חם ומחמם: מתכון לקוסקוס ירקות אמיתי

ביום חורפי שכזה כדאי מאוד לשבת ולהתחמם מסביב לקערת קוסקוס מהבילה. מתכון אותנטי לקוסקוס ירקות

nrg מעריב | 20/11/2011 9:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המרכיבים (ל-5 סועדים):
קוסקוס
קוסקוס אולג פירדר

לקוסקוס:

1/2 ק"ג סולת
כוס שמן
2 כוסות מים
סיר אידוי להכנת קוסקוס
כפית מלח

למרק הקוסקוס:

1 כוס גרגירי חומוס מושרים במים לילה קודם
3 גזרים קלופים וחתוכים
2 בצלים חתוכים גס
3 קישואים חתוכים גס
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים גס
500 גרם דלעת חתוכה לקוביות
שני גבעולי סלרי חתוכים באורך 10 ס"מ כל אחד
כף שמן
כוס ציר עוף
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום

ההכנה:

1. להכנת הקוסקוס: מערבבים את הסולת בקערה בעזרת הידיים, בהדרגה עם כוס השמן, עד שהשמן נספג בסולת. מוסיפים כפית מלח ובהדרגה תוך כדי ערבוב מוסיפים 2 כוסות מים ממשיכים לעבד עד לקבלת סולת פירורית.

2. בסיר אידוי בחלקו התחתון ממלאים כליטר מים ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית. את הסולת מעבירים לחלק העליון של הסיר. מניחים מעל הסיר התחתון, מכסים ומאדים כחצי שעה.

3. מעבירים את הסולת לקערה גדולה שאליה מוסיפים 3 כוסות מים בהדרגה שוב תוך ערבוב בעזרת הידיים. את הסיר התחתון שומרים עם מים עד החצי. מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית ומחזירים

שוב את הקוסקוס לחלק העליון של הסיר לאידוי של כחצי שעה נוספת.

4. מעבירים את הסולת שוב לקערה גדולה ושופכים בהדרגה 2 כוסות מים. ממתינים עד שהסולת מתקררת מעט ומנפים בעזרת נפה גסה לקערה. 

5. להכנת מרק הקוסקוס: בסיר עם ליטר מים מבשלים את גרגירי החומוס כחצי שעה. מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה והבצל, את ציר העוף ומעט שמן ומבשלים כחצי שעה נוספת. לאחר מכן מוסיפים את יתר הירקות ומבשלים עד לריכוך. כ-10 דקות לקראת סיום ההכנה מתבלים לפי הטעם (מלח, פלפל, כורכום). טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים לכ-5 דקות נוספות ומורידים מהאש.

באדיבות מסעדת גואטה לאתר לגדול.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

עוד ב''מתכונים''

פייסבוק

טבורית

לקבלת מידע אודות שימור דם טבורי, מלאו פרטיכם
ונציג מקצועי של טבורית יחזור אליכם




/ /
שלח

פרטיך נשלחו בהצלחה
בזמן הקרוב נציג טבורית
יצור עימך קשר

מדורים