מנצלים את הנקודות בכרטיסי האשראי
חברות האשראי מאפשרות לנו לצבור נקודות וכוכבים - ורבים ממירים אותן להטבות ברכישת כרטיסי טיסה. בדקנו כמה כסף תצטרכו להוציא כדי לצבור נקודות בחברות האשראי - ומי מציעה את העיסקה הטובה ביותר. במקום הראשון: אמריקן אקספרס וישראכרט

שוק התעופה המקומי שרוי כעת במתח: מצד אחד, חברות תעופה זרות נכנסו לשוק לאחרונה והן מציעות כרטיסים מוזלים לציבור הנוסעים. מצד שני, מחירי הכרטיסים ממריאים בעשרות אחוזים בעקבות עליית מחירי הדלק וגורמים אחרים.
מי שאינו יכול להעביר את חודשי הקיץ בלי ביקור אחד לפחות בדיוטי-פרי, כדאי לו עכשיו לשלוף את כרטיס האשראי ולבדוק כמה נקודות טיסה הוא צבר בעקבות השימוש בו.
חברות האשראי מציעות הטבות שונות לנוסעים הפוטנציאלים, אך מבדיקת מעריב עסקים עולה שיש הבדלים משמעותיים ביניהן ובין סוגי הכרטיסים השונים.
מבחינת האפשרויות העומדות לפני בעלי הכרטיסים הרגילים עולה כי בעלי כרטיסי אמריקן אקספרס וישראכרט זוכים בהטבה הכספית הגדולה ביותר תמורת נקודות טיסה, אם כי יש לציין שהצבירה של כוכבים ונקודות אצלם מתחילה רק אחרי הוצאה ראשונית של 200 שקל בכל חודש, שאותם החברה אינה מחשיבה לקבלת הטבות.
גם מבין מחזיקי כרטיסי פלטינום, לקוחות אמריקן אקספרס הם הנהנים מההנחות הגדולות ביותר בנקודות טיסה. גם בקטגוריה שבודקת הנחות והטבות מעבר להמרת נקודות וכוכבים בהנחות על כרטיסי טיסה - החברה הזוכה היא אמריקן אקספרס: לקוחותיה נהנים ממגוון רב יותר של אפשרויות ניצול הנקודות, הן בחברות התעופה, הן במלונות והן בשירותים בנמלי התעופה השונים.
כך או כך, את התוצאות שהתקבלו צריך כמובן לקחת בעירבון מוגבל: השימוש השוטף בכרטיס זה או אחר אינו מתבסס רק על המרת כוכבים ונקודות להנחות על כרטיסי טיסה וכדומה.
כל כרטיס מציע הטבות שונות ומשונות ויש לו, כמובן, גם חסרונות משלו. כך שבסיכומו של דבר השאלה באיזה כרטיס להשתמש באופן שוטף בחיי היום-יום היא אישית ופרטית.
ככלל, אפשר לקבוע שההתעסקות עם מבצעי הנקודות או הכוכבים של חברות כרטיסי האשראי מבלבלת. בדקנו בשבילכם כמה כסף שווה - וכמה כסף עולה - כל נקודת טיסה.
באופן כללי אנו יכולים להמיר את נקודות הטיסה בשתי אופציות: הראשונה היא שובר שדרוג מחלקות, שמאפשר מעבר ממחלקת תיירים למחלקת עסקים וממחלקת עסקים למחלקה ראשונה.
האפשרות השנייה היא לרכוש כרטיס בונוס,
וכמה שוות נקודות הטיסה שצברנו? לדוגמה, כרטיס לניו-יורק במחלקת תיירים אפשר לרכוש ב-1,400 נקודות טיסה; כרטיס ללונדון ולמערב אירופה במחלקת תיירים יעלה 900 נקודות טיסה; כרטיס למערב אירופה במחלקת עסקים שווה 1,800 נקודות טיסה.
מספר הנקודות לכרטיס בונוס קבוע ואינו תלוי בתאריך הזמנת הכרטיס כמו במקרה של הזמנה רגילה, שבה מחיר הכרטיסים יורד ככל שמתקרב מועד הטיסה - בהנחה שנשארו מקומות פנויים במטוס.
בחברת ישראכרט מקבלים כוכב רגיל על כל קנייה על-סך 200 שקל. בעלי כרטיס רגיל יכולים להמיר 7 כוכבים בנקודת טיסה אחת של אל על. כלומר, כל נקודה עולה ללקוח 1,400 שקל. בעלי כרטיס פלטינה של ישראכרט יכולים לקבל נקודת טיסה תמורת 4 כוכבים, קרי 800 שקל.
מחזיקי כרטיסי ויזה זהב, ויזה בינלאומי ומסטרקארד של חברת כאל יזכו בנקודת טיסה במועדון הנוסע המתמיד של אל על תמורת הוצאה על-סך 1,500 שקל. לעומת זאת, בעלי ויזה פלטינום עושים עיסקה משתלמת הרבה יותר: נקודת טיסה עבור 700 שקל.
לבעלי דיינרס בינלאומי סיכוי טוב יותר להגיע לנתב"ג: הם יקבלו נקודת טיסה תמורת 500 שקל. ועדיין, העיסקה המשתלמת ביותר ניתנת לבעלי דיינרס פלטינום - נקודת טיסה תמורת 395 שקל.
במקרה של כאל, לקוח המצטרף לתוכנית הנוסע המתמיד צובר נקודות טיסה באופן אוטומטי החל בשקל הראשון.
לעומת זאת, בעלי כרטיס רגיל של אמריקן אקספרס יזכו לקבל נקודת טיסה במועדון הנוסע המתמיד תמורת 1,400 שקל , שהם 28 נקודות; ערך כל נקודה הוא 50 שקל.
לקוחות כרטיס הפלטינה של החברה זוכים בעיסקה המשתלמת ביותר בשוק כרטיסי האשראי: 350 שקל תמורת נקודת טיסה, שהם 7 נקודות שערך כל אחת מהן 50 שקל.
לאומי קארד מאפשרת קבלת נקודת טיסה תמורת 1,750 שקל לבעלי כרטיס לאומי קארד, ויזה זהב, ויזה זהב עסקי וויזה בינלאומי (25 שקל לנקודה כפול 70 נקודות). בעלי מאסטרקארד זהב, זהב עסקי ובינלאומי יזכו לאותה נקודת טיסה תמורת 60 נקודות רגילות, ששוויין 1,500 שקל.
זאת בעוד שבעלי ויזה פל?טינום ומאסטרקארד פלטינום יקבלו את אותה נקודה תמורת 700 שקל בלבד (28 נקודות רגילות). כמו במקרה של כאל, הצבירה מתחילה בשקל הראשון.
בשורה התחתונה, נראה כי לפני שנצליח להגיע לכמות נקודות המספיקה הטבה משמעותית כלשהי - נצטרך להוציא הרבה הרבה כסף.
בכל מקרה כדאי לבחון גם הטבות אחרות שניתנות באמצעות הכרטיסים. למשל, בכאל ובישראכרט אפשר להמיר את הכוכבים ואת הנקודות רק במועדון הנוסע המתמיד של אל על, ואילו באמריקן אקספרס ובלאומי קארד אפשר להמיר את הנקודות גם בכרטיסים בחברת קונטיננטל איירליינס.
באמריקן אקספרס אף הגדילו לעשות והם מאפשרים להמיר נקודות בשהייה במלונות הילטון ושרתון ברחבי העולם. בעלי הכרטיס אף יכולים להזמין תמורת הנקודות כרטיסי כניסה מוזלים ל-500 טרקלינים ברחבי העולם.
כרטיסים שונים, כמו לדוגמה דיינרס פלטינום, גם מעניקים פטור מדמי חבר במועדון הנוסע המתמיד של אל על. מדובר אמנם בהטבה מינורית של 15 דולר, אך עדיין כדאי להתחשב בה.
כדאי גם לבדוק את נושא המרת הנקודות הרגילות. בחברת לאומי קארד ההמרה נעשית באמצעות המענה הקולי או באמצעות אתר האינטרנט של החברה. באינטרנט הלקוחות לא מחויבים בעמלה, אולם המרה באמצעות מוקד השירות תחויב בעמלה של 22.31 שקל עבור כל שיחה.
הטבה נוספת שאפשר להביא בחשבון גם במקרה זה היא כניסה לטרקלין דן בנתב"ג, אך בדיקה של הטבות הניתנות על-ידי חברות האשראי מעלה כי עדיף לבלות בדיוטי פרי מאשר לבזבז נקודות יקרות ערך על כניסה לאולם.
לקוחות דיינרס, למשל, יכולים ליהנות מכניסה למקום תמורת 2,900 נקודות ששווי כל אחת מהן 25 שקל, כלומר עבור הוצאה של כ-70 אלף שקל אפשר לקבל הטבה של 100 שקל - מחיר הכניסה לאולם.
באותו אופן לקוחות אמריקן אקספרס יכולים להיכנס לטרקלין תמורת הוצאה של 40 אלף שקל (850 נקודות שערך כל אחת מהן 50 שקל). חברת לאומי קארד מקנה כניסה לטרקלין למשך שנה, אך הטבה זאת ניתנת ללקוחות נבחרים בלבד.