בננה בג'ננה: מתכון לעוגת בננות
את ארוחת סוף השבוע הזה שווה לסיים בעוגת בננות עם סירופ מייפל ופקאנים. מתוק כמעט כמו הילדים שלכם

עוגת בננה נאור רהב
120 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר חום "דמררה"
2 ביצים מספר 2
1 ו-1/2 כוסות קמח מנופה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
כף סירופ מייפל
חצי כוס אגוזי פקאן
4 בננות בשלות קלופות ומרוסקות למחית
ההכנה:
1. במערבל שמים את הסוכר החמאה ומתחילים להקציף, מוסיפים את הביצים, וממשיכים להקציף תוך הוספת שאר החומרים היבשים.
2. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ויוצקים את המסה המוכנה.
3. אופים
בתנור שחומם מראש לחום בינוני של כ170 מעלות, למשך 30 דקות. לבדיקת מוכנות העוגה - יש לנעוץ קיסם במרכז. במידה והקיסם יוצא נקי (ולא רטוב ודביק), יש לצנן את העוגה.
באדיבות אבישי בדור - שף תפעולי של רשת קפנטו.