האינטרנט הרג את כוכבי הקולנוע בקוריאה

דרום קוריאה מתקשה להתמודד עם חדירת האינטרנט למדינה: ארבעה כוכבי קולנוע התאבדו בחודש האחרון בעקבות פרסומים זדוניים ברשת, שחשפו את נטיותיהם המיניות ורומנים אסורים

איתי שטרן | 15/10/2008 7:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ג'ין סיל
ג'ין סיל צילום: רויטרס
פסטיבל הקולנוע  הבינלאומי בפוסאן, הנחשב לגדול אירועי הקולנוע במזרח הרחוק, נפתח השנה בדקת דומייה. השקט נועד להזכיר לאורחים את התאבדותה של גדולת השחקניות בדרום קוריאה, צ'וי ג'ין סיל, שתלתה עצמה באמצעות חבל שקשרה מתחבושות ביתיות.

האירוע הטראגי, שזעזע את העם הקוריאני, הגיע לאחר אינספור שמועות שפשטו ברשת האינטרנט, שבהן נטען כי ג'ין סיל הלכה ושקעה בדיכאון עמוק לאחר שהתגרשה מבעלה, דבר שהפך אותה למוקצה מחמת מיאוס בחברה השמרנית שבה היא חיה. גם העובדה שהיתה אחת השחקניות העסוקות והמוכשרות במדינה ונחשבה ל"מג ריאן" של דרום קוריאה לא מנעה ממלהקים ומבמאים לפסול אותה בשל הסטאטוס המשפחתי ה"בעייתי".

אלא שסיפורה של ג'ין סיל לא היה היחיד שזעזע את המדינה לאחרונה. בחודש האחרון התאבדו שלושה שחקנים אחרים בדרום קוריאה, וגם במקרים האלה הסיבה היתה האינטרנט. המדיום החדשני בדמותם של בלוגי רכילות שינה את חוקי המשחק.

כך למשל, נטל קים ג'י הו את חייו לאחר שיציאתו מהארון לא נתקבלה בברכה בתעשיית הבידור ובעיקר בקרב הגולשים שלא חסכו ממנו את ביקורתם. "אני בודד מאוד ואני במצב מורכב במיוחד", כתב השחקן בפתק שהשאיר לפני מותו. "אנא שרפו את גופתי". בתצהיר שהוציאה לאחר מותו פירטה המשטרה כי השחקן החליט להתאבד כיוון ש"אנשי התעשייה התאכזרו אליו וביטלו לו כמה חוזים והפקות, שבהם היה אמור לקחת חלק".

כמה ימים לאחר היוודע
דבר מותה של ג'ין סיל תלתה את עצמה השחקנית הטרנסג'נדרית ג'אנג' צ'ו וון. מקורות יודעי דבר ציינו כי סיבת ההתאבדות היתה דווקא על רקע רומנטי (פרידה מבן הזוג).

כדי לנסות להתמודד עם התאבדויות הרבות הקימה המשטרה בתחילת השבוע כוח מיוחד, בן 900 שוטרים, שיחל לעקוב אחרי אתרי אינטרנט שמפיצים השמצות ושמועות זדוניות. עם זאת רבים בחברה טוענים שהמשטר מנסה לטפל בקליפה החיצונית של הבעיה ולא בשורשיה.

"החברה הדרום קוריאנית לא יכולה לסבול נשים חזקות או אמהות חד-הוריות, או גברים מודרניים שאינם הטרוסקסואלים", כתבה אחת העיתונאיות הבכירות במדינה וכתבת מגזין "טיים" פארק סו-נה, "זה ישר נתפס כמעין הפרעת אישיות, זה ממש כמו גבול שאי-אפשר לחצות".

דמויות "חריגות" לכאורה מעין אלה נאלצו עד עידן האינטרנט להסתיר את חייהן האישיים. לדברי פארק רבות מהאמהות החד-הוריות במדינה נותנות את ילדיהן לסבא ולסבתא כדי שאלו לא ייאלצו לגדול בצילה של הבושה שתפקוד אותם בעקבות הסטאטוס המשפחתי.

כך או כך, בחמש השנים האחרונות אחוז ההתאבדויות בדרום קוריאה הוא מהגבוהים בעולם. מרבית המתאבדים בוחרים לסיים את חייהם בתלייה, כיוון שאחזקת נשק אזרחי אינה חוקית שם. המדינה מתקשה גם להתמודד עם דיכאונות, משום שהתופעה נחשבת לטאבו שאין לדון בו בציבור. כעת, כשהדיכאון הגיע גם לכותרות העיתונים, יכול להיות שיחול שינוי תפיסתי עמוק יותר שיחלחל לתודעה.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים