אקסטרה צ'יז: פפנאש לשבועות

קפצנו למטבח של מסעדת נלו כדי לבדוק איך מכינים את קינוח הגבינה המשמח של המטבח הרומני. דיווח מצולם

רוי רגב | 5/6/2008 8:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
Get Microsoft Silverlight
צילום: רותם פלדנר. עריכה: אלכסיי טקצ'ב
בין הספינג' המרוקאי ללביבות גבינה מהמטבח האירופאי נמצא הפפנאש הרומני – קינוח שמורכב מכופתאות גבינה מטוגנות. הגיוני, אם חושבים על רומניה כעל סוג של הכלאה בין הבלקן התוסס לאירופה הקלאסית. קרבתו של חג השבועות מזמנת עוד ועוד אפשרויות לשימוש במתכונים נוטפי גבינות, וכאן בדיוק נכנס הקינוח הקלאסי לתמונה.

הפפנאש מגיע בתצורה של כדור עשוי גבינה וביצים, מטוגן בשמן עמוק, כמובן, וממולא בריבת יער או כל קונפיטורה אחרת שנחתה במטבחו של השף.

סוד ההצלחה של המנה טמון בניגוד בין חומרי הגלם הכבדים לטעמה הקליל, מה שיכול להתאים כהלכה למעלות החום המתקרבות של החג. לטובת העניין, קפצנו למטבח של מסעדת "נלו-גריל האוס" ביפו כדי לבדוק מקרוב כיצד מכינים את המנה. התוצאות בכתבת הווידאו שלפניכם, ובהמשך תמצאו גם את המתכון.

לרוב מורכבת המנה משני כדורי פפנאש גדולים, או מכדור גדול ובו נח כדור קטן יותר. בעבר, שתי מסעדות מקומיות היו ידועות בהגשת מנת פפנאש על פי הכללים – "חיים גריל רומני" של וילי מטר (שנסגרה בשנה האחרונה) ומסעדת "הניצחון" הרומנית מאשקלון (שעומדת איתנה).

במסעדה האשקלונית, שסוגרת חמישים שנות פעילות ומנוהלת על ידי גבריאלה הייניק, מגישים את עיגולי הבצק הרומניים עם שמנת חמוצה וריבת ענבים שמכינים במקום. בלי קשר למנה האחרונה המעולה, אגב, אנחנו ממליצים לבקר במקום עוד היום.

הפפנאש במסעדתו של השף מטר הוגש בגרסה קצת אחרת - בתוספת קליפות לימון מגורדות שהעשירו את הבצק ורעננו עוד יותר את טעמו. גם תוספת השמנת החמוצה הפכה את טעמי המנה לחוויה קולינרית.

בכלל, הפפנאש הוא אקורד סיום מתבקש לכל ארוחה מלאת קלוריות מהמטבח הרומני - שעדיין לא שמע על מזון בריאות דיאטטי, וטוב שכך.
פפנאש, עופר נלו, נלו גריל האוס

החומרים ל-8 מנות:
1/2 ק"ג גבינת טוב טעם 0 אחוז שומן
300 גרם קמח תופח
2 חב' סוכר וניל
קורט מלח
4 ביצים
כף תמצית וניל
כף תמצית רום
קונפיטורת דובדבנים
גבינת שמנת של פעם 27 אחוז שומן
שמן לטיגון עמוק

ההכנה:
1. מפוררים בגסות את הגבינה בקערה עמוקה. מוסיפים קורט מלח, תמצית וניל, תמצית רום וארבע ביצים.
2. מקפלים הכול בעדינות ומוסיפים כ- 200 גרם קמח. ממשיכים לקפל בעדינות עד שנוצרת בלילה גסה (רצוי להשאיר גושים של גבינה בבצק לטובת הטקסטורה הסופית).
3. בודקים את רמת הדביקות ומוסיפים קמח על פי הצורך. כשהבצק נהיה דביק ולא נוזלי מוסיפים את סוכר הווניל.
4. מערבבים פעם אחרונה ומעבירים לתפיחה במקרר למשך כשלוש שעות בכלי

מכוסה בניילון נצמד.
5. לאחר שהבצק תופח, בוצעים כדורי בצק בגודל של כדור טניס ומעבירים לציפוי בכלי עם קמח.
6. לאחר מכן, מכדררים את הבצק ויוצרים בעזרת האגודל חור במרכז. מעבירים לצלחת וחוזרים על הפעולה.
7. בנוסף, מכינים גם מעט כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג שישמשו כמכסים לפפאנש.
8. מעבירים את הפפנאש לטיגון בשמן עמוק רותח, על אש קטנה שיש לטיגון איטי, עד שהבצק מזהיב (כשבע דקות על כל צד).

ההגשה:
מניחים על צלחת יחידת פפנאש. במרכז החור מניחים כדורון מטוגן ומעטרים בנדיבות בשמנת חמוצה וקונפיטורת דובדבנים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים