הכל נשאר במשפחתון, גם הזכויות
אנחנו מפוזרות בכל רחבי הארץ, אבל בכל זאת החלטנו להקים איגוד. קיימנו עצרת בוואדי ערה והפגנות מול משרדי הממשלה - עד ששר התמ"ת נפגש איתנו לראשונה. המטרה: לקבל שכר הוגן. מובילות מאבק מטפלות המשפחתונים מספרות על ההתאגדות

העבודה במשפחתון מתחילה כל יום בחמש בבוקר. משעה זאת ועד הגעת הילדים בשעה שבע - בכל משפחתון חמישה ילדים - אנו חייבות להספיק לבשל, לנקות, ולהכין את הבית לפעילות היום. הכל בהתאם להנחיות התמ"ת, שמטרתן להבטיח כי גם משפחות שידן אינה משגת למשפחתון פרטי ייהנו מסטנדרטים גבוהים. הפעילות נמשכת עד לשעה ארבע וחצי אחרי צהרים, אז אוספים ההורים את ילדיהם. זו עבודה קשה, אך מתגמלת מאוד - רגשית, אך לא כלכלית. לא כיום.
מדי שנה אנו נאלצות לחתום על חוזה מול התמ"ת, ולמרות זאת אנו מוגדרות כעצמאיות. אנו נושאות בכל נטל ההוצאות: האוכל, חומרי היצירה והמשחקים, כמו גם יתר הרהיטים והחפצים המתבלים המשמשים את המשפחתון. בחוזה ההעסקה אין תשלום לביטוח לאומי, פנסיה, ימי מחלה. אנו גם מחויבות לממן לעצמנו השתלמויות חובה.
עד לפני כשמונה שנים, פעלו המשפחתונים תחת משרד העבודה והרווחה, ממנו קבלנו את כל הציוד הבסיסי הדרוש למשפחתון. המשכורת היתה צמודה למדד ועלתה בהתאם פעמיים בשנה. הרגשנו כי אנו משתכרות בכבוד וזוכות לתמורה הולמת בעבור עבודתנו. כאשר עברו המשפחתונים לפיקוח משרד התמ"ת, הטילו על כתפינו הוראות חדשות מדי שנה, גובה המשכורת כמעט ולא עודכן ובניקוי ההוצאות השוטפות שחלות עלינו אנו נותרות עם סכום שאינו מאפשר לנו להתפרנס בכבוד.
במגזר הערבי הבעיה חמורה עוד יותר: לשכות הרווחה האזוריות פוטרות את ההורים מתשלום העלות של השתתפות הורים, 400 שקלים בחודש, אך לא דואגות
מובן, כי הפריסה הארצית הקשתה על יצירת הקשר הראשוני בין המטפלות שיאפשר הקמת איגוד. עם זאת, בשנה האחרונה חלה פריצת הדרך: פנו אלינו כמה מטפלות מאזור המרכז והסבירו לנו על התאגדותן בארגון "כוח לעובדים". מאותו יום התחלנו לעבוד יחד. מאמצים אדירים הושקעו בהזמנת המטפלות מכל רחבי הארץ על מנת לקבל את הסכמתן להצטרף ולהעביר להן את כל האינפורמציה שקיימת בידינו. כמו כן קיימנו פגישות היכרות עם כל הגורמים, החל מהממונים במועצות ועד שר התמ"ת.
בחצי השנה האחרונה נאלצנו אף להעצים את דרכי הפעולה: קיימנו עצרת בוואדי ערה והפגנות מול משרדי הממשלה בירושלים, בתל אביב ובחיפה. מהלכים אלו הביאו לפגישה ראשונה עם שר התמ"ת בנימין בן אליעזר. כל המהלכים לוו בסיוע המסור של ארגון כוח לעובדים אשר תמך בנו מהרגע הראשון וחיזק אותנו בכל מהלך. כיום סניף המטפלות הוא הסניף הגדול ביותר ב"כוח לעובדים".
נכון לעכשיו, הצלחנו להעלות את המאבק שלנו על סדר היום הציבורי. עם זאת, גם לאחר הפגישה עם השר, המאבק נמשך. אנו נחושות להמשיך את דרכנו בכדי להגיע למטרה שלנו - להשיג את כל זכויותינו ולקבל שכר הוגן.