רוצים את יהודי צרפת בישראל? הקלו בגיור

הרכבה המיוחד של הקהילה היהודית בצרפת מצריך פתרון שיביא לעלייתם של אלפי צרפתים לישראל שחוששים מכך שאינם יהודים על פי ההלכה - ולפיכך ישראל אינה מקום ריאלי לעלייה עבורם

כרמי רונן | 14/1/2015 20:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר RSS
רצח ארבעת היהודים במרכול הכשר בפריז, שהגיע לאחר הטבח במערכת העיתון  'שרלי הבדו' מזעזע את הקהילה היהודית בצרפת ובעולם. הקהילה היהודית הגדולה באירופה, מוצאת את עצמה בעמדת התגוננות כבר למעלה מעשור. אומנם זהו לא מעשה הטרור והאנטישמיות הראשון אליו נחשפים בקהילה אך יחד עם זאת, הפעם ברור שהפתרון ליהודי צרפת אינו טמון ב-5,000 שוטרים שיגנו על מוסדות הקהילה היהודית, לאחר שהשעון מתקתק ומתחילה הספירה לקראת הפיגוע הבא שאורב בפינה. 

עוד כותרות ב-nrg:
מחקר חדש בודק: האם נמצאה תרופה לאוטיזם
המפכ"ל: "הר הבית הוא איום קיומי לא פחות מכל פצצה"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

על פי דוח של המכון למדיניות העם היהודי, אחוז נישואי התערובת אצל יהודי צרפת עומד על 40-45 אחוזים. אך למרות זאת ההרכב שונה מהותית מקהילות יהודיות אחרות בעולם - בשל העובדה שיהודי צרפת באים מרקע  מסורתי של יהדות צפון אפריקה. עקב כך, היהודים הצרפתים ממשיכים לשמור על הזהות היהודית גם לאחר שנישאו בנישואי תערובת והם נשארים חלק אינטגרלי מהקהילה היהודית.
 
צילום ארכיון: מכון גיור עמי
מתגיירות בארגון 'עמי' צילום ארכיון: מכון גיור עמי

רוב התלמידים היהודים בצרפת לומדים בבתי ספר ציבוריים ולכן גם סובלים מגילויי אנטישמיות ביחס לקהילות אחרות. מרבית היהודים מדגישים כי הם רוצים לעלות לישראל אבל חוששים מכך היות ואינם יהודים על פי ההלכה. אך בגלל החיבור למסורת והרגשת השייכות רבים מסתירים עובדה זו ומתביישים בכך. מה שמצטרף  לכך שהרבנות בצרפת, בהשוואה לכל מקום אחר, מקשה בנושא הגיור וגורמת להם למצוא את עצמם בסיטואציה שמדינת ישראל אינה אופציה ראלית לעליה עבורם.

כדי לעזור לאותם יהודים למחצה לעלות לארץ יש צורך לתת מענה ייחודי שיתאים לצרכי הקהילה.  דוגמה לכך היא תכנית "שבות"  שמתקיימת בשיתוף עם 'עמי אולפני גיור' מבית אור עציון. מדובר בתוכנית "מסע גיור" לצעירים מצרפת, זכאי חוק השבות, שמגיעים לשנה בארץ ומקדישים שנה מחייהם להכרת ההיסטוריה היהודית ולומדים לקראת גיור.
בסוף השנה הם מתגיירים ורובם עושים עליה ונשארים בארץ - כאשר אחוזי ההצלחה בתוכנית עומדים על 100 אחוזים.  

לא רק למתגיירים מצרפת צריך לעזור - מסתבר שגם לרבני הקהילות בצרפת. סגן שר הדתות הרב אלי בן דהן, התחייב בביקורו האחרון בצרפת לדאוג להכרה של הרבנות הראשית ברבני צרפת. אולם כדי שרב הקהילה יעודד את חברי הקהילה לעלות לארץ הוא צריך לדעת שגם הוא עצמו יוכל להמשיך בתפקידו כרב מוכר ברבנות.

המדינה, יחד עם הרבנות ואגף הגיור צריכים לעשות הכל כדי למצוא פתרונות לרבני צרפת ולבני הקהילה המבקשים להתגייר, ולא פתרונות הגנה זמניים וחסרי תוחלת. מתבוללי צרפת מחפשים פתרונות הלכתיים ברורים ועמוקים שיאפשרו להם לחזור לחיק היהדות, אותה יהדות שבגללה הם נרדפים כעת.

הכותב הוא מנכ"ל מכון הגיור עמי אולפני גיור
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

כרמי רונן

מנהל אולפן 'עמי' לגיור מבית ישיבת אור עציון במרכז שפירא

לכל הטורים של כרמי רונן

עוד ב''דעות''

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק

כותבים קבועים