לא תאמינו מה משפיע על צריכת הדלק שלכם
כל רכב יוצא מפס הייצור עם נתוני צריכת דלק שמפורסמים על ידי היצרן. יחד עם זאת, הגורמים שמשפיעים הכי הרבה על הצריכה קשורים דווקא לנהג: החל מהאופן בו אתם מאיצים, דרך לחץ האוויר בצמיגים ועד המשקל בתא המטען - הנה טיפים פשוטים ובסיסיים לחיסכון בדלק
אספקת הבנזין והסולר לתחבורה בישראל עומדת על בערך 3 מיליון ליטר בנזין ועוד 3.8 מיליון ליטר סולר. חישוב פשוט מצביע על צריכת דלק של 770 ליטר דלק לאדם בשנה ולכך יש להוסיף הוצאות על ביטוח ותחזוקה.צריכת דלק גבוהה משפיעה לא רק על התקציב המשפחתי אלא גם על זיהום האוויר. תקנים בינלאומיים קובעים כיום סטנדרטים מחמירים לייצור כלי רכב ידידותיים לסביבה ומעודדים חיסכון אנרגטי. למרות זאת, בשנת 1970 עמדה הצריכה הכללית של דלק על 3,495 שעט"ן (שווה ערך טונה נפט) בעוד בשנת 2006 היא זינקה ל-13,431 שעט"ן. אז מה הפלא שהסביבה מרגישה יותר מזוהמת ופחות נקייה?

המון גורמים משפיעים על צריכת הדלק
Maksim Vivtsaruk
השאלה היא איך משתמשים בכל הנתונים האלה כדי לצמצם את הצריכה וכתוצאה מכך גם לחסוך בהוצאות. כולנו יודעים שכל רכב יוצא מפס הייצור עם נתוני צריכת דלק רשמיים, אך רק מעטים מביאים בחשבון את ההשפעה של הנהג. זו הסיבה בגללה כדאי להסיר את הכפפה ולהתחיל לבדוק מה באמת משפיע על צריכת הדלק שלנו.
מחשב לכל נהג
אחד המשתנים שמשפיעים על הצריכה ברכבים הוא כמות הנהגים ברכב. כיום בכל רכב מותקן מחשב מרכזי שאחראי על ביצוע פעולות. ברכבים אוטומטיים הוא מחליף את ההילוכים, ברכבי שטח הוא מפעיל 4X4 להתגברות על מכשולים וברכבי יוקרה הוא מגביר את המזגן כשהטמפרטורות עולות.

כמות הנהגים ברכב משפיעה על צריכת הדלק
Lisa Young
בנוסף, המחשב גם לומד את הנהג ומתאים את עצמו אליו. כך הוא יודע להעריך מתי נכון עבור הנהג להעלות או להוריד הוליך ומתי להגביל אותו בתאוצה. כאשר יש ברכב כמה נהגים, המחשב עלול להתבלבל והתוצאה היא עלייה של עשרות אחוזים בצריכת הדלק. הפתרון הוא להגדיר מראש מנגנוני נהיגה, להגביל את הנסיעה ברכב לנהג אחד בלבד או לחילופין לבטל לחלוטין את הסיוע של הנהג האוטומטי.
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
לגזור ולשמור: טיפים קטנים לחיסכון גדול
לנהג יש השפעה גדולה על צריכת הדלק של הרכב. שני נהגים שונים עם אותו רכב בדיוק יכולים להגיע לפער של 3-4 קילומטרים לליטר, בחישוב מצטבר של מאות ליטרים ועשרות אלפי שקלים בשנה. הסיבה לכך קשורה לאופי הנהיגה ולהרגלי הנוסעים. נסיעה חלקה ועם מינימום בלימות פתאומיות היא תמיד חסכונית יותר. יש להימנע מהאצות, לשמור מרחק כדי לצפות מראש עצירות ולהשאיר מספיק זמן להורדת הרגל מדוושת הגז עוד לפני שמפעילים את הבלמים.

תדלוק נכון משפיע על הקטנת זיהום האוויר
kzenon
מומלץ לדומם מנוע בעצירה של יותר מדקה אך להימנע מכך אם עוצרים לשניות בודדות בלבד. כל הנעה של הרכב צורכת דלק ואין סיבה לגרום לו בלאי ושחיקה. באופן עקרוני, הרכב שלכם בנוי באיזון אוירודינאמי מושלם אז נסו לשמור עליו. תוכלו לעשות את זה על ידי הסרת גגון או מתקן לאופניים כשהם לא בשימוש.
בדקו מדי שבוע את לחץ האוויר בצמיגים וזכרו שהוא משפיע לא רק על הדלק אלא גם על הבטיחות שלכם. הוציאו מתא המטען ציוד מיותר ואל תשתמשו ברכב בתור מחסן. הוצאת מטען עודף חוסכת בממוצע 10%-20% דלק למשפחה של 2-4 נפשות מדי שנה. לבסוף, סעו בתוך העיר עם חלון פתוח ומחוץ לעיר עם מזגן ולא להיפך והקפידו על טיפולים בזמן.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg