האותיות הרזות: לחם עינן מלא

חיטה טרום נבוטה מעניקה הרבה סיבים ושובע, אבל לא ברור כמה קמח לבן נמצא בפנים, ויש גם הרבה מלח. המדור שמפשפש באותיות הקטנות על האריזות

אורית רונאל | 27/9/2008 9:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
התזונאי התורן: צחי כנען, דיאטן קליני ומפתח נוסחת B4DIET

הלחם עשוי מתערובת של חיטה טרום נבוטה - כלומר קמח לבן בשילוב קמח מלא. אחוז הקמח המלא לעומת הלבן אינו ברור, אבל המשמעות היא כי זה אינו לחם מחיטה מלאה בלבד.
 
לחם עינן.
לחם עינן. צילום: יח''צ

עם זאת, אכילת הנבט הנחשב "לבו" של הדגן תורמת להגדלת כמות הסיבים התזונתיים, בגלל התכולה הגבוהה של הוויטמינים והמינרלים שבו. בגלל תכולת סיבים גבוהה מאוד - כ-27 גרם לפרוסה - הלחם מעניק תחושת שובע ומלאות לאורך זמן. לתערובת הקמח נוסף חלבון החיטה כדי ליצור מרקם מתאים, הגלוטן, שאינו מזיק.

מבחינת הקלוריות, כל פרוסה שווה כ-70 קלוריות, בדומה ללחם לבן רגיל. כמות הנתרן גבוהה ‭180 -‬ מ"ג, לכן הוא אינו מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה או לסובלים ממחלות לב.

התרכובת ‭E481‬ תורמת ליציבות

הלחם ולמרקמו ו-‭E282‬ הוא חומר משמר השומר בעיקר מפני פטריות, ושניהם בטוחים לשימוש ללא מגבלה. ויטמין ‭,C‬ המכונה בתעשיית המזון ‭,E300‬ נועד להארכת זמן מדף ובטוח לשימוש.

בשורה התחתונה: משביע, טוב למעונינים לרזות. חבל שכמות הקמח המלאה אינה מצוינת, ושכמות הנתרן גבוהה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

האותיות הרזות

הדיאטנית התורנית בוחנת לעומק את האותיות הקטנות שמופיעות על האריזה של מוצרי "בריאות"

לכל הכתבות של האותיות הרזות

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים