אוכלים עם העיניים: הילדים מסרבים לאכול? עצבו להם קופסת בנטו
ביפן כבר גילו את השיטה שתגרום לילדים הסרבנים שלכם לרצות לאכול. בקופסת הבנטו אפשר לעצב לילדים יצירת אמנות אכילה שתעלה חיוך ותעשה את עבודה. זה דורש השקעה, אבל התוצאה שווה את המאמץ
מדובר בקופסאות נוחות שבהן שמים מנת בשר או דגים, אורז ומנת ירקות כדי שהילדים ייקחו לבית הספר ולגן ויאכלו לא רק פיתה עם שוקולד (שכבודה במקומם מונח).
במהלך השנים, הפכו קופסאות הבנטו ליצירת אמנות אכילה של ממש כשהשאיפה הבסיסית בהן הוא לשמור על קופסה חמודה עד כמה שניתן וצבעונית ככל האפשר, שמעידה על המגוון הבריאותי של הארוחה. אז איך להכין קופסה כזו לילדים? נתחיל עם התוכן ונעבור לצורה.
ד"ר מאיה רוזמן, מומחית לתזונה ודיאטה, מפרטת לגבי הדברים החשובים שכדאי לשים לה אליהם כשמכינים לילדים את ארוחת הצהריים:
רוזמן: "ארוחת הצהריים היא הארוחה הגדולה ביותר, שאמורה לספק לנו ממש את כל אבות המזון. למרות המיתוסים הרבים סביב חשיבות ארוחת הבוקר לילדים, אין ספק שהרכב ארוחת הצהריים משמעותי
ארוחת הצהריים אמורה לספק את אבות המזון הבאים: חלבונים שדרושים לבניית השרירים, בניית העצמות, מערכת החיסון ושאר מרכיבי הגוף, פחמימות שנותנות אנרגיה לפעילות, שומנים איכותיים, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים".
אז מה השיטות שלכם? איך אתם גורמים לילדים לאכול? שתפו אותנו בפייסבוק
"מנות חלבון מומלצות הן לדוגמה: חזה עוף/הודו או עוף בגריל, דג, קציצות בקר, או מנת קטניות כחלבון מן הצומח. הפחמימות המומלצות הן כמובן המלאות, כגון פסטה מקמח מלא, אורז מלא, וגם בטטות, תפוחי אדמה.
מנת שומנים איכותיים נחשבת כף שמן זית, טחינה, חומוס או אבוקדו, ואת הויטמינים הנחוצים אפשר לקבל בסלט של ירקות טריים או לחילופין כוס מיץ שנסחט בזה הרגע.
פחות מומלצים: מזונות מטוגנים כמו שניצל או צ'יפס, גם בגלל איכות השמן לאחר טיגון, וגם בגלל כמות הקלוריות הגבוהה והמיותרת".
קופסאות הבנטו המסורתיות דואגות לשלב בין הפחמימות, החלבונים, הירקות והקינוח באופן שווה כשהעיקר הוא הגיוון, בצבע, במרקם המאכל, וכמובן בטעם. אין צורך לקנות קופסה מיוחדת, אלא להשתמש בכל קופסה חד פעמית שאתם מוצאים. מבחינת סידור הקופסה, יש לכם אפשרות להשתגע, אבל אל תבכו יותר מידי כשהילד שלכם יאכל לתרנגולת שעשיתם את הראש.
הבנטו, לפחות למי שלא נולד וגדל ביפן, הוא לא ממש פתרון מהיר, במיוחד כאשר משקיעים שעות נוספות בחיתוך תפוח בצורת ארנב או בסידור אורז שיראה כפרח. אבל עדיין, למי שרואה עד כמה הקטנטנים שלו מאסו באוכל, שווה לנסות לראות איך הם יגיבו לחביתה מחייכת וכך לפחות לעשות "וי" ברשימה ליד המשפט "הקניית הרגלי אכילה בריאים לילדים".
מוכנים לנסות? הנה כמה תפריטים שניסיתי אני, והתוצאות לפניכם:

בתוך הקופסה:
1. פרח - עגבנייה ומלפפון. שמש – פטיסון, רקע- אורז מלא, אדמה - חתיכות בשר בקר.
2. דשא - סלט חסה, פרת משה רבנו – עגבניית שרי. קישוטים: מלפפון חמוץ ופטיסון.
3. רקע – קלמנטינה, תולעת: ממתק קוקוס מתוק עם גרעיני חמנייה

בתוך הקופסה:
1. אפרוח - ביצה עם מקור פלפל. רקע - מצע סלט סלק, קולורבי, גזר ואצות.
2. תרנגולת - מלפפון ועגבנייה. שמש - סנדוויץ'. רקע - מצע גרעיני תירס
3. קלמנטינה ושני כדורי שוקולד.

בתוך הקופסה:
1. 2 כריכי פסטרמה חתוכים ללבבות, מעל מצע חסה.
2. סלט ירקות צבעוני עם פלחי תפוחי אדמה חתוכים ללבבות.
3. תפוח עץ חתוך ללבבות, מרשמלו לבבות, כדורי שוקולד לבבות ודבש.
יש לכם רעיונות נוספים לקופסאות אוכל מדליקות? שתפו אותנו בפייסבוק