האותיות הרזות: לחם עינן מלא
חיטה טרום נבוטה מעניקה הרבה סיבים ושובע, אבל לא ברור כמה קמח לבן נמצא בפנים, ויש גם הרבה מלח. המדור שמפשפש באותיות הקטנות על האריזות
הלחם עשוי מתערובת של חיטה טרום נבוטה - כלומר קמח לבן בשילוב קמח מלא. אחוז הקמח המלא לעומת הלבן אינו ברור, אבל המשמעות היא כי זה אינו לחם מחיטה מלאה בלבד.

לחם עינן. צילום: יח''צ
עם זאת, אכילת הנבט הנחשב "לבו" של הדגן תורמת להגדלת כמות הסיבים התזונתיים, בגלל התכולה הגבוהה של הוויטמינים והמינרלים שבו. בגלל תכולת סיבים גבוהה מאוד - כ-27 גרם לפרוסה - הלחם מעניק תחושת שובע ומלאות לאורך זמן. לתערובת הקמח נוסף חלבון החיטה כדי ליצור מרקם מתאים, הגלוטן, שאינו מזיק.
מבחינת הקלוריות, כל פרוסה שווה כ-70 קלוריות, בדומה ללחם לבן רגיל. כמות הנתרן גבוהה 180 - מ"ג, לכן הוא אינו מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה או לסובלים ממחלות לב.
התרכובת E481 תורמת ליציבות
הלחם ולמרקמו ו-E282 הוא חומר משמר השומר בעיקר מפני פטריות, ושניהם בטוחים לשימוש ללא מגבלה. ויטמין ,C המכונה בתעשיית המזון ,E300 נועד להארכת זמן מדף ובטוח לשימוש.
בשורה התחתונה: משביע, טוב למעונינים לרזות. חבל שכמות הקמח המלאה אינה מצוינת, ושכמות הנתרן גבוהה.