עושים שריר: תזונה נכונה בגיל המעבר

גיל המעבר הוא שלב רגיל בחיים, המלווה בתסמינים רבים. הטיפול הטבעי בכך מתבסס בעיקר על תזונה

שרה בר אשר | 9/2/2010 13:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חייו של זוג נשוי מתחלקים לשניים. בהתחלה הוא סובל מחום, ולה קר. אחר כך, ברוב המקרים, היוצרות מתהפכות במסגרת פרק הזמן אותו נהוג לכנות - גיל המעבר. חלק זה בחיינו מגיע לרוב בין גיל 45 ל-55. בפועל, טווח הזמן רחב הרבה יותר, ומגיע עד לחמש שנים אחורה או קדימה.
טובים ללב. פולי סויה
טובים ללב. פולי סויה צילום: SXC
 
ישנם תסמינים הנראים כאילו מעידים על כניסה לגיל המעבר, אך לא כך הדבר. חשוב לא למהר ולקטלג כל בעיה גופנית או נפשית תחת מטריה זו. לא מדובר בביטוי נרדף לגלי חום והזעות לילה, למרות שאלה מתרחשות במרבית המקרים בגיל המעבר.

לגיל המעבר תסמינים רבים וברורים: בעיות לב וכלי דם, דופק מואץ, הפרעות בקצב הלב, עלייה של רמת השומנים בדם, יובש במקומות רבים כמו בעור, בשיער, בפה, בצואה ובנרתיק. ישנם גם שינויים במצב הרוח, בלבול, דיכאון, חרדות ועצבנות, נדודי שינה ועייפות, ירידה בזיכרון, חוסר ריכוז, ירידה בחשק המיני והשמנה.

לא מדובר במחלה, אלא בשלב טבעי בחיים. הטיפול הטבעי לתופעות גיל המעבר מתבסס על תזונה, תוספי תזונה, צמחי מרפא, פעילות גופנית ועוד. כדאי להעשיר את התפריט במזונות המכילים פיטואסטרוגנים: פיטו פירושו צמחי, לכן פיטואסטרוגנים הם אסטרוגנים ממקור צמחי. תפקידם לאזן את רמות האסטרוגן בגופנו, כשהמזונות העשירים בפיטואסטרוגנים הם:

קטניות - סויה ובוטנים, דגנים - נבט חיטה, חיטה מלאה ושמרי בירה, פירות - תפוחים, דובדבנים, זיתים, שזיפים וקוקוס, ירקות - בטטות, גזר, בצל, חזרת, מלפפון, נבטים וירקות ממשפחת הסולניים: פלפלים, חצילים, עגבניות ותפוחי אדמה.
לבחור במזונות מקררים

שורשים, עלים וזרעים -  אלפלפה, זרעי אניס, שום, שוש קרח (ליקריץ), פטרוזיליה, עלי פטל אדום, מרוה ואורגנו. במהלך הזעות לילה הגוף מאבד כמות גדולה של אשלגן, לכן יש להוסיף אותו ממזונות דוגמת: אצות (לא למי שנוטל תרופה לטיפול בבלוטת התריס), דלעת, בננות ובכלל, פירות וירקות.

העשירו את התפריט במזונות בעלי אנרגיה מקררת כמו ירקות ירוקים ובמיוחד ירקות עליים ירוקים, עשירים בכלורופיל (שמספק את צבעם), ירקות ופירות טריים, טופו, חלב סויה, נבטים למיניהם ומשקה לימונענע. הימנעו ממזונות בעלי אנרגיה מחממת כגון: שום, קפה, מזונות חריפים ומטוגנים, אלכוהול ועישון.

הכניסו לתפריט שלכם טופו, סויה, חלב סויה, טמפה,

רוטב סויה אמיתי, שמן סויה בכבישה קרה וקמח סויה. הסויה עשירה בפיטואסטרוגנים ומאזנת את האסטרוגן בגוף. היא נחשבת לאחד מהמזונות המקררים ביותר, ולכן טובה לטיפול בגלי חום והזעות. היא עשירה בפיטוסטרולים ופועלת לאיזון רמות הכולסטרול בדם.

הסויה מכילה לציטין שסופח אליו את הכולסטרול הרע, היא לא מורכבת משומן רווי וזו הסיבה שהיא טובה גם ללב. היא מכילה עד שני אחוזים סוכר בלבד ולכן מתאימה לסוכרתיים.

ההורמונים בגוף נוצרים בין היתר מחומצות שומן. לכן יש לכלול בתזונה חומצות שומן טובות ובעיקר כאלה מסוג אומגה 3. בנוסף, מחקרים מראים כי חומצות שומן אלה משפרות את מצב הרוח ומסייעות בטיפול בדיכאון.

הכותבת היא תזונאית טבעית

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עושים שריר

מדור עושים שריר מציג תשובה קולעת לשאלות ממוקדות בנושא כושר גופני

לכל הכתבות של עושים שריר

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים