הפרי המועדף: טיפים ומתכונים עם ענבים

הקיץ כבר בשיאו ואת הענבים כבר רואים בכל פינה: קטנים או גדולים, ירוקים, אדומים, או סגולים. קיבלנו מ"ענבי טלי", כמה טיפים שישדרגו את חווית האכילה של הפרי המתוק. ויש גם שלושה מתכונים

nrg מעריב | 11/8/2011 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
איך לבחור ענבים?

1. בחרו ענבים עגלגלים ושלמים ללא קמטוטים. הקפידו שהפרי יהיה שלם ללא נזילות של מיץ. כדאי שהענבים יהיו מחוברים לגבעול מוצק ולא יבש אך גם ענבים שנשרו מהאשכול טובים לאכילה.
2. בחנו את הצבע. צבע הענבים מעיד על מתיקותם. ענבים ירוקים מתוקים יהיה בעלי גוון צהבהב וענבים אדומים סגולים או שחורים צריכים להיות בעלי צבע עמוק ועשיר.
3. בחרו ענבים בשלים - כמות נוגדי החימצון עולה ככל שהצבע עמוק יותר והפרי בשל יותר. מחקרים הראו שכמות נוגדי החמצון בשיאה כשהפירות בשיא הבשלות.
4. אחסנו את ענבים במקרר – ענבים נוטים לתסוס ולהתקלקל מהר יותר בטמפרטורת החדר. עטפו את הענבים בנייר מגבת בצורה רופפת ושמרו בקופסה במקרר. בדרך זו הם ישמרו על טריותם טעמם ופריכותם לאורך זמן.


כיצד לשטוף ולטפל בענבים?

1. מומלץ לשטוף את הענבים תחת זרם מים קר בסמוך לאכילתם.
2. לאחר השטיפה כדי להעביר למסננת לניקוז הנוזלים או לנגבם.
3. אשכולות גדולים מומלץ להפריד על ידי מספריים לאשכולות קטנים ולא לתלוש את הענבים. כך הענבים הנותרים יישארו טריים.

כיצד לשלב ענבים בתפריט היומי?

1. ענבים מוקפאים - חטיף בריא שיעורר את סקרנות ילדכם. קחו  ענבים רחוצים יבשים. סדרו שכבה אחת של ענבים בצורה כלשהיא צמודים אחד לשני,אפשר להיעזר בקורצי עוגיות. הקפיאו אותם.
2. סלט פירות -  הוסיפו ענבים מכמה צבעים לסלט פירות, הם יעשירו  מאוד את הטעם.
3. סלט ירוק - אפשר לשלב בסלט חסה ועלים ירוקים ענבים חצויים. 
4. תבשילי קדירה - הוספת ענבים לתבשילי קדרה מתובלים מוסיפה לתבשיל טעם נפלא.
5. גבינות - ענבים טריים הם תוספת מעניינת ומשדרגת לארוחת גבינות קשות ויין. 
6. מיצים - תוספת של 6-8 ענבים לכוס מיץ ירקות לא רק תוסיף בריאות אלא תעשיר ותקפיץ את טעם המשקה.

הטיפים באדיבות שרית עטיה שמואלי - דיאטנית קלינית, ל"ענבי טלי".
ניצן אשוח
סלט ענבים ומוצרלה. ניצן אשוח
סלט ענבים ומוצרלה

המרכיבים:

500 גרם ענבים אדומים ירוקים
חופן כוסברה
1 שן שום פרוסה דק
כ-10 כדורי בייבי מוצרלה
חופן עלי בייבי

לויניגרט:

1/2 לימון
2 כפות דבש
1 כף חרדל דיז'ון
1/2 כוס פטרוזיליה
1/2 כוס כוסברה
3 שיני שום
2 ענפי טימין
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן זית

ההכנה:

1. רוטב הויניגרט: שמים בבלנדר את כל המרכיבים, למעט שמן הזית ומיץ התפוזים. מערבבים תוך כדי שמזליפים פנימה את השמן והמיץ לסרוגין.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים את הרוטב לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים. ניתן לשמור את הרוטב במקרר עד חמישה ימים.





ניצן אשוח
ריבת ענבים. ניצן אשוח
ריבת ענבים

המרכיבים:

1 ק"ג סוכר
1 ק"ג ענבים
1 מקל וניל

ההכנה:

1. מניחים את הענבים בקערה, מפזרים מעליהם את הסוכר ומערבבים. מניחים למשך כשעתיים.
2. מניחים בסיר את הענבים עם הסוכר ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה.
3. מוסיפים את מקל הווניל וממשיכים לבשל עוד כשעה.
4. אם רוצים את הריבה נוזלית - מסירים את הסיר מהאש. אם מעדיפים אותה סמיכה יותר, ממשיכים לבשל עד הגעה למרקם הרצוי.
5. שומרים בצנצנת סגורה היטב.

ניצן אשוח
סביצ'ה סלמון. ניצן אשוח
סביצ'ה אינטיאס בליווי סלטון בייבי בזיליקום וחצאי ענבים סגולים וירוקים על קרם גבינת עיזים

המצרכים:

200 גרם נתחי אינטיאס נקי מעצמות ועור
חופן עלי בייבי בזיליקום
כ-15 יח' ענבים סגולים וירוקים חצויים
1/4 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
גליל גבינת עיזים
1/4 כוס יוגורט עיזים
2 יחידות צנונית חצוי פרוס דק

ההכנה:

1. קרם גבינת עיזים: בקערת ערבוב בוזקים חלק מהיוגורט ואת הגבינת עיזים מתבלים במלח ופלפל ומעט שמן זית טורפים היטב מכניסים לשק זילוף ומניחים במקרר.
2. הסביצ'ה: בקערת ערבוב נוספת, מניחים את פרוסות הדג ומתבלים בשמן זית מלח גס ופלפל שחור. מוסיפים את העלים הירוקים הענבים ומיץ לימון. מערבבים היטב ומוסיפים את הצנונית.
3. ההגשה: מזלפים את גבינת העיזים בצלחת ארוכה בארבע נקודות. לצד הגבינה מניחים את הסביצ'ה 
ומעל הכול בוזקים מעט שמן זית. ניתן להגיש עם צנימים.
                
המתכונים באדיבות השף סהר רפאל, ל"ענבי טלי".

אם בא לכם ללמוד עוד על ענבים, בכרמים הפסטורליים של ענבי טלי במושב לכיש (אזור קרית גת) מקיימים סיורים בכרמים ובציר עצמי בכל ימות השבוע, כולל סופי שבוע. עלות הסיור: 25 שקל למשתתף מגיל 3. לתאום סיור מראש (חובה): 050-5694674.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''פירות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים