ראשי > סטייליסימו > אבא פצצות
בארכיון האתר
ילד שבע לא מתחרפן
כשהקיץ מכה בכם ללא רחם והילדים מנג'סים, מגיע ישי אדר עם כמה מתכונים פצצות בשבילם
לכתבה הקודמת דפדף בסטייל לכתבה הבאה
ישי אדר
16/8/2005 15:06
בשעה 00:00 של ה-1 ביולי, מישהו הדליק את הסוויץ' והכניס את הסיוט הזה שנקרא "קיץ" להילוך גבוה. כבר התווכחתי עם לא מעט אנשים על כך שאכן מזמן לא היה כאן קיץ כזה אינטנסיבי ולח, אבל הם פטרו אותי במבט הזה שנותנים לאדם תשוש נפש ואמרו "אתה פשוט שכחת מה היה לפי שנה,
זה תמיד ככה".

זה לא. אני מטר שמונים וארבע, שישים קילו קבוע ללא שינוי, ונדמה לי שירדתי איזה עשרה קילו רק בגלל שאני לא יכול לאכול כי כל כך חם. הסובבים אותי מביטים בי במבט שהוא שילוב של חשש ופליאה. הילדים, בניגוד אלי, לא מרגישים את הקיץ. הם עדיין
ילדי הקבנוס וממשיכים לירות לעברי דרישות לעוד ועוד מזון שברצונם להחדיר למערכת העיכול. בשבועיים האחרונים של אוגוסט רוב ההורים שאני מכיר מתמודדים עם איך להעסיק את הילדים ובמה לעניין אותם. אני מתמודד עם מה לבשל ולהכין להם. הנה כמה מהפתרונות האופנתיים של התקופה האחרונה.

שייק פירות: הנשק הסודי לכל משבר שאורכו פחות משתי דקות (למשברים ותיקים וארוכים יותר דרוש נשק כבד יותר, כמו עוגת שוקולד). אצלנו עצם העיסוק בבלנדר מכניס להלם את הילדים והם מכינים עצמם לרעש הגדול שעומד לבוא. שניהם בורחים לחדר בצווחות צחוק מהולות בחשש ואין הסחת דעת טובה מזו (להזכירכם, היינו בעיצומו של משבר). חשוב לערבל פירות שהופכים לעיסה אחידה כדי שלא יהיו גבישונים שיראו לילדם מוזר. פירות מתאימים: בננה, מלון, מנגו וכו'. משלבים עם קרח, חלב סויה או אורז, ולא מוסיפים סוכר כי אין למה. דקה והכל מוכן, והגיזרה רגועה לעוד חצי שעה לפחות.

בורגול עם תוספות: אם נסחפת לתוך משחק עם הילדים וגילית ב-13:00 שאין לך ארוחת צהריים, הבורגול הוא ידידך הנאמן ביותר. הוא טעים, הוא בריא והוא מוכן מהר ללא בישול. אופן ההכנה דומה לקוסוקס להכנה מהירה, שהוא גם ידיד נאמן אבל הרבה פחות מזין וטעים. שמים בקערה, מערבבים עם שמן זית מלח ופלפל ומציפים במים רותחים עד כחצי סנטימטר מעל פני השטח של הגרגרים. מכסים עם צלחת לחמש דקות ובודקים אם הוא מוכן, לפעמים צריך להוסיף קצת מים רותחים, תלוי בבורגול. אל תנסו לעשות סלט טבולה כי הילדים יהדפו את הצלחת רק למראה החתיכות הירוקות שמתרוצצות בפנים. תוספת טובה יכולה להיות ירקות מבושלים או אפויים.

צזיקי:  מנה קלה ומהירה במיוחד שמצננת את הימים האכזריים של אוגוסט. אהובה במיוחד על ילדים שמסוגלים לראות שני פריטים מעורבבים, לא ידועה תגובתם של אחרים. חותכים מלפפון קשה לפרוסות דקות מאד או מגררים על פומפייה גסה, ומערבבים עם היוגורט הקשיח ביותר שבאפשרותכם למצוא (עיזים של צוריאל למשל). אם לא מדובר בעוד אחד ממקרי החירום שצריך לספק פתרון ועכשיו, אז אפשר לנקז קצת מים מהיוגורט אם שמים אותו בתוך חיתול להגיר נוזלים למשך שעה לפחות. מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית, ואם רוצים אז קצת שמיר. לעצמי אני מוסיף זרעי כמון, אניס ושומר. זה מקפיץ את הצזיקי החוצה ומונע מהילדים לרצות דווקא את שלי.
***
צ'יפס שורשים: לא להיבהל, לא מדובר בטיגון עמוק באמצע יום של אוגוסט. חותכים לאורך צ'יפסים ארוכים ודקים של שורשים (פטרוזיליה, סלרי, גזר, בטטה, סלק). מחממים מחבת רחב ומוסיפים טיפה שמן זית, רק לשימון. על אש בינונית (אם היא תהיה גבוהה הכל ישרף מהר) חורכים את הצ'יפסים ומוסיפים מלח ופלפל. להוציא כשהכל רך יחסית אבל לא מדי. בריא, מתקתק ומפתיע. הילדים חולים על זה (ויש לזה את השם הג'נרי האטרקטיבי: צ'יפס).

פיצה: לא, היא לא מחכה לכם קפואה במקפיא. אתם עושים אותה בחמש דקות, הילדים משתתפים באפיה בהתלהבות וכולם מרוצים. בצק הפלאים של אפרת: כוס קמח, רבע כוס שמן זית ורבע כוס יוגורט. מערבבים עם כף ולשים עוד קצת ביד עד שמתקבל גוש אחיד. רוטב עגבניות: רסק עם עגבנית תמר קצוצה, קמצוץ סוכר, מלח, פלפל שחור גרוס וכפית אורגנו במחבת על אש גבוהה לחמש דקות, מספיק כאילתור סביר. משטחים את הבצק עם היד על תבנית עגולה ומורחים על הבצק את הרוטב. מוסיפים מעל גבינת פטה, קצת זעתר, שמן זית פרוסות של עגבניות ורצועות בטטה דקיקות שקולפים עם קולפן. חצי שעה ב-180 מעלות ויש ארוחת ערב.

גולדנשפראכן: מאכל מיתולוגי במשפחתי מזה דורות, שמוקדש לכל מי שלא יכול לאכול בעצמו משהו מבלי להתחיל להכין ארוחה לילדים כי הם תמיד רוצים גם ממה שיש לך.

חוצים לאורך חצי לחם לבן בהיר טרי טרי מהמכולת. מוציאים את כל הלבן בלי רחמים. מורחים חרדל, מיונז וחזרת (אם יש) ומוסיפים פנימה את כל מה שיש במקרר. קבנוס, גבינות, ירקות, נקניקים, חביתות, סלטים, טופו וכל קומבינציה אפשרית לפי המלאי והטעם. כשממלאים חצי אחד לגמרי מניחים עליו את החצי השני ומועכים. דקה בטוסטר אובן לוהט ומוציאים. זה לא סנדביץ' זה גולדנשפראכן. מציעים  לילדים והם מסרבים בתוקף. בתאבון.
אופנה
עיצוב
אוכל
  מדד הגולשים
ואפל בלגי עם קצפת ...
                  22.58%
הריח בחינם
                  8.6%
המהפכה הצרפתית
                  8.6%
עוד...

אבא פצצות
המצב קקה  
פעם היו לי חברים  
הכבוד של פליצי  
עוד...