כל פלאי הקיץ: 101 דברים שיעבירו לכם את הקיץ בשלום

ליצ'י על ערימת קרח, כדורי אבטיח עם פרחי יסמין או גספאצ'ו עם אפרסקים לבנים. כך תעברו את החודשיים הבאים בלי להיכנע לחום, ללחות ולדוחק בקניונים. רשימת ה-101

רותי רוסו | 13/8/2011 11:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
זה בסך הכל תרגיל בחשיבה חיובית. המרמור על החום, הלחות והזיעה, כמו כל מרמור, לא טוב למשק, לעור הפנים ולאיזון המשפחתי. הושבתי את עצמי לנסח מספיק סיבות טובות לפרגן לקיץ את החודש וחצי הקרובים שנותרו לו. הנה:
צלחות מאזטים במאנטה ריי.
צלחות מאזטים במאנטה ריי. צילום: יחסי ציבור

1. סלט ענק, עצום, טרי טרי במקום ארוחת ערב, כי חם מדי בשביל לבשל.
2. כל משקה שמתחיל בקוביות קרח בכוס, מלמטה עד למעלה.
3. ארוחת ערב של נשנושים על הספות במסעדת רפאל וצפייה בשידור חי בשקיעה שמתחילה בשבע ורבע
4. גוש חמאה של 200 גרם שמגיע תוך רבע שעה לטמפרטורת החדר (אחד הדברים הכי מעצבנים שמתכון יכול לדרוש).
5. טיול בצפון שעובר דרך אל באבור באום אל-פאחם או ביוקנעם בדרך חזרה הביתה.
6. סביבה חמימה ולחה ומושלמת להתפחה של בצק שמרים.
7. ארטיק שוקו בננה סינתטי אבל עם טעם של ילדות בעשרה שקלים בצומת מורשה.
8. ליצ'י על ערימה ענקית של קרח.
9. רעבים פחות, אוכלים פחות, נראים טוב יותר בבגד ים.
10. תאנים טריות וסברס קלופים על קרח מרוסק.
11. טמפרטורה של חממה מושלמת להנבטת אקספרס של קטניות. קטניות מונבטות לא צריך לבשל, הן נמצאות בשיא כוחן ויכולתן התזונתית ואפשר לדחוף אותן לתוך כל סלט שתכינו לתוספת קראנץ' ואופי 12. טורטייה עם מוצרלה, עגבניות וריחן שמניחים לרגע על המנגל המחומם ממילא.
13. ים. צידנית. כיסאות מתקפלים. אבטיח אדום מתוק, חתוך לחתיכות גדולות. בולגרית? שיהיה, בולגרית.
עלי גפן. עם כל דבר.
עלי גפן. עם כל דבר. מיכל רביבו

14. יש לכם שיח יסמין בכניסה? זה הזמן לפזר את הפרחים שלו על הקערה העמוסה בכדורי אבטיח.
15. שולחן מלא במאזטים על המרפסת של מאנטה ריי ודרינק אחרון שאפשר לרדת איתו לחוף.
16. קוקטייל קיר אמנותי עם כוס קאווה שזולפים לתוכה קרם קסיס ויוצרים עמוד אש אדום וערפלי בתוכה.
17. יין לבן עם קוביית קרח בכוס בלי רגל.
18. מרק קר בכוס עם רגל.
19. ענבים קפואים מכל הגדלים ומכל הסוגים.
20. עלי גפן ממולאים באורז ובשר עם רוטב לימון חמצמץ.
21. עלי גפן שמשמשים כתבלינים בתוך התבשילים.
22. קינוחים לכבוד הרמדאן בקונדיטוריות הערביות.
23. תבנית של טוסטר. פרוסות של מנגו קלוף. קצת מלח. שמנת מתוקה מלמעלה. עשר דקות בחום עליון חזק.
24. שזיפי סנטה רוזה (ורק סנטה רוזה), מרוסקים בבלנדר עם סוכר וקצת אלכוהול ואז מבושלים שבע דקות והופכים לשזיפיאדה (על משקל לימונדה) ורודה, זוהרת ומפוארת.
25. ערק בכוס קטנה של קפה שחור עם קובייה אחת של קרח.
26. ראש גדול של פטה או בולגרית משובחות בתוך שלולית גדולה של פסטו.
27. במקום לבשל: לפתוח שולחן עם 20 סלטים טריים במחיר זעום אצל אבו זיאד בצומת חרשים (ליד כפר סבא).
28. במקום לבשל: להזמין פיצה לגינה הציבורית עם המתקנים ולסיים את ארוחת הערב בלי ללכלך את הבית.
29. פירות טריים שמוכרים לצד הדרך.
צילום: רובי קסטרו
בולגרית? שיהיה בולגרית. צילום: רובי קסטרו

30. ערימות של ירוקים בוהקים של קיץ כמו כוסברה ובזיליקום ומנטה על כל סלט או מנה שמכינים 31. סלט שורשים חיים צבעוני ומשובב מסלק, גזר וויניגרט מתוק.
32. מיץ מאבטיח שנטחן בבלנדר עם קרח והתחושה הגאונית והטעם הנפלא שיש במהלך הפשוט הזה 33. פסטיבל בירה - איפה שלא יעשו אותו.
34. לחזור משוק האיכרים הביתה, להפעיל מזגן ולבשל את כל הדברים שקניתם אחר הצהריים תוך כדי נשנוש.

בוהק של קיץ. נענע.
בוהק של קיץ. נענע. שאטרסטוק

35. משקה בריאות קפוא מיוגורט מעולה, זרעי פשתן, דבש, תמרים, תאנים, אגוזי מלך וקרח. מרגישים שבעים, בריאים ויפים בעת ובעונה אחת.
36. משקה בריאות כמו בסעיף הקודם בתוך כוס גדולה עם קש ענק בתוך ערסל.
37. משקה re:shape שמכינים בסניף הקרוב של re:bar 38. ואם אתם כבר ב-re:bar, תבקשו שיכינו לכם ברד ממיץ אשכולית אדומה.
39. מיץ תפוזים סחוט טרי שנכנס בשלמותו ובלי שום תוספות לתוך מכונת גלידה (או מוקפא ואז נטחן בבלנדר).
40. אייס ארומה.
41. ארוחת שאריות קרות בשבת בבוקר עם זיכרונות מיום שישי בערב ובלי ערימת הכלים בכיור אחר כך.
42. שיחים של עגבניות שמתעקשים לגדול ולהניב לא משנה איפה שותלים אותם.
43. סלט של עגבניות שרי בכל מיני צבעים עם בזיליקום, שמן זית ובלסמי, ואם רוצים אפשר להוסיף פירורי פטה או בולגרית וצנוברים קלויים ממש לפני ההגשה.

44. צ'יפס טורטייה עם סלסה ביתית ושמנת חמוצה של פעם.
45. קערה של עגבניות צ'וקוליטוס מתוקות כנשנוש מול הטלוויזי.
46. פלפל ירוק טרי חריף מגורר בפומפייה כתוספת נשכנית-צרחנית לכל ארוחה.
47. לבכות בקטעים הקיטשיים ב"מאסטר שף" ולא לספר לאף אחד.
48. קנקן גדול מלא מים קרים עם לואיזה ונענע ולמון גראס.
49. הכנתם פעם תה ירוק קר בבית? אין דבר מרענן ומעורר יותר ממנו.
50. מעבירים את המזגן לקור הכי חזק ומקפיאים את הבית לגמרי ואז שותים תה חם עם עוגיות.

הרשימה המלאה מתפרסמת במוסף "סופשבוע" החדש.

רובי קסטרו
עגבניות שרי. אפשר עם פירורי גבינת פטה. רובי קסטרו
מוס מנגו מאיה

המאיה היה זה שהציל את התדמית של המנגו - מתוק מתוק וכמעט בלי סיבים (כשהוא טרי). המוס הזה הוא דרך מעולה וקפואה ופשוטה לסיים ארוחה. בסך הכל מנגו ושמנת מתוקה ותבנית אינגליש. אחר כך פורסים ומגישים. ואחר כך אוכלים בכפית ישירות מהתבנית.

החומרים:

5 מנגו מאיה, קלופים ומגולענים
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
כמה טיפות מיץ לימון

ההכנה:

טוחנים בבלנדר את המנגו למחית. מקציפים במיקסר או במטרפה את השמנת והסוכר. מקפלים את הקצפת עם מחית המנגו וכמה טיפות של מיץ לימון. מעבירים לשתי תבניות אינגליש, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.

ראובן קסטרו
סלט אבטיח. ראובן קסטרו
סלט אבטיח תאילנדי של ג'יימי אוליבר

כבר כל העולם העתיק אותו, ועכשיו גם תורי להציע לו עיבוד מקומי.

חומרים:

3 כוסות קוביות אבטיח ללא גרעינים וקליפה
1 כוס כוסברה טרייה, רק עלים (לא קצוצים)
1 כוס ארוגולה טרייה
1 כוס עלי מנטה טרייה
4 צנוניות קטנות, פרוסות דק דק
1/2 כוס בוטנים קצוצים או גרעיני חמנייה
100 גרם גבינת פטה

לרוטב:

חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי, קלופה וקצוצה
1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי או פלפל חריף ירוק טרי (לפי הטעם), נקי מגרעינים ופרוס דק
1 כף רוטב סויה
6 כפות שמן זית
1 כפית שמן שומשום
מיץ מני לימוני ליים (או מלימון וחצי)
2 כפות דבש
מלח ים ופלפל שחור גרוס

הכנה:

1. שמים בקערה את הארוגולה, המנטה, הכוסברה, האבטיח והצנוניות.
2. שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב למעט המלח והפלפל ומשקשקים. מתבלים במלח ופלפל.
3. מכניסים את הבוטנים או גרעיני החמנייה לתנור חם וקולים אותם מעט.
4. מתבלים את הסלט עם הרוטב. בוזקים מעט בוטנים או גרעינים חמימים מלמעלה ומפוררים את הפטה מעל הכל.

מרק צזיקי

הסוד הוא באיכות היוגורט ובסינונו. הצזיקי צריך יוגורט עשיר מאוד. כדאי להשתמש ביוגורט של מחלבות השומרון או של חוות הבופאלו.

חומרים:

3 כוסות יוגורט איכותי
6 מלפפונים בגודל רגיל או 10 קטנים, קלופים
2 שיני שום קלופות (או לפי הטעם)
1 כוס שמיר קצוץ/ כוסברה קצוצה/ מנטה טרייה קצוצה או כף מנטה יבשה
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור
1 כוס שמנת מתוקה 10 אחוז שומן

הכנה:

1. פורשים חיתול בד בשתי שכבות על מסננת. שופכים את היוגורט. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שליוגורט יש מרקם של שמנת חמוצה (בערך שעתיים).
2. חותכים את המלפפונים לגפרורים דקיקים. מערבבים את היוגורט עם המלפפונים, כותשים פנימה את השום, מוסיפים את עלי התבלין שבחרתם, 4 כפות שמן זית ואת הלימון הטרי. מוסיפים את השמנת המתוקה. אם המרקם סמיך מדי מדללים עם מעט חלב. מתבלים, מצננים ומגישים. אפשר לקשט באגוזים או צנוברים קלויים.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''פירות''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים