סלט מנגו ורוקט
שילוב של עלים ופירות במנה של יהונתן גפן מהספר שף אישי

סלט מנגו ורוקט צילום: יואל גלבוע
1 מנגו בשל
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית סירופ מייפל
מלח ופלפל שחור
3 כוסות עלי רוקט צעירים, שטופים ויבשים
שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
ההכנה:
1. פורסים ומקלפים מנגו.
2. פורסים לפרוסות דקות ומוצקות. הפרוסות אמורות להיות דקות מספיק כך שישתלבו עם העלים, אך לא דקות מדי, שלא יתקפלו.
3. מתבלים בחומץ בלסמי, בסירופ מייפל, במלח ובפלפל שחור.
4. מכסים בפלסטיק נצמד ומשהים במקרר ל-20 דקות לפחות.
5. ממש לפני ההגשה מניחים את עלי הרוקט בקערה גדולה ומתבלים בשמן זית ובמיץ לימון.
6. מוסיפים את פרוסות המנגו עם נוזלי התיבול, מערבבים ומגישים.
תחליפים: סירופ מייפל טהור אפשר להחליף בדבש לימון, בסילאן תמרים או במולסה (דבשה) נטולת גופרית.