוך חלקי, יבשו אותם ושפדו על שיפוד מתכת (משימה שיכולה גם להתאים לילדים). הניחו את השיפוד במדורה עד לריכוך מלא. פזרו מלח גס. לגיוון אפשר לבזוק שמן זית, רוטב יוגורט עם שום כתוש - או טחינה גולמית מעודנת.

מה הרווחנו? גיוון במנות הפחמימות. הבטטה עשירה בסיבים תזונתיים, מכילה כמות גדולה של נוגדי חמצון מקבוצת הקרטנואידים שהם מקור ליצירת ויטמין A החיוני לראייה ולבריאות העור, והיא מקור גם לוויטמין C. בנוסף, לבטטה אינדקס גליקמי נמוך מזה של תפוח האדמה ולכן מעניקה תחושת שובע לאורך זמן.
 


3. קלאב סנדוויץ' שטח

מצרכים: ביצים קשות פרוסות לעיגולים שטוחים, חזה עוף בגריל (להכין מבעוד מועד) או פסטרמה מנתח שלם ורכיבים טבעיים, פרוסות דקות של עגבניות ומלפפונים, עלי חסה, לחם מקמח מלא שילדים אוהבים, טחינה בבקבוק לחיץ.

הכנה: חותכים את החלק הקשה של הלחם, מזליפים טחינה גולמית על הפרוסות. על כל פרוסה מניחים עלה חסה, פרוסת עגבנייה ופרוסת מלפפון, חזה עוף או פסטרמה, פרוסת ביצה קשה. בונים 2 קומות כאלה, חותכים לרבעים. אפשר גם לשפד את הכריך על שיפוד עץ.

מה הרווחנו? כריך המכיל דגנים מלאים (לחם), חלבונים (עוף), שומנים בריאים (טחינה) וירקות טריים - ארוחה מלאה, מגוונת ובריאה המכילה את כל אבות המזון הדרושים לארוחה משביעה ומזינה.
 


4. סלט פירות עשיר

מצרכים: פירות העונה שטופים (תפוחים, שזיפים, תפוזים, קיווי, אגס, מלון, אבטיח), שבבי קוקוס, טחינה גולמית בבקבוק לחיץ.

הכנה: חתכו את הפירות לקוביות, העבירו לקערה וערבבו היטב. פזרו את שבבי הקוקוס והזליפו על הפירות את הטחינה. קיבלתם סלט פירות מיוחד, מגוון וטעים!

מה הרווחנו? טחינה גולמית מכילה ערכים תזונתיים נהדרים, משתייכת לקבוצת השומנים הטובים ומספקת ברזל, אבץ, מגנזיום, סידן וחלבון מן הצומח. כל אלה חיוניים לגדילה ולהתפתחות תקינות בקרב ילדים.
 


עוד רעיונות מתוקים

חוץ מסלט הפירות, ניתן גם להכין בשטח שיפודי פירות חתוכים, עיגולי אבטיח ומלון, ארטיקים על בסיס פירות (אותם יש להכין מבעוד מועד). תופתעו להיווכח שאפשר בקלות לוותר על שיפודי המרשמלו השגרתיים. 

ומה שותים?

מים! מים קרים וצוננים, הכי טעימים והכי מרווים. ותרו על משקאות ממותקים ומוגזים מלאי סוכר ועתירי קלוריות מיותרות. כוס משקה ממותק עשויה להכיל בין 4 ל-7 כפיות סוכר, וזה ממש מיותר. אפשר להעשיר את טעם המים עם עלי נענע, לימונית ולואיזה, עם פלחי לימון - ואפילו עם פלחי מלפפונים המעניקים טעם רענן וטעים.

זִכרו: הרגלים בריאים נרכשים הכי טוב בקרב ילדים, בימי חול וגם בחגים. אפשרו לילדים ליהנות ממטעמים מזינים, ושתהיה לכם מדורה בריאה ובטוחה.
 


***
הדס יריב (M.Sc) היא טכנולוגית מזון מוסמכת בתזונה ויועצת מדעית לחברת 'בארכה', המייצרת טחינה וחלבה

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק