חדשות המסעדות: זיתים בתל אביב, דגים בכנרת

שמן הזית של זיתא מככב בעשר מסעדות נבחרות והסועדים מוזמנים לטעום, Zepra משיקה משלוחים, ובמטולה לומדים יין ואוכלים גורמה

nrg מעריב | 15/12/2008 16:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

זיתא
זיתא צילום: יחסי ציבור
10 מסעדות נבחרות בתל אביב ובהרצליה, משתתפות בפסטיבל זיתא שנפתח היום, במסגרתו יגישו המסעדות תפריט מיוחד המבוסס על שמן הזית של חברת השמן זיתא.

המסעדות השונות בסוגיהן ובטעמיהן יציעו במשך שבוע מנות ייחודיות לפסטיבל, שישמרו על רוח המקום. כל מי שיזמין מהמנות, יקבל לשולחן כמנת פתיחה - לחם הבית ובקבוק שמן זית כתית מעולה של בית הבד הגלילי.

המסעדות המשתתפות: 'חדר האוכל' – המסעדה החדשה מבית 'פוד-ארט', 'ביסטרו נעה' של השף ניר צוק, 'ביתא קפה' של השפית איילת לטוביץ', 'קימל' של השף שאול בן אדרת, 'דרוקרס ביסטרו בר', 'פלורנטין 10', 'ברונו' של השף משה פחצ'רט, מסעדת 'סיטרה' בסי אנד סן, 'ביסטרו 56' מקניון ארנה בהרצליה ו'ננה' של השף פיטר שקלושי.  הפסטיבל מתקיים ב-16-21 לדצמבר.
עין גב

עין גב
עין גב צילום: יחסי ציבור
פסטיבל האוכל השנתי "טעם כנרת" מציע פעילות קולינרית שחורגת מישיבה במסעדה. במסעדת הדגים תוגש במיוחד לפסטיבל, ארוחה עממית שתכלול סרדינים וצ'יפס, עם פלפל ביתי וטחינה ירוקה, סלט ירקות טרי, תמרים לקינוח ויין או בירה.

בביסטרו בנמל יוגשו מנות בהשפעת טעמי הבשר במטבח
הדרום אמריקאי ולקינוח, מנת דלעת מרטיני מתוקה. מי שיגיע לסביבה ייחשף לתפריטים בכל המסעדות המקומיות, שמבוססים גם על הגידולים המקומיים - תמרים, דגים, ובננות.

מי שמעניין אותו מה קורה לפני שהדג מגיע לצלחתו, יטוכל להשתתף גם בפעילות דייג מונחית, מוסברת, ומודרכת. קיבוץ עין גב, בסופי שבוע.

בית שלום במטולה

בית שלום
בית שלום צילום: עומר שביט
מסעדת בית שלום במטולה תערוך השבוע סדנת יין וטעימות עם מדריכת היין הבכירה של יקב הרי גליל, ולאחריה ארוחת ערב חגיגית עם מנות דגים וגבינות של שף גיא כהן ועם בישוליה של מרים הוד ממסעדת בית שלום.

היינית דבי שוהם תדבר שם על תעשיית היין, על הסוגים השונים, על מה הולך עם מה ועל מושגים לא ברורים שבאים עם הידענות. בין המנות שיוגשו לאחר מכן בארוחה, יהיו גם פורל בקמין עם רוזמרין, טימין, לימון ושום, סלמון בתנור עם פטרוזיליה, נענע, חומץ יין וחרדל, וצלחת קינוחים של
טריפל שוקולד וקליפות תפוז, עוגת הגבינה של מרים, מוס שוקולד וגלידה.מטולה 057-7707845,­04-6940767 יום חמישי ה- 18 בדצמבר בשעה 20:00. הסדנא והארוחה יעלו 150 ש"ח לאדם. פרטים באתר.


משלוחים ב- Zepra

צפרה משלוחים
צפרה משלוחים צילום: יחסי ציבור
מסעדת צפרה משיקה שירות משלוחים עם שני תפריטים חדשים, לצהריים ולערב. אבי קונפורטי הכין תשובות מוכנות לצרכי מזמיני הארוחות.

תפריט הצהריים יפעל בימים א-ה מ-12:00-17:00 ויכלול מנה קטנה, מנה קטנה ולימונדת ג'ינג'ר עשב לימון/ תה פירות קר, במחיר של המנה הגדולה. בין המנות ניתן למצוא אטריות פאנון פה עם חזה עוף ונענע בקרמל צ'ילי קמבודי (55 ₪) ופילה יען מוגולי בתוספת אורז יסמין (88 ₪). בנוסף מוצעים במשלוחים גם מנות קטנות, משקאות  קלים ובירות בתוספת מחיר.  

תפריט המשלוחים בערב יפעל בין השעות 17:00- 23:30 משך כל ימות השבוע, ובו מוצעות מן המשובחות שבמנות המסעדה, ביניהן סלט בודהה משוגע עם נבטים, בייקון, אפונה פריכה בויניגרט שומשום- וסאבי מוקצף (38 ₪), פופ-קורן בלק טייגר שרימפס עם קרם טוגאראשי (43 ₪), ועוד. חוץ מאלה יש גם ארוחות ילדים המציעות מנות מותאמות ליעד. טלפון למשלוחים: 03-6240044 .ZEPRA רח' יגאל אלון 96 ת"א
.
חבש
חבש צילום: יחסי ציבור

חבש

אחת המטרות של מסעדת חבש האתיופית היהודית הכשרה שנפתחה לפני כשנתיים, היא לקרב לבבות בין הקהילה האתיופית לקהילה הישראלית הוותיקה. מלבד ההיכרות עם המאכלים האתיופיים, שמוגשים בעיקר כתבשילים על מצע האינג'רה, יעלו שם גם מופעי מוסיקה שילוו את האכילה.

בכל יום ה' ומוצאי שבת, החל מ-21:00 יעלו הרכבי מוסיקה אתיופית מסורתיים, ויוגש תפריט טעימות הכולל  גם בירה, ב- 75 ₪ בלבד.  מסעדת חבש, אלנבי 2 תל אביב, 077-2100181.

שילב
שילב צילום: יחסי ציבור

שילב לילדים

בבית הקפה המיועד גם לילדים, הממוקם בסניף שילב שבנמל תל אביב מציעים ארוחת בוקר מאוחדת להורה ולתינוק במחיר של 49 ש"ח. הארוחה כוללת 2 ביצים לבחירה, גבינות, ממרחי הבית, סלט, מיץ (תפוזים/גזר) ושתיה חמה, בתוספת מחית טבעית לתינוק.

ההצעה המיוחדת תוגש עד סוף דצמבר. שילב, נמל תל אביב, מול מול רדיו 102 FM


.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים