לא מתפשרים על הטעם

ספר בישול חדש, "בריא וטעים", יצא זה עתה לחנויות ובו 60 מתכונים גם בריאים, גם טעימים וגם מצטלמים טוב - הכי לא קופת חולים שיש. הנה מתכונים לטעימה

NRG מעריב | 7/5/2006 12:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
התזונה הבריאה הפכה בשנים האחרונות לטרנד עולמי, ואין יותר ויכוח על הקשר ההדוק בין מה שאנו אוכלים לבין הבריאות שלנו. גם גרגרנים, כאלה שחיים על סטייק נוטף שומן ופירה עתיר חמאה, עושים כל אחד בקצב שלו את הדרך לעבר התזונה הבריאה.

במקום משקאות ממותקים שותים מים מינרליים, את הלחם הלבן מחליפים בלחם מקמח מלא, ואת כבד האווז - בפילה של דג. אוכל בריא צריך ואף יכול להיות טעים. טובי השפים במסעדות העילית מתגאים במנות מופלאות וגם בריאות. כך שאין סיבה להתפשר על הטעם ולפגום בהנאה שבאכילה.

ספר בישול חדש, "בריא וטעים", יצא זה עתה לחנויות ובו 60 מתכונים: מנות ראשונות, מרקים, סלטים ותוספות, מנות עיקריות וקינוחים. כולם בריאים, אבל גם טעימים, ססגוניים, והכי לא קופת חולים שיש. בספר גם טיפים לתזונה בריאה וטכניקות לבישול בריא.

"בריא וטעים" הוא הספר ה-13 בסדרת "פינת אוכל" של המגזין "על השולחן". ערכו אותו שי-לי ליפא אנג'ל ויעל מירון-כנעני. מחירו 59 שקל והוא נמכר ברשת סטימצקי ובמכירה ישירה, במחיר נמוך יותר, באתר על השולחן.

הנה מתכונים לדוגמה
ריזוטו קינואה ובטטות

נבטים הם זרעים או גרעינים, שהוציאו שורש גבעול או עלים. אפשר להנביט זרעים וקטניות בתנאי שהם שלמים ואינם מבושלים. הנבטים הם דלי קלוריות ומקור טוב למינרלים חומצות אמינו וויטמינים. בתהליך ההנבטה כמות הוויטמינים גדלה משמעותית כי הנבט מגיע לשיא כוחו כדי להוציא עלים.

את נבטי הקינואה אפשר להנביט בבית. משרים 1/2 כוס קינואה בקערה עם מים למשך הלילה. למחרת מסננים, מניחים על כלי מרופד בצמר גפן ספוג במים ומכסים ברדיד אלומיניום.

הנבטים אוהבים חושך. לאחר יום מרטיבים מעט את הנבטים ומכסים שוב ברדיד האלומיניום. באותו אופן אפשר להנביט קטניות רבות כמו למשל עדשים ושעועית מאש.

כשלקינואה צומחים נבטים מוארכים אפשר להכין מהם סלט: מעבירים את הנבטים לקערה ומוסיפים 2 גזרים מגוררים גס, 1/2 כרוב קטן פרוס דק, 10 פטריות שמפיניון פרוסות דק ושני בצלים ירוקים קצוצים. יוצקים כף שמן קנולה, 2 כפות מיץ לימון כף חומץ, כף סויה ומתבלים במלח ופלפל.

המתכון של שי­-לי ליפא אנגג'ל:­ריזוטו קינואה ובטטות

חומרים ל-4-2 מנות

21/2-2 כוסות ציר ירקות
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס¢מ
1 כוס קינואה
1/2 כוס יין לבן
מלח ופלפל שחור טחון טרי
20 גרם חמאה
1/3 כוס גבינת עיזים קשה מגוררת
לקישוט: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

מחממים ציר ירקות בסיר קטן ושומרים מכוסה על להבה נמוכה. מחממים שמן בסיר נפרד ומאדים בצל עד לשקיפות.  מוסיפים קוביות בטטה ומאדים כ-2 דקות. מוסיפים קינואה ויין מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עד שהיין נספג בקינואה.

מוסיפים את הציר החם בעזרת מצקת, 1/4 כוס בכל פעם ומערבבים עם כף עץ עד לספיגת הציר. ממשיכים בפעולה תוך כדי ערבוב עד שקצב ספיגת הנוזל בקינואה הופך לאיטי. כשהקינואה בדרגת אל דנטה והמרקם קרמי, אחרי כ-20 דקות, מכבים את האש.

מוסיפים חמאה וגבינה מגוררת, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים. כשמחממים את המנה מומלץ להוסיף מעט נוזלים (מים חלב או יין) תוך כדי בחישה מתמדת.

סלט אורז מלא ופטה

המתכון של צחי בוקששתר: הסלט הזה כל כך קל להכנה אחרי שיש לנו אורז מלא מוכן וכל כך טעים, שמומלץ להכין ממנו יותר. אם אין עיטורי עגבניות תמיד אפשר לחתוך לרצועות עגבניות מיובשות בשמן זית. אני מייבש עגבניות שרי חצויות בתנור ב-60 מעלות במשך שעתייים.

חומרים ל-6 מנות

1 כוס אורז מלא מושרה לפחות 24 שעות
1 קובייה גבינת פטה צאן. המהדרין משתמשים בטופו מוקפץ
צרור בצל ירוק
1/2 כוס עיטורי עגבניות מיובשות בשמן
3 כפות שמן זית
מיץ ומעט קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף סויה אורגנית
מעט מלח

אופן הכנת האורז

ביום בו תגלו, שאורז מלא הוא באמת, אבל באמת יותר טעים מאורז קלוף ייפתחו בפניכם דלתות רבות. האמת היא שעד שמגלים את הדרך הנכונה לבשל אורז מלא אוכלים הרבה קש, או לפחות ככה זה מרגיש כשלועסים אותו.

ישנה דרך אחת לבשל אורז מלא: הדרך הבריאה. כשעושים זאת כך גם אנשים שתמיד חשבו שזה מאכל לטבעונים ולמזוכיסטים משנים את דעתם. האורז המומלץ בעיני הוא אורז עגול מלא אבל גם הבסמטי המלא מצוין. וככה עושים:

שוטפים את האורז המלא ומשרים בקערת מים. אחרי כמה שעות מחליפים את המים. משרים לפחות 3 שעות ועד יממה. אחר כך כדאי לסנן את האורז ואז אפשר לשמור אותו עוד יומיים במקרר.

מכניסים את האורז לסיר נירוסטה, מכסים במים ומוסיפים עוד טיפה מים. בסיר ממוצע זה יהיו 4 כוסות מים ל-4 כוסות אורז. מרתיחים על אש גבוהה אגב ערבוב מזדמן, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כך חצי שעה בערך. משאירים בסיר עוד 10 דקות לפני שמוסיפים טעם, כלומר, עד רגע זה לא נוכח שם שום תבלין ובייחוד לא מלח.

אופן הכנת הסלט

מעבירים את האורז לקערה גדולה ומפוררים במזלג להפריד בין הגרגרים.

מפוררים פנימה גבינת פטה בחתיכות די גסות. קוצצים בצל ירוק ומוסיפים, וגם עיטורי עגבניות על השמן שלהן, או קוצצים עגבניות מיובשות רגילות ומוסיפים.

יוצקים שמן מיץ לימון וקליפה מגוררת, בוזקים תבלינים, מערבבים ומגישים בטמפ' החדר. אפשר להגיש על סלט עלעלים צעירים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים