רק בריאות: איך תגרמו לילד לאכול יותר ירקות?
הילדים לא אוכלים ירקות? חבל שיפספסו את שלל הויטמינים שכל כך חשובים לבריאותם. 15 טיפים שיעזרו לכם לשלב ירקות בתפריט היומי
1. כשחוזרים מפעילויות אחר הצהריים, לפני ארוחת הערב - כשהילדים ממתינים לארוחה ורעבים, הגישו להם ירקות חתוכים. בכלל, הגישו ירקות חתוכים כשלב ראשון ומקדים לכל ארוחה (כשהרעב בשיאו).
2. שתפו את הילדים בחיתוך הירקות וכדרך אגב, אכלו מהם והראו להם דוגמה אישית.
3. אל תצפו שילדיכם יאכלו ירקות אם אתם לא אוכלים מהם.
4. הגישו לילדיכם ירקות חתוכים בזמן שהם צופים בתכנית הטלוויזיה האהובה עליהם.

5. העדיפו אידוי ובישול קל על מנת לא לייצר בירקות טעמים זרים לילד. למשל העדיפו ירקות מוקפצים על ירקות קלויים.
6. התחילו בהגשת ירקות כמה שיותר מוקדם. העדפה לטעמים מוטמעת בגיל צעיר.
7. הניחו בצלחת גם ירקות שהילד לא אוהב או לא התנסה בהם, למשל כרוב סגול, קולרבי וכו'. הילדים מטבעם רוצים לגוון, כך שאל תתייאשו. אם הילד לא אכל היום, אולי יאכל מחר.
8. גם אם הילד לא אכל חלק מן הירקות, אכלו אתם את השאריות.
9. בנסיעה במכונית שימו את "צלחת הירקות" של הבית בשקית. הציעו לילדים במהלך הנסיעה פלפלים צבעוניים (אדום, כתום), מקלות גזר (כתום) ומקלות מלפפון (ירוק), עגבניות שרי (אדום), מקלות או פרוסות קולרבי (לבן) רצועות כרוב סגול (סגול).

10. הציעו לילדים פלפלים אדומים או כתומים. חלק מהילדים מעדיפים את הטעם של האדומים וחלק את זה של הכתומים. הציעו להם לבחור לפי הטעם האהוב עליהם.
11. לגזרים יש טעם מתקתק, הגישו גזר חתוך לאורך, בהדרגה כתחליף לממתק.
12. עגבניות שרי מתפוצצות בפה. התייחסו אליהן מול הילדים כמו אל סוכריות מתפוצצות.
13. לעגבניות שרי מאורכות טעם ייחודי שילדים אוהבים. הגישו מהן לילדים.

14. הנחילו בבית את המסר שחשוב לאכול ירקות מ-5 קבוצות הצבע: אדום, כתום, ירוק, לבן, סגול.
15. קשרו בין צבע וצורת הירק לבין תרומתו לחוזק הגוף של הילד:
כרוב סגול - הראו לילדים שלכרוב הסגול יש מבנה דומה למבנה של מוח. הצבע הסגול מתמחה בשמירה על בריאות המוח.
עגבניה - צורתה דומה לצורת לב. הצבע האדום מתמחה בשמירה על חוזק הלב.
עיגולי מלפפון – לצבע הירוק תרומה להגנה על העיניים מפני קרינת השמש.
מקלות גזר – משמשים כנשק למלחמה בפולשים ולחיזוק מערכת החיסון.
עיגולי בצל – הדגימו לילדים שהכוח של הבצל והשום נגד חיידקים ווירוסים הוא כל כך חזק עד שהבצל גורם לעיניים לדמוע ולשום יש ריח חזק מאד שנשאר זמן רב. בהדרגה שלבו מעט בצל קצוץ בסלט ומעט שום בסלט המוגש עם רוטב.
הטיפים באדיבות מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים.