שיוויון הזדמנויות
דיסני מרעננים את "פו הדב" ונפטרים מכריסטופר רובין לטובת ילדה ג'ינג'ית. עינת ברזילי סבורה שפו, איה, ינשוף וחזרזיר ראויים להרבה יותר כבוד
וממילא, מי שצבע אותו בגוונים קיטשים ועשה ממנו תעשייה משגשגת של בובות, מצעים, יומנים וקלטות הוא קונגלומרט הענק וולט דיסני ולא אבא של כריסטופר רובין, עבורו נברא "פו הדוב" (במקור ויני פו). כעת, לקראת יום הולדתו ה- 80 של הדובון, החליטו שם במשרדים שצריך "לרענן" את הסיפור הקלאסי החביב ולהחליף את כריסטופר רובין עדין הנפש ואמיץ הלב בילדה ג'ינג'ית נמרצת. כשתגדל היא בוודאי תהיה מנחה בערוץ הילדים.
ואני שואלת ממתי "מרעננים" קלאסיקה?? ואם כבר מרעננים, האם אין ספרים דחופים יותר שזקוקים לזריקת עידוד? למה דווקא פו? אולי הגיע הזמן להיפטר מהלויתן הזה, נו, "מובי דיק" ולהמיר אותו בצוללת יפנית קטלנית שמתאימה לעידן הטכנולוגי??
ומה עם "הרוח בערבי הנחל" ייתכן שעדיף ללהק את חברי הטלטביז לשחק בגרסה המצולמת כי קרפדים לא ממש עוברים מסך בימים אלה? ומה עם "נשים קטנות"? האם מירנדה, קארי סמנתה ושרלוט נכנסות לנעלי הג'ימי צ'ו שלא היו לג'ו, מגי בת' ואיימי?

מה שהופך סתם ספר ילדים לקלאסיקה הוא הנצחיות של הגיבורים שלו. בעצם, הנצחיות של הקונפליקט שהם מתמודדים איתו.
"הנסיך הקטן" עם השושנה התובענית, עצי הבאובב המאיימים והכבשה, הוא ספר מופשט שמנסה להיות קיומי, ולכן הוא הפך למיתוס. מתאהבים בו בגיל 14, תולים בריסטולים עם ציטוטים כמו "סוד יופיו של המדבר שהוא צופן בחובו מקור מים חיים" בגיל 16, אבל כשקונים לילד בובה לחבק בשעת השינה זה תמיד יהיה פו הדוב. כי את פו הדוב חיים ביומיום. איה, חזרזיר, ינשוף ונמר, הם מיקרוקוסמוס אנושי לכל קבוצה שקשורה באינטראקציה חברתית, שלפרטים שלה יש תפקיד קבוע.
זה
