עגבניות ממולאות בשר טלה

שרי אנסקי מושפעת מהספרים שקראה בחופשה, וממלאה עגבניות לרב

שרי אנסקי | 28/8/2008 9:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
עגבניות ממולאות
עגבניות ממולאות צילום: סופשבוע

החומרים:

6 עגבניות גדולות ושוות בגודל
בשר טחון: טלה או בקר, רצוי מנתח משובח, כי כדאי לטחון אותו גס (פעם אחת). לכל עגבנייה גדולה יש להקצות כ-100-80 גרם בשר. מוצלח גם לשלב בין טלה לבקר.
שמן זית
קצה קטן של בגט ישן רטוב (ראה הערה) 2
 בצלים בינוניים קצוצים
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
חופן קטן פטרוזיליה קצוצה
חופן קטן שמיר קצוץ
 1/2 כפית תימין או אורגנו
מלח ופלפל
 6 כפיות אורז
1 פלפל ירוק חריף או מתוק
כוס מרק עוף אמיתי או מים

אופן ההכנה:

 1. מורידים מהעגבניות ראשים, מרוקנים מיץ גרעינים וחלק פנימי, בלי להסיר את הבשר מסביב לקליפה. זורים טיפת מלח והופכים לשעה על מגבת נייר. שומרים כיפות.
 2. להכנת המילוי מזהיבים במחבת גדולה בצל ושאלוטים בשתייםסשלוש כפות שמן זית. מוסיפים עשבים, מערבבים דקה, מוס סיפים בשר ומטגנים ומפוררים עד שהבשר משנה צבע. סוחטים ומפוררים לתערובת את הלחם. מטגנים מעט ומתבלים במלח ופלפל. לא צריך להזהיב. מוסיפים עוד מעט שמן זית ומערבבים.
 3. מניחים כפית אורז בתחתית כל עגבנייה. ממלאים בתערובת הבשר בלי לדחוס.
 4. מניחים בתחתית סיר כבד את חתיכות הפלפל וקצת פטרוזיליה ושמיר
קצוצים. מכניסים את העגבניות הממולאות בצפיס פות. מוסיפים כוס מרק עוף וקצת שמן זית.
 5. מכניסים לתנור למשך 20-30 דקות מכוסה ו-15 דקות גלוי. מכסים ונותנים לתבשיל להירגע ולשתות את הרוטב עוד כ-10 דקות לפני שמגישים.

במקום חתיכת לחם אפשר להוסיף לבשר על כל עגבנייה כף אורז או בורגול, פריקה, קינואה או כוסמת (יש לחלוט אותם במים רותחים או להרתיח חמש דקות לפני שמערבבים בבשר). במילוי אורז ללא בשר: מוסיפים לאורז בצל מטוגן ונענע או שמיר או פטרוזיליה או בזיליקום ולא מתקמצנים בשמן זית. מוסיפים מעט מים, מכסים ומבס שלים עשר דקות, כדי שקצת יתפח. לפני המילוי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים