מחקר חדש: קיים קשר בין הפרעות נשימה בשינה להפרעות קשב

מחקר חדש מגלה כי ילדים קטנים הסובלים מהפרעות נשימה בשינה נוטים גם לסבול מהפרעות קשב וריכוז. התוצאות מאששות את הצורך באבחון ובטיפול מוקדם בהפרעות נשימה בשינה

הורים
רותי קדוש | 2/9/2012 9:56 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מחקר שנערך בבית חולים סורוקה ונמשך כחמש שנים בחן את תפקודם ההתנהגותי והקוגניטיבי של ילדים בגיל הגן, שאובחנו כסובלים מדום נשימה חסימתי בשינה.

 
דום נשימה בשינה בקרב ילדים (Sleep Apnea) נחשב תופעה נפוצה למדי. כ-3 אחוזים מהילדים סובלים מהבעיה על תסמיניה השונים: נחירות, נשימה כבדה וקשיי נשימה בשינה, עד כדי חסימת הנשימה לחלוטין.

"הפסקת נשימה תיחשב כחסימה של שתי נשימות או יותר. זוהי תופעה מחזורית המתרחשת במהלך השינה, ולעתים מספר הפסקות הנשימה עלול להגיע למאות במהלך לילה אחד", אומר פרופ' אשר טל, מנהל מחלקת ילדים ומנהל המרפאה להפרעות שינה במרכז הרפואי "סורוקה".
הפסקת נשימה תיחשב כחסימה של שתי נשימות או יותר.
הפסקת נשימה תיחשב כחסימה של שתי נשימות או יותר. שאטרסטוק

"הגורמים לתסמונת הם שקדים גדולים, אדנואידים מוגדלים, אף סתום עקב הגדלת קונכיות אף, סטיית מחיצת האף, משקל עודף, מבנה אנטומי מסוים של הגולגולת, וגם נטייה משפחתית תורשתית".

במחקר השתתפו ילדים מגיל שנתיים וחצי עד חמש, שאובחנו כסובלים מדום נשימה חסימתי. לדברי הפסיכולוגית ד"ר יעל לנדאו, בטווח גילאים זה מתפתחים אצל הילד "תפקודי ניהול" כגון חשיבה מופשטת, תהליכים ראשוניים בחשבון והתמודדות עם בעיות סבוכות יותר.

המחקר, שהתפרסם בחודש פברואר השנה בכתב העת PULMONOLOGY PEDIATRIC בחן מגוון של דפוסי התנהגות ותפקודים קוגניטיביים באמצעות שאלונים להורים ומבדקים פסיכולוגיים. מן הממצאים עולה, כי ילדים עם דום נשימתי חסימתי בשינה והפרעות אחרות בשינה סובלים יותר מילדים אחרים
מהפרעות בתפקודי ניהול, קשיים בתכנון פעולה, בעיות בשטף הדיבור, הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות ותחלואה רבה יותר.

בכנס השינה השנתי שהתקיים ביוני השנה, הציג פרופ' טל ממצאים ממחקר ההמשך, המצביעים על כך שגם בקרב ילדי גן, שסבלו מהפרעת נשימה בשינה לפני גיל שנה, אובחנו הפרעות קשב וריכוז.

"תוצאות המחקר מאששות את הצורך באבחון ובטיפול מוקדם בהפרעות נשימה בשינה, והן מתווספות למסקנות מעבודות קודמות על ההשלכות של דום נשימה בשינה על מגוון התנהגויות, הישגים בלימודים ובעיות לבביות", אומר פרופ' טל.

"המלצתי להורים שילדיהם סובלים מהתנהגות אימפולסיבית, אגרסיבית והיפראקטיבית, להתייעץ עם רופא ילדים במטרה לבדוק אם הילד סובל גם מהפרעת שינה שגורמת להתנהגויות הללו".  
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים