"להיות אבא זו זכות": משנים את הקריירה לטובת המשפחה

לאסף זינגר נמאס מהנסיעות הקבועות לחו"ל, ישי רון הבין שהחלום להפוך לפסיכולוג קליני לא יתממש ובחר לעבוד עם אשתו, רוני גורן ויתר על עולם ההיי-טק לטובת משפחתו, ועידו מגל עשה הסבה בזכות אחיינו בן ה-10. ארבעה גברים קרייריסטים שהחליטו לפרוש מהמרוץ ולשוב הביתה למשפחה

עדי כץ | 8/10/2012 8:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ברגע שבילה ערב נוסף בבית מלון בעיר כלשהי בעולם כשהוא מנסה לדובב בטלפון את בתו הקטנה, הבין רוני גורן שנמאס לו להיות אבא בשלט רחוק. כאיש שיווק ומכירות של חברות היי-טק הוא טס בתדירות גבוהה לחו"ל וקונה לבתו את הבגדים הכי יפים, אבל המפגשים ביניהם היו בעיקר באמצעות תמונות.

"הרגשתי שמשהו לא נכון", נזכר גורן, היום אב ביתי ומעורב בגידול שלושה ילדים, ושותף יחד עם אשתו בלהה ברשת "בייבי טבע" למוצרי אמהות ותינוקות. "הבנתי שאני עובד כמו מטורף כדי לקנות דברים לילדה שלי ולפצות אותה על זה שאני לא נמצא איתה. החלטתי שאני רוצה לגדל אותה ולהיות חלק מחייה".

גורן הוא אחד מהגברים שהבינו את מה שנשים יודעות כבר מזמן: ההורות הופכת את הקריירה המשגשגת, המעניינת והמכניסה ביותר לעסק מעייף וכמעט בלתי אפשרי לתחזוק בשילוב עם ילדים.

ארבעת הגברים שהתראיינו כאן גילו גם הם עם הפיכתם להורים, שהקריירה שטיפחו מחוץ לבית מחבלת בהורות שלהם. כשהפנו את המבט פנימה, מצאו שעולם הקרמים נגד תפרחת חתולים, משטחי הפעילות והמנשאים שבהם החלו לעשות שימוש, טומן בחובו הזדמנות עסקית. שיווק המוצרים, הם מספרים, היה למעשה דרך לשוב הביתה, לגדל את הילדים ולעבוד בשותפות עם בת הזוג ולהרשות לעצמם לוותר מבחינה כלכלית על משרות נחשקות בעולם "הגברי".

גורן (53), בעל תארים במחשבים, מתמטיקה ומינהל עסקים, משווק היום תיקי לידה וסינרי הנקה במסגרת הרשת שהקים עם בלהה. מבחינתו, הוא בחר בדרך ששינתה את חייו באופן משמעותי. "היום יש לי שלושה ילדים: גאיה בת 11, אילי בת ה-9 ואמיר בן ה-7. חד משמעית, אני אבא של בית. מבשל, מסיע ומחזיר מבית הספר, עוזר בשיעורים. אני חבר בוועד ההורים ומאוד מעורב בחיי הילדים. לדעתי להיות אבא זו זכות".

האם הוא מתגעגע לחיים הקודמים שלו? לא ממש. "עולם ההיי-טק הפך למאוד הישגי. למוצרים יש אורך חיים קצר וצריך לעבוד מהר כדי למקסם את הרווח. כשהגעתי לגיל 40 החליטו לוותר על עובד חברה בן 52, אדם מלא כרימון מבחינת הידע שלו. הסתכלתי סביב וראיתי לא מעט אנשים עם שיער לבן והגעתי למסקנה שאם אני רוצה לעשות לביתי, זה הזמן. גם אם זה אומר להתחיל שוב מלמטה".

"בתקופה ההיא נולדה בתי הבכורה והכול התחבר", ממשיך גורן. "ההבנה שהתעשייה מותאמת לצעירים בלבד והגילוי שפירמידת העדיפויות שלי היתה שגויה. אשתי, ארומתרפיסטית שניהלה בעבר בית מרקחת, התחילה לרקוח לעצמה עוד קודם תכשירים טבעיים במהלך ההיריון. הבנתי שיש כאן נישה ובשנת 2000 הקמנו את העסק שהיום מונה שלושה סניפים ומשווק מוצרי טיפוח, אביזרים ומתנות לאמהות, לתינוקות ולילדים".

היום קצב החיים של גורן שונה לחלוטין. "הכול נראה אחרת. החנות נסגרת בשבע וחצי בערב וזהו. יש פחות מתח, כשגם הסביבה העסקית אחרת. מדובר באנשים שמאמינים שמחר זה עוד יום. בהיי-טק היו יכולים להקפיץ אותי ללונדון מיום אחד לשני".
יהונתן שאול
רוני גורן ובני משפחתו. ''כיום יש פחות מתח''. יהונתן שאול
צעצועים לנפש

ישי רון (40), מבעלי "Simply Good", מותג הבית של רשת שילב,חלם להיות פסיכולוג קליני. במהלך הלימודים באוניברסיטה הכיר את אשתו ושותפתו לעסקים אלינור. אחרי התואר הראשון פנה לתחום המכירות למרות אהבתו לעיסוק בנפש. ארבע שנים עבד כמנהל מכירות אזורי בשטראוס ושלוש שנים כסגן מנהל מכירות ארצי בסניף הישראלי של חברת הצעצועים הבינלאומית הסברו.

לפני 12 שנה נולד בנו הבכור איליי. "כשנדרשנו לקנות מנשא התעוררה בעיה. איליי נולד קטן ושום מנשא לא התאים לו, עד שהביאו לנו בד ואמרו שכך משתמשים בדרום אמריקה. כרכנו אותו סביבנו, שמנו אותו בזה והיה מדהים", הוא מתאר.

"כשהתחילו לעצור אותנו אנשים ברחוב ולשאול איפה משיגים מוצר כזה אלינור החליטה להיכנס לתחום. אני עוד עבדתי בשטראוס, אבל הייתי מאחורי הקלעים. קראנו לזה'מנשארי' והיא התחילה למכור מפה לאוזן. בהמשך הצלחנו להכניס את המוצר לשילב דרך הפסיכולוגית שלהם יעל כץ שמאוד התלהבה ממנו. כשהמוצר התחיל להימכר יותר ויותר בנינו את החברה והוספנו מוצרים כמו בובות, צעצועי התפתחות, תיקים לאמהות ועוד. כשהחברה שעבדתי בה נסגרה חזרתי הביתה והצטרפתי סופית לעסק המשפחתי. באתי לאשתי ואמרתי לה שיש לי שתי בשורות, טובה ורעה. הטובה היא שאנחנו עומדים לעבוד יחד והרעה היא שפיטרו אותי".

עם הניסיון שצבר בתחום שיווק הצעצועים

החל רון לבדוק כיוונים שדרכם יוכל לפתח מוצרים נוספים לתינוקות ולילדים. "היה לי ברור שאם אשתי ואני עובדים יחד אי אפשר להסתפק במגוון קטן של מוצרים וצריך להגדיל את ההכנסה".

גם במקרה שלו חל מהפך חיובי עם החזרה הביתה. "קודם כל, זה ענה על החלום של אלינור ושלי לעבוד יחד. אנחנו זוג לא שגרתי ומרגישים שנפלה בחלקנו זכות גדולה להכיר האחד את השני. אנחנו 16 שנה ביחד. בשונה מהרבה זוגות יש לנו רכב אחד, מכשיר סלולרי אחד וצרור מפתחות אחד כי אנחנו תמיד באותו מקום".

הזוגיות עובדת לדבריו מצוין גם בכל הקשור לעסק. "יש לנו כוח אדיר יחד שאנחנו מנתבים למיומנות במשא ומתן, לפיתוח משותף של רעיונות. שנינו עובדים מהבית, כך שיש זמן במקביל לבישולים ולטיפול בילדים. הכול מתחלק בינינו בצורה שווה ונוחה. הבנתי מהמהלך הזה מה נשים עוברות. הגבר עובד אמנם הרבה שעות מחוץ לבית, אבל זו בריחה מהחובות האמיתיים. למדתי להעריך עד כמה חיי הנשים מסובכים וקשים יותר, ומנגד הבנתי איזה רווח יש בלראות את הילדים גדלים.

"יש לנו היום שלושה ילדים, איליי בן ה-12, יהלי בן ה-8 ורואי בן ה-7 ואני משמש הורה באופן מלא. העסק מתגלגל ואנחנו נהנים. אמנם נתקלים במשברים קשים ובהתמודדויות, אבל זה גם סיפוק מאוד גדול והכי כיף לראות את המשפחה גדלה ולדעת שאנחנו שם בשבילם".

אמיר מאירי
ישי רון. ''החלום שלי היה לעבוד עם אשתי''. אמיר מאירי
להשקיע בטקסטיל

אסף זינגר (43), איש היי-טק בעבר וכיום מבעלי "יוקה בייבי", נשוי ואב לעלמה בת החצי שנה. הוא עבד בחברת קומברס כ-13 שנה ככלכלן בכיר וכמנהל מחלקה, עד שהחליט לפני שש שנים לפרוש מהמרוץ. "הגעתי לתחושת רוויה ומיצוי ובמקביל החברה נקלעה לקשיים. העבודה היתה אמנם מאוד מעניינת, אבל גם מאוד תובענית, כרוכה בנסיעות רבות לחו"ל ובהרבה שעות מחוץ לבית".

בתקופה שאחרי פרישתו החלו חבריו של זינגר, אז עוד רווק, להביא ילדים לעולם. "זו היתה הפעם הראשונה שהתוודעתי לעולם התינוקות מקרוב, וראיתי כמה ההורים מוכנים להשקיע בתינוק שלהם. הבנתי שיש כאן הזדמנות כלכלית. בהתחשב במספר הלידות בשנה, סדר גודל של כ-13 אלף בקרב האוכלוסייה היהודית בישראל, היה ברור שיש לזה שוק והחלטתי להכניס רגל".

יחד עם שני שותפים רכש זינגר את החברה המייבאת מוצרי טקסטיל לתינוקות של המותג האמריקאי Aden & Anais. לאחר שנישא לפני שנתיים לבת זוגו שני והפך לאבא, עיסוקו החדש החל להתאים גם למסגרת המשפחתית. "אני הרבה יותר קרוב, נגיש וזמין לתינוקת שלי ממה שהיה אם הייתי ממשיך בהיי-טק. אני מאוד מעורב במה שקורה בבית וזו אחת המעלות הגדולות של השינוי. אני יכול לשחק עם הזמן. בהיי-טק הייתי כבול לחלוטין".

תעשיית מוצרי התינוקות פתחה בפניו צד מאוד שונה של החיים שאליהם הורגל עד לאותה תקופה. "אתה נפגש עם אוכלוסייה אחרת לגמרי, עם צרכים שונים והאמת שמאוד נחמד להכיר את העולם מהצד של התינוקות והאמהות. זה אגב תחום לא פחות תחרותי מכל עסק אחר כי יש לא מעט יזמים. השקענו בזה הרבה מאוד כסף והמטרה היא להרוויח ועל הדרך ליהנות ממה שאנחנו עושים".

אמיר מאירי
אסף זינגר עם בתו. ''כיום אני הרבה יותר נגיש וזמין לתינוקת''. אמיר מאירי
משמן מנוע לשמן תינוקות

עידו מגל (35), הבעלים של "לבידו - קוסמטיקה טבעית" נכנס לעסקי התינוקות כשהפך דוד ליהלי, היום בן עשר. "לפני כן עבדתי בעסק המשפחתי בתחום הכי רחוק מזה - חברה ליבוא ציוד לרכב. בשלב מסוים עזבתי ופתחתי מסעדה הודית, כי מאז ומתמיד אהבתי לבשל וכילד עבדתי כעוזר טבח בחופשים", הוא מסביר.

"אחרי שנה מכרתי את המסעדה, חזרתי צפונה לנהלל והתחלתי ללמוד רפואת צמחים וכימיה של שמנים אתריים במכללת רידמן בחיפה ובמכללת אורנים. כשהאחיין שלי נולד ובשלב מסוים סבל מתפרחת חיתולים, הכנתי לו תכשיר מצמחים שעזר לו מאוד וזה התחיל לתפוש תאוצה. חברות של גיסתי התעניינו והתחלתי לייצר תכשירים למשפחה ולחברים. "די מהר זיהיתי את הפוטנציאל העסקי, עשיתי בדיקה מעמיקה בכל הנוגע לחומרי הגלם והתחלתי לייבא בעצמי תמציות צמחים מהעולם ולייצר מהם מוצרים לתינוקות. לאחרונה עברנו למתחם תיירותי חדש, עם גינת צמחי מרפא ואנחנו מציעים גם הרצאות לנשים בהיריון".

המעבר מעולם של שמן מנוע לזה של שמן עיסוי לתינוקות עשה למגל טוב. כשיגיעו ילדיו הוא יהיה אב שמחובר לחוויה הנשית והמחבקת. "עזבתי עולם גברי והגעתי לעולם נשי וכיף לי. יעל אשתי מנהלת את מרכז המבקרים של החברה ונשים הן רוב העובדים שלנו. אין ספק שזו חוויה מלמדת. בעולם של גברים יש קודים מסוימים. בעולם של נשים אתה לומד לנוע במרחב הרבה יותר עדין ורגיש, למרות שיש גם תככים. אגב, כמעט כל הבנות שעובדות אצלנו נכנסו להיריון וילדו. זו כנראה סגולה לפוריות. יש כאן משהו מחבק וגם השמנים האתריים יוצרים 'וייב' אחר שקשה להתעלם ממנו".

יגאל לוי
עידו מגל. ''התחברתי לעולם הנשי וכיף לי''. יגאל לוי

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים