ריח של לחם טרי הופך אותנו לנחמדים. עובדה

מחקר חדש בדק ומצא: הרבה יותר עוברי אורח נטו להציע את עזרתם לזרים שנתקלו בהם ליד מאפייה מדיפה ריח ניחוח. נשמע די הגיוני, האמת

סוכנויות הידיעות | 4/11/2012 15:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מסתבר שארומה של לחם שזה עתה נאפה יכולה לעשות יותר מלעורר תיאבון: מחקר חדש קובע כי הריח הנעים יכול להפוך את אנשים לחביבים יותר.

וכדי שתהיו אנשים טובים יותר:
- מתכון: חלת בצל ופיצוחים חגיגית
- איך מכינים פוקאצ'ה טרייה עם מטבלים?
- בצק עולמי: שלושה מאפים מרחבי העולם

לחמניות חמות מהתנור. הופכות אותנו לסימפטיים
לחמניות חמות מהתנור. הופכות אותנו לסימפטיים צילום: רויטרס
על פי המחקר, אותו ערכה קבוצת חוקרים צרפתים, ישנה סבירות גבוהה יותר שאדם יתריע בפני זר ברחוב על כך שהפיל את אחד מחפציו אם עבר קודם לכן ליד מאפיה מדיפה ריחות ניחוח.

במאמר, שפורסם בכתב עת לפסיכולוגיה חברתית, מסבירים המדענים את הממצאים בכך שריחות מסוימים יכולים לעורר מצב רוח טוב, המעודד עזרה לזרים. מחקרים שנערכו בעבר מצאו קשר בין ניחוחות נעימים למצב רוח משופר, אבל הניסוי הנוכחי מעיד על קשר ברור בין ריחות למעשים טובים.

במחקר השתתפו שמונה צעירים, גברים ונשים, שהתנדבו לעמוד מחוץ למאפיות ולחנויות בגדים. המתנדבים העמידו פנים שהם מחפשים משהו בתיק, והפילו חפץ "בשוגג" כאשר חלף לידם עובר אורח. על

שרשרת צעדים זו חזרו 400 פעמים.

הצעירים שהפילו חפץ מחוץ למאפיה זכו לסיוע מעוברי אורח ב-77% מהמקרים. לעזרת המתנדבים שעמדו ליד חנויות הבגדים, לעומת זאת, נחלצו רק 52% מעוברי האורח.

העיתון הבריטי "אינדיפנדנט" ציטט את אחד החוקרים, לפיו הממצאים מעידים על כך שאנשים יטו יותר להציע את עזרתם באופן ספונטני באזורים בהם מורגשים ריחות נעימים. עורכי המחקר הניחו כי גם ניחוחות נעימים אחרים עשויים לעורר רגשות אלטרואיסטיים בקרב המריחים.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום המדע -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מדעי החיים והחברה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים