חם ומחמם: מתכון לקוסקוס ירקות אמיתי
ביום חורפי שכזה כדאי מאוד לשבת ולהתחמם מסביב לקערת קוסקוס מהבילה. מתכון אותנטי לקוסקוס ירקות

לקוסקוס:
1/2 ק"ג סולת
כוס שמן
2 כוסות מים
סיר אידוי להכנת קוסקוס
כפית מלח
למרק הקוסקוס:
1 כוס גרגירי חומוס מושרים במים לילה קודם
3 גזרים קלופים וחתוכים
2 בצלים חתוכים גס
3 קישואים חתוכים גס
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים גס
500 גרם דלעת חתוכה לקוביות
שני גבעולי סלרי חתוכים באורך 10 ס"מ כל אחד
כף שמן
כוס ציר עוף
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
1. להכנת הקוסקוס: מערבבים את הסולת בקערה בעזרת הידיים, בהדרגה עם כוס השמן, עד שהשמן נספג בסולת. מוסיפים כפית מלח ובהדרגה תוך כדי ערבוב מוסיפים 2 כוסות מים ממשיכים לעבד עד לקבלת סולת פירורית.
2. בסיר אידוי בחלקו התחתון ממלאים כליטר מים ומביאים לרתיחה מעל אש בינונית. את הסולת מעבירים לחלק העליון של הסיר. מניחים מעל הסיר התחתון, מכסים ומאדים כחצי שעה.
3. מעבירים את הסולת לקערה גדולה שאליה מוסיפים 3 כוסות מים בהדרגה שוב תוך ערבוב בעזרת הידיים. את הסיר התחתון שומרים עם מים עד החצי. מביאים שוב לרתיחה על אש בינונית ומחזירים
4. מעבירים את הסולת שוב לקערה גדולה ושופכים בהדרגה 2 כוסות מים. ממתינים עד שהסולת מתקררת מעט ומנפים בעזרת נפה גסה לקערה.
5. להכנת מרק הקוסקוס: בסיר עם ליטר מים מבשלים את גרגירי החומוס כחצי שעה. מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה והבצל, את ציר העוף ומעט שמן ומבשלים כחצי שעה נוספת. לאחר מכן מוסיפים את יתר הירקות ומבשלים עד לריכוך. כ-10 דקות לקראת סיום ההכנה מתבלים לפי הטעם (מלח, פלפל, כורכום). טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים לכ-5 דקות נוספות ומורידים מהאש.
באדיבות מסעדת גואטה לאתר לגדול.