דלק קידוחים והזדמנות ישראלית הגישו בקשה לרישיונות חיפוש גז ונפט בקפריסין
כשלושה חודשים לאחר הודעתה של ממשלת קפריסין על הוצאתם למכרז של רישיונות גז ונפט חדשים בשטחה, עוברת ההתעניינות הישראלית לפסים מעשיים

אסדת קידוח גז. הישראלים מגיעים לקפריסין אלי דסה
בהזדמנות ישראלית ציינו גם כן כי הבקשות הוגשו במשותף עם המפעיל הנורווגי הבינלאומי AGR. הודעתה של "הזדמנות ישראלית", מגיעה כחודשיים לאחר שחברה דיווחה על הקמתה של חברה-בת קפריסאית, לצורך המהלך .
הזדמנות ישראלית, שתתמודד על המכרז באמצעות החברה-הבת סיפרוס אופורטוניטי, הודיעה בעבר כי היא שוקלת לצרף שני שותפים למהלך, אך הדגישה כי בכל מקרה תרצה להחזיק באחוזי הבעלות המרכזיים ברישיון. החברה מחזיקה כיום ב-10 אחוז מחמשת רישיונות הקידוח במים עמוקים של פלג'יק בישראל (ישי, עדיתיה, ללה, יהב ויועד). רישיונות אלה משתרעים על שטח כולל של שני מיליון דונם, כ-170 ק"מ ממערב לחיפה, וגובלים ברישיונות לוויתן וכן ברישיון בלוק 12 בקפריסין - שפרט לדלק ואבנר שותפה בו גם כאמור נובל אנרג'י האמריקאית (70%) .
גם רציו ודור גז מתעניינות
דלק והזדמנות ישראלית אינן החברות הישראליות היחידות שמביעות עניין בפוטנציאל הגז והנפט הקפריסאי. לאחרונה הביעו עניין גם חברת רציו, שבבעלות המשפחות לנדאו ורוטלוי, וגם דור גז מקבוצת דור אלון שבשליטת דודי ויסמן, שבודקת גם היא את האפשרות להתמודד במסגרת המכרז על הרישיונות החדשים. על פי ההערכות של גורמים במשק האנרגיה, בימים הקרובים תודיע חברה ישראלית נוספת על כוונתה להתמודד על רשיונות חיפוש בשטח האי השכן.
על פי הערכת רשות הגז האמריקאית, בשטח האגן הנמצא בשליטת ישראל וקפריסין ישנן עתודות גז בהיקף כולל של .TCF 122 לשם השוואה, עד כה התגלו
בתחומי ישראל כ-30 TCF. אולם מעבר לפוטנציאל, הרי שאחת הסיבות שבגללן מגלות החברות הישראליות עניין הוא גם מנגנון המיסוי. בקפריסין מונהג מס חברות של 10% בלבד, ומנגנון המיסוי על חיפושי הגז והנפט קובע כי מרגע שנמצא מאגר כל הרווחים חוזרים לחברות החיפוש עד להחזרת ההשקעה המקורית במלואה - ללא מיסוי.
בסבב הנוכחי מציעה ממשלת קפריסין 12 רישיונות חדשים על פני שטח כולל של 50 אלף קמ"ר. משרד המסחר באי, האחראי להסדרת הנושא, הציב לוח זמנים של 90 יום להגשת בקשות מצד גופים המעוניינים להשתתף ברישיונות החדשים- פרק זמן שאמור להסתיים בחודש הקרוב.