מרק פירות אקזוטי ודונאטס בג'לי של פינקולדה
מנה של מאיר אדוני מהמטבח המולקולרי

מרק פירות אקזוטי ודונאטס בג'לי של פינקולדה צילום: נאור רהב
למרק:
1/2 ליטר מיץ תפוזים
1/2 ליטר מיץ אשכוליות
100 מ"ל פסיפלורה
200 מ"ל חלב קוקוס
150 גר' סוכר
3 גרגרי פלפל אנגלי
30 גר' קורנפלור
לג'לי פינקולדה:
200 מ"ל מחית אננס
100 מ"ל חלב קוקוס
20 מ"ל רום בקארדי
סוכר ומיץ לימון לפי הטעם
7 גר' של אגר-אגר (ניתן להשיג בחנויות מתמחות ובאינטרנט)
לבלילת דונאטס:
200 גר' קמח
300 מ"ל מים
10 גר' שמרים יבשים
קורט מלח
15 גר' סוכר
ההכנה:
מרק הפירות:
1. מרתיחים את כל החומרים מלבד הקורנפלור, מוסיפים את הקורנפלור מדולל במעט מים וטורפים היטב.
2. מסננים ושומרים במקרר.
ג'לי פינקולדה:
3. מערבבים את כל החומרים, מחממים לרתיחה עדינה ויוצקים לתבנית פלסטיק קטנה.
4. מצננים עד להתייצבות הג'ל, קורצים אותו לקוביות של 2/2 ס"מ ונועצים בכל קובייה מקל קינמון.
הדונאטס:
5. מערבבים את כל החומרים, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
להגשה:
6. מוזגים את מרק הפירות לכוסות הגשה המונחות על קעריות עם קרח יבש (לא חובה). מחממים היטב שמן עמוק, טובלים כל קוביית ג'לי בבלילת הדונאטס
ומטגנים כ-30 שניות עד להזהבה, מפזרים קינמון וסוכר ומגישים לצד המרק.
7. יוצקים מים חמים על הקרח היבש כדי שיעלה "עשן" ומגישים.







נא להמתין לטעינת התגובות