למה אנחנו פונים לאו"ם
אנחנו רואים מחויבות עליונה בשמירת פתרון שתי המדינות ובשימור שלמותם של גבולות 1967, שהיום נמצאים בסכנה. כל הרבדים בחברה הפלסטינית מעוניינים בהגעה לפתרון ותומכים בדרך שמוביל אבו מאזן
במשך 20 השנים האחרונות ניסינו להשיג את פתרון שתי המדינות באמצעות משא ומתן, אך ללא הצלחה. במשך תקופה זו הנסיבות בשטח השתנו לרעתנו - המשך הרחבת ההתנחלויות והמשך הדיכוי הפלסטיני באמצעות בניית הגדר והטלת מחסומים - והובילו למצב בלתי אפשרי. לכן החלטנו לעשות פעולה כדי לקדם את הקמתה של מדינת פלסטין בגבולות 1967, שתחיה לצד מדינת ישראל .

"מבקשים להקים מדינה פלסטינית לצדה של ישראל". סאיב עריקאת צילום: רויטרס
זאת המטרה היחידה שלנו ולשם אנחנו הולכים. אנחנו רואים מחויבות עליונה בשמירת פתרון שתי המדינות לשני העמים ובשימור שלמותם של גבולות 1967, שהיום נמצאים בסכנה בעקבות הרחבת ההתנחלויות. כל הרבדים בחברה הפלסטינית מעוניינים בהגעה לפתרון. כולם ללא יוצא מן הכלל תומכים בדרך שמוביל אבו מאזן ובפנייתו לאו"ם כדי להכיר במעמדה המחודש של הרשות הפלסטינית כמדינה פלסטינית משקיפה שאינה חברה במוסדות האו"ם.
אנחנו מופתעים מאוד מהתנגדותה של
ממשלת ישראל לפנייתנו לאו"ם, ואני חושב שאזרחי ישראל צריכים להיות מופתעים בדיוק כמונו. מדוע הממשלה שלכם, וחלק מהעם שלכם, מתייחסים בצורה שלילית לרצון שלנו להגשים את משאלתנו?
אם אנחנו הפלסטינים, כולם, מבקשים לקרוא להסכמת האו"ם להקמת מדינה פלסטינית בגבולות 1967 לצדה של מדינת ישראל, מציאות שלא הצלחנו להוביל אליה במשך 20 שנות שיח, מדוע ישנה התנגדות מצדה של ישראל? האם זו לא ההבטחה שקיבלנו לפתרון שתי המדינות לשני העמים?