משרד התקשורת מזמן את בזק לשימוע: "מונעת תחרות"
המשרד מאשים את בזק בניצול מעמדה המונופוליסטי בשוק התקשורת כדי למנוע תחרות על לקוחות בשוק העסקי: "מנגנון התעריפים של בזק, הינו אנטי-תחרותי מובהק, המביא לפגיעה בתנאים לתחרות"
בדיקת המשרד התמקדה בענף הקווים לעסקים, מהסוג המכונה ,ISDN PRI המשרתים לקוחות הזקוקים למספר קווים המנותבים באמצעות מרכזייה. המתחרה העיקרית על שירות זה היא סלקום, וגם הוט ו-012 קווי זהב.
כלכלני המשרד גילו שלקוח ששכר מבזק את הקווים ל-3 שנים, והפסיק את החוזה לאחר שנתיים, משלם תמורתם מחיר הגבוה ב-20% מהמחיר שמשלם לקוח שחתם מראש על הסכם לרכישת הקווים לשנתיים.
במכתב ששיגר מרדכי למנכ"ל בזק,
אבי גבאי, הוא מאשים כי אופי התעריפים של בזק הוא "אנטי-תחרותי", משום שמתחרה המבקש לצרף מנוי של בזק לשירותיו, נדרש לכל הפחות לממן עבורו את קנס השבירה, ובנוסף להעניק לו הנחה בהשוואה לתעריפי בזק.
מרדכי מוסיף כי "מנגנון תערוף זה, הנמצא בשימוש חברה בעלת מעמד מונופוליסטי כבזק, הינו כלי אנטי-תחרותי מובהק, המביא לפגיעה בתנאים לתחרות". עוד הוסיף מרדכי כי המשרד שוקל להורות לבזק לבטל את מערך התעריפים לשירות, והוא מזמין את נציגי החברה לשימוע שבו ימסרו את תגובתם.
בתגובה אמרה שרון פליישר, סמנכ"לית הרגולציה של בזק: "משרד התקשורת החליט שלא לאשר בקשה של בזק למתן הנחות נוספות ללקוחות העסקיים, למרות שהבקשה עומדת בקריטריונים הנוקשים שנקבעו בדוח גרונאו".