אלטרנטיבה לפסטה: מתכון לפוזילי אורז עם שני רטבים
אם אי אפשר לאכול פסטה בפסח, למה שלא תאכלו פסטה שעשויה מאורז? הבלוגרית הילה קריב מציעה מתכון לפוזילי אורז עם שני רטבים מנצחים: ירוק ואדום ונותנת כמה טיפים להורים מבשלים
מה הטיפים שלך להורים מבשלים?
"הרבה יותר פשוט לספק לילדים רק מה שקל להם לאכול ולרצות כמו שניצל, פתיתים וכו', אבל אני מאמינה שתפקידנו כהורים הוא לפתוח בפניהם חלון לעולם המרהיב והצבעוני הזה שנקרא 'אוכל' ולנסות לגוון עבורם ולעניין אותם. עובדה שילדים ביפן אוכלים אחרת מכאן וילדים בהודו רגילים לחריף! כן, יש אופי נתון של ילדים שאוהבים לנסות דברים חדשים וכאלו שלא, או שלא אוהבים מרקמים מסוימים. מה שבטוח אסור לוותר".
פסטת האורז שעליה היא ממליצה לכבוד פסח מגיעה במתכון פשוט להכנה, ואפשר להכין אותה יחד עם הילדים שיכולים לבחור את צבע הרוטב והטעם המועדף עליהם.
"שלא כמו בזמן שאנחנו היינו ילדים, אז כללו מדפי הסופר לקראת הפסח מבחר מצומצם של מוצרי יסוד, היום המבחר גדול ומגוון. בכל סופר למשל, ניתן למצוא אטריות אורז מסוגים שונים שיכולות בקלות להחליף את הפסטה שילדנו כל כך אוהבים. הגדילו לעשות ויצרו אותה בצורת פוסילי. הקפידו שלא לבשל יתר על המידה ויצא להיט! הילדים שלי לא הנידו עפעף מול השוני. ומבחינת הרוטב - האמת היא שכל רוטב יתאים- בולונז, פסטו ואפילו שמנת. הנה שני רטבים זריזים שאני מכינה בכמה דקות ואהובים מאד על ילדי":

החומרים:
חבילת פוסילי אורז (250 גרם)
החומרים לרוטב ירוק:
2 שיני שום גדולות כתושות
4 כפות שמן זית
מלח
חופן גדול של עלי בזיליקום טריים - קצוצים דק
1/2 כפית אורגנו יבש
מעט ממי הבישול של הפסטה
החומרים לרוטב אדום:
2 שיני שום גדולות כתושות
2-3 כפות שמן זית
מלח
1/2 קופסאת רסק עגבניות קטנה
חופן בזיליקום
1/2 כפית אורגנו
כ-1/2 כפית סוכר או יותר - תלוי במידת חומציות הרסק

ההכנה:
1. יש לבשל את הפוסילי לפי ההוראות - שימו לב שלא לבשל יותר מדי אחרת תצא דייסה.
הכנת הרוטב הירוק:
1. מאדים באיטיות את השום הכתוש בשמן זית ומעט מלח. אם יש צורך, מוסיפים טיפונת מים. כשהשום רך ומדיף ניחוחות, מוסיפים לשמן את הבזיליקום והאורגנו ומבשלים יחד.
2. מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ומצמצמים.
3. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים היטב.
4. מתבלים לפי הצורך בעוד מלח ומגישים עם גבינת פרמז'ן מגוררת.
הכנת הרוטב האדום:
1. מרככים את השום באיטיות בשמן זית ומעט מלח.
2. כשהשום רך ומדיף ניחוחות שומיים, מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים יחד תוך ערבוב כדקה.
3. מוסיפים כ- 1/4 כוס מים ואת הבזיליקום והאורגנו.
4. מתבלים בסוכר ובעוד מעט מלח וממשיכים לבשל כמה דקות עד לקבלת רוטב בצבע אדום כהה.
5. מערבבים עם הפסטה עד שכולה אדומה ומבריקה ומגישים עם גבינת פרמז'ן מגוררת.