טאג'ין שוקי עוף ואורז בחלב קוקוס
בכלי הבישול המרוקני טאג'ין, נחבאים טעמים וריחות. כשמרימים את המכסה הם מסתלסלים מעלה
מומלץ לאפות אותו בטאג'ין קלאסי שמבנהו יתרום לשמירה על הלחות והעסיסיות, אבל גם סיר חרס או קדירת ברזל עמוקה יעשו את העבודה.

החומרים ל-6 מנות:
12 שוקי עוף קטנות
3 כפות שמן חמניות
1 בצל סגול חצוי ופרוס
8-7 שיני שום פרוסות
1 פלפל אדום חריף, נקי מגלעינים וקצוץ
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות
2 כוסות אורז "סוגת" (רצוי אורז בסמטי,( שטוף ומסונן
2 כפות ג'ינג'ר מגורר טרי
3-2 כפות רצועות קוקוס מיובש (או בקוביות) - שניתן למצוא בשווקים ובחנויות תבלינים
1/3 כוס פקאנים מסוכרים, שבורים
3 כפות צימוקים בהירים
3 כפות דמדמניות מיובשות
1 כפית קינמון טחון
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף קליפות מאשייה - ניתן למצוא בשווקים וחנויות תבלינים
מיכל 400) מ"ל) חלב קוקוס 2 + כוסות מרק עוף או מים
אופן ההכנה:
1) מתבלים את השוקיים במלח, פלפל, קינמון וכורכום. מניחים את קערת הטאג'ין או קדירת החרס על תחתית מתכת (מטקה לפיזור החום,( על הגז, ומזהיבים את הבצל, הפלפל החריף, הגזר והשום בשמן הזית. מוסיפים את השוקיים המתובלות, מזהיבים 4-3 דקות ומוציאים אותן לקערה.
2) משטחים את האורז על הבצל הזהוב ועליו מפזרים את הג'ינג'ר, הצימוקים,
3) טועמים את הנוזל ומתקנים תיבול במלח ופלפל אם נחוץ. מכסים ומעבירים לתנור שחומם לחום בינוני. אופים 15 דקות, מקטינים לחום בינונינמוך ואופים שעה. מכבים את התנור וממתינים 15 דקות לפני שמוציאים ומגישים.