מתוק וחושני: מתכוני נקטרינות

אוטוטו הנקטרינות יפרשו לתרדמת החורף שלהן, וזו סיבה מצוינת לכמה מתכונים בטעמים עזים ובשילוב מרקמים שונים

nrg מעריב | 7/9/2011 10:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
נועם בן אהרון
סלט מוצרלה ונקטרינות נועם בן אהרון
סלט מוצרלה ונקטרינות

החומרים:

2 נקטרינות קלופות, חצויות וללא הגלעין
כדור מוצרלה גדול
עלי ארוגולה
גרעיני חמניה
שמן זית
מיץ לימון
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. פורסים את המוצרלה והנקטרינות ומסדרים בשכבות על צלחת.
2. מניחים מעל את עלי הארוגולה ומפזרים מעל את גרעיני החמניה.


3. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח אטלנטי ופלפל שחור.

טארט נקטרינות

ההכנה:

לקלתית:

1/2 קג' קמח לבן
300 גר' חמאה רכה
200 גר' אבקת סוכר
4 חלמונים
קורט מלח

לפיננסייר:

420 גר' חמאה שזופה
300 גר' חלבון
360 גר' אבקת סוכר
110 גר' קמח
270 גר' שקדים טחונים

לנקטרינות מקורמלות:

6 יח' נקטרינה חצויות ללא גלעין
50 גר' סוכר לבן
10 יח' נקטרינה חצויות ללא גלעין
300 גר' סוכר לבן

ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. בהדרגה מוסיפים את החלמונים.
2. מוסיפים את החמאה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
3. מרדדים את הקלתית, מסדרים על תבנית פאי ומקררים כשעה.
4. אופים את הקלתית כ-10 דקות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות ומצננים.
5. לפיננסייר: מקציפים חלבון ואבקת סוכר. מקפלים את הקמח, השקדים והחמאה עם החלבון.
6. מצננים שעתים לפני העבודה.
7. לנקטרינות מקורמלות: מניחים את הנקטרינות על מחבת, להבה נמוכה. שופכים את הסוכר מעל ומבשלים עד להתקרמלות הסוכר.
8. על הקלתית האפויה מורחים את הפיננסייר ומסדרים בצפיפות את הנקטרינות המקורמלות על קרם השקדים.
9. אופים כ 35 דקות על חום של 180 מעלות עד לקבלת צבע צהוב.
10. מומלץ להגיש עם קרם פרש ואבקת סוכר.

המתכונים באדיבות אמילי גולדברג, מונטיפיורי 7

נועם בן אהרון
שקדי עגל על פולנטה עם נקטרינות מקורמלות נועם בן אהרון
שקדי עגל על פולנטה עם נקטרינות מקורמלות

החומרים (4 מנות):

לשקדי העגל:

600 גר' שקדי עגל (לבקש מהקצב שינקה ויפרוס)
3 עלי מרווה
3 שיני שום עם הקליפה
4 כפות שמן זית
1 כפית חמאה
פלפל שחור גרוס
מלח שולחן

ההכנה:

1. מתבלים את שקדי העגל בפלפל שחור ומלח שולחן.
2. על מחבת שחוממה מראש, מוסיפים שמן זית, חמאה, שום ומרווה וצורבים את שקדי העגל על להבה בינונית.

לפולנטה:

1/2 ליטר חלב
1/2 ליטר מים
50 גר' חמאה
250 גר' קמח תירס
קורט פלפל לבן טחון
10 גר' מלח

לנקטרינות מקורמלות:

4 יח' נקטרינה חצויות ללא גלעין
50 גר' סוכר לבן

ההכנה:

1. מבשלים בסיר את כל הנוזלים והתבלינים ביחד, עד לרתיחה.
2. מנמיכים את האש ותוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את קמח התירס ומבשלים עד שנגמרים הנוזלים והפולנטה רכה.
3. את המסה שופכים על תבנית עם נייר פרגמנט ומצננים כשעתיים לפחות לפני ההגשה.
4. חותכים את הפולנטה לקוביות גדולות וצורבים על מחבת גריל.
5. מניחים את הנקטרינות על מחבת, להבה נמוכה.
6. שופכים את הסוכר מעל ומבשלים עד להתקרמלות הסוכר.
7. מניחים את הפולנטה על צלחת ומעל את שקדי העגל. מסביב מניחים את הנקטרינות.

המתכונים באדיבות אמילי גולדברג, מונטיפיורי 7

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''פירות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים