נתניהו, אבו מאזן והשדכן של דרויאנוב

קל למצוא את החסרונות האמתיים של הפרטנר הפלסטיני, אבל זה לא מועיל. גישה אחרת עשויה לחולל דינמיקה שתביא לעתיד עם תקווה

אסתי רידר אינדורסקי | 1/10/2014 17:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר RSS
האסוציאציות שנקשרות בדרך לכלל לנאומי נתניהו הן של נואמים גדולים מקיקרו ועד צ'רצ'יל, מהנרי החמישי ועד למרטין לותר קינג. תוך כדי שנתניהו הפליג בדיבור, באנגלית רהוטה ומהוקצעת, נזכרתי דווקא בבדיחה של דרויאנוב, על שדכן שישב עם בחור והציע לו "כלה נאה ממשפחה חשובה ועשירה". קפץ הבחור על המציאה והסכים מיד. ראה השדכן שיש עם מי לדבר ואמר לבחור בגילוי לב: "אני לא כמו חבריי השדכנים, ואני חייב לגלות לך גם את חסרונותיה: עין אחת שלה נאה, ממש כמו שאמרתי, אבל השנייה, אין דרך ליפות את המציאות, פוזלת....". "לא אכפת לי", אמר הבחור. ראה השדכן שעומד בפניו בחור שאינו בררן גדול והמשיך: "היא גם קצת מגמגמת, מושכת רגל, גיבנת..." והבחור למרות הכל ממשיך להנהן ולומר: "לא אכפת לי". אביו של הבחור, ששמע את השיחה, התפרץ וניסה לחסוך לבנו שנים של סבל: "אתה שומע מה שהוא מדבר? הוא מציע לך בחורה שכולה מלאה פגמים, ואתה – לא אכפת לך?!". "ומה בעצם אכפת לי?", תמה הבחור על אביו, "שיהיה אכפת למי שמתחתן איתה....".
 
עוד כותרות ב-nrg:
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

ממש כמו השדכן חשף בפנינו נתניהו את כל הפגמים האפשריים של "השידוך" המוצע לנו בלי כחל וסרק: "אבו מאזן הוא חמאס, וחמאס הוא דעאש". למען האיזון המקודש, אבו מאזן עשה בדיוק אותו הדבר ביום שלפניו: "ישראל היא פושעת מלחמה". אלא שלא לנו ולא להם יש את הפריבילגיה שהייתה שמורה לאותו בחור למשוך בכתפיים ולומר "מה אכפת לנו? שיהיה אכפת לאלו שייתקעו איתם לכל החיים". ההיסטוריה כבר הפגישה בינינו, הגאוגרפיה כבר מיקמה אותנו על אותה פיסת אדמה והדמוגרפיה הפכה אותנו ואותם למסה קריטית שאף צד לא יכול להעלים. נאומים חוצבי להבות שיצרבו בתודעת כל אחד מהצדדים את הצד שכנגד כנבל מעוות לא מועילים לאיש, מלבד לכותבי הטורים והפובליציסטיים.

בעיצומה של המלחמה הייתי חלק ממשלחת סטודנטים לתואר שני מהמרכז הבינתחומי בהרצליה לטקסס ולוושינגטון. בין הבכירים הרבים בשתי המדינות פגשנו את מזכיר המדינה לשעבר דניס רוס, והשיחה מטבע הדברים נסובה על הדי הרקטות, חפירת המנהרות והאבק המיתמר משדה הקרב בעזה. רוס שוקד על הפצת תכנית משלו לאזור, אותה גם פרסם בניו יורק טיימס (2-3-2014), תכנית שמונה שש מטלות שונות לצד הישראלי ולצד הפלשתיני. בי נגעה דווקא משימה משותפת באמצעותה הוא מאתגר את שני הצדדים: ממשלת ישראל, לדוגמא, צריכה להכיר בכך שכוחות הביטחון הפלסטיניים עושים את עבודתם באופן מקצועי והם ממלאים את התחייבויותיהם, והרשות הפלסטינית צריכה להכיר בכך שישראל מסייעת לה לעמוד בהתחייבויותיה הכספיות, או שבית החולים הדסה בירושלים מטפל בפלסטינים לפי הצורך ללא עלות ועוד כהנה וכהנה.

נדמיין לעצמינו
מציאות כזו: כשאבו מאזן מגנה בערבית מול הליגה הערבית את חטיפת הנערים, מתייצב מיד נתניהו מול המצלמות ובפאתוס הרטורי המשובח שלו הוא מוקיר את הדברים ומפליג בשבח האומץ של הפרטנר - עם או בלי קאפה להמחשה. או: מיד לאחר הטיפול המסור שעברה הגברת עבאס בבית חולים תל אביבי, מתייצב בעלה מול המצלמות, מודה לצוות הרפואי המסור ומעלה על נס את ההומאניות ואת יחסי השכנות הטובה שהתגלו במלוא תפארתם.

"השידוך" ביננו לבין הפלשתינאים כבר נחתם בדם ואש ובתמרות עשן. אנחנו זקוקים כעת ליועץ נישואין טוב שיעזור לנו לראות את מעלת בן הזוג שלנו, קטנה ונחבאת מן העין ככל שתהיה. המלחמה הכריחה אותנו לעשות זאת והיא הייתה "מיכל דליות" לעת מצוא: במהלך המלחמה היו אבו מאזן בפרט והרשות הפלשתינית בכלל תקווה לבנה, משענת ומודל לחיקוי בנאומיו של נתניהו. אבל אפשר לנסות גם בלעדיה. או אם לומר זאת ב"נאומית" מדוברת ע"ע צ'רציל: אם נפתח מריבה בין העבר להווה, נגלה שאיבדנו את העתיד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אסתי רידר אינדורסקי

עמיתת מחקר בשחרית ופעילה חברתית חרדית

לכל הטורים של אסתי רידר אינדורסקי

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק

כותבים קבועים