בא לו לטייל: הסיפור של מסלולים
20 שנה במשרד הובילו את דוד גל-אור לשדרה הניהולית הבכירה בענקית המזון אסם. אך בדיוק אז נמאס לו: הוא פרש, יצא לטיול של 8 חודשים עם בנו הבכור ערן, וחזר עם עסק עצמאי והרבה סיפוק
לדוד לקח 20 שנה לצאת לדרך עצמאית. ולכם?
"יכולתי להמשיך ולהוביל בחברה ואין ספק שהייתי מוצא את עצמי מנהל ב-Nestle (בעלת המניות העיקרית באסם) באחת ממדינות העולם, או לחליפין הייתי משמש היום כמנכ"ל של אחת מהחברות הבנות בקבוצת אסם", מספר גל-אור.
במעט מתקופות הפנאי מהן נהנה בחר גל-אור לטייל, בארץ ובחו"ל. היתה לו נטייה לתעד טיולים אלו, נטייה שתרמה בשלב מאוחר יותר לעסק שיוקם.
בספטמבר 2006 כאמור החליט גל אור לשנות כיוון. הוא הודיע לאסם כי הוא עוזב, לאחר עשור ומחצית בתפקידים שונים בחברה, ולראשונה מזה 20 שנה התפנה לעסוק בתחביביו לתקופה ארוכה.
באותה תקופה סיים בנו הבכור ערן את שירותו הצבאי. השניים, שחולקים אהבה לטבע, חברו יחד ויצאו לטיול ארוך במיוחד: "המסע החל בחרמון, והסתיים 8 חודשים ו-1,500 קילומטר לאחר מכן. על חוף ים סוף באילת. זה היה טיול רגלי ארוך, לאורכה ולרוחבה של הארץ", אומר גל אור.
המסע של השניים תועד כולו, כמיטב המסורת במשפחה, בפנקסים ובתמונות. במהלך הטיול העלו השניים רעיון שאפתני. גל אור: "החלטנו, בני ואני, שנכתוב ונערוך סדרה של ספרים העוססקים בטיולים ונפיק אותם", הוא נזכר.

דוד גל-אור. להמשיך לנסטלה.
.
מטיילים כל שבוע
הרעיון שהעלו השניים הפך את חייו של גל-אור לחלוטין. במקום המשרד - נוף. במקום המחשב - מקל טיילים: "מאז אותו הרעיון ועד היום אנחנו מטיילים, ביחד ולחוד, בכל שבוע לאורך כל השנה", הוא אומר בשמחה.
מעבר לכיף שבטיול, קיים הפן העסקי - הפקה וכתיבה של סדרת ספרי טיולים. השניים אחראים לסדרת "מסלולים - להתאהב בארץ מחדש". הם כותבים את התוכן, עורכים ומפיקים אותו,
ומטפלים בנושא השיווק. למזלם של השניים לסמנכ"ל השיווק לשעבר באסם יש נסיון בתחום: "את המקצוע המקורי שלי לא יכולתי להזניח, וכך יצא שהעברתי אותו לעיסוקי הנוכחי. בניתי את המותג, יצאתי להוביל את השוק, השתלטתי על נתח שוק משמעותי והפכתי את המותג למוביל בתחום הטיילות בארץ". בנוסף עמלים השניים על אתר אינטרנט בנושא שמתעדעד להיות מהמובילים לחובבי טיולים.

סדרת מעיין לכל יום אנטולי מיכאלו
לדברי גל אור, הרעיון לכתוב סדרה ולא ספר אחד מהווה את אחת ההחלטות החשובות, שאפשרו לו להמשיך בעיסוק שהוא אוהב למשך זמן. עוד הוא מציין כי מצב הענף אפשר לו ולבנו דריסת רגל בענף. "תחום התיעוד וההדרכה המסודרת, הכתובה, של המטיילים בארץ סבל מזה שנים רבות מחסרון במידע איכותי. המטייל הממוצע נעזר במידע חלקי, לא ברור, לא מדויק, מידע שלא עבר בקרת איכות. כתוצאה מכך יש טעויות של מטיילים בשטח שהולכים לאיבוד. בסופו של דבר נפגע האמון הבסיסי של המטיילים ביצרני המידע. בשפה המקצועית - מוצרים רבים בתחום פגומים".
מימון?
"הכל מהון עצמי".
הקושי הגדול ביותר שהתמודדת איתו?
"הקשיים המשמעותיים היו "חוסר האמון" באיכות המוצרים. לקח זמן עד שהמטיילים החלו להבין שהמוצרים אותם אנחנו מייצרים ומפיקים הם שונים במהות מהמוצרים הקיימים. כתוצאה מכך חזר האמון ב-"ספר הטיולים".
סדר יום?
בימי הטיולים:
06:00 - יציאה ונסיעה לשטח בו מטיילים.
08:00 - תחילת מסלול הטיול
16:00-18:00 - סיום טיול (תלוי בעונה), התארגנות ללינה, או חזרה הביתה.
20:00 - סיום היום והתפנות לקריאת עיתון, לטלוויזיה, לשיחה,לחברים, לזוגיות וכדו'.
בימים אחרים:
07:00 - מיילים, טיפול בפניות של לקוחות, עדכון אתר האינטרנט, פייסבוק.
09:00 - כתיבה של מסלולי טיול
12:00 - שיחות עם לקוחות וספקים
14:00 - ישיבה עם ערן ועובדים אחרים - פנים אל פנים או בטלפון/סקייפ/מייל וכדו'.
16:00 - הגהות על חומרים כתובים.
19:00 - סיום היום והתפנות לקריאת עיתון, לטלוויזיה, לשיחה, לחברים, לזוגיות וכדו'.
חלום ילדות?
"כשהייתי קטן חלמתי להיות רב, מאחר ובאתי מבית דתי. מאוחר יותר העברתי את המחשה לכיוון של מוביל או מנהיג".
עצה ליזמים מתחילים?
"אל תזניח את החלום, תהפוך את החלום לחזון ועשה על מנת להגשים אותו".