משהו לעוף איתו: עוף עם מעוף חלק ב'

במקום לשעמם את האורחים עם העוף הצלוי הצפוי,הנה כמה גרסאות משודרגות כמו עוף עם חצילים וחלב קוקוס. ויש גם המלצה על ספר

סופ
רותי רוסו | 26/9/2011 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ראובן קסטרו
עוף ותפוחי אדמה נוסח ברק גרניט ראובן קסטרו
עוף א-לה ברק גרניט

עד לאחרונה ברק גרניט היה הסיבה שדפני ליף יצאה להפגין. הוא גר בקופסת שימורים קטנה במרכז תל אביב עם מיטה שמשמשת גם כסלון וגם כאדנית. אבל ברק הוא אדם מחונן עם מיומנות בישול שמשתווה למיומנות האכילה המשוכללת שלו וקופסת השימורים לא מנעה ממנו לאלתר ביצירתיות במטבח. הוא לקח את הנוסחה של העוף ושילב בינה ובין תנאי השטח (אין תנור, אין כיריים, יש מחבת טובה ופלטה חשמלית עם שתי עוצמות).



התוצאה: אחד העופות החגיגיים הכי שווים ומנחמים בהיסטוריה. קלים להכנה אבל מרשימים בעוצמה. הרעיון זהה - עוף צלוי בהתחלה בחום גבוה ואחד כך נמוך, אבל השילוב בין הטיגון בהתחלה וקוביות תפוחי האדמה הפריכות בחוץ והרכות בפנים הופך את הכל ליצירת אמנות. פריט חובה: מחבת גדולה וטובה וללא ציפוי אל-דבק.

החומרים:

עוף קטן
מלח ופלפל
5 תפוחי אדמה בינוניים
שיניים מראש שום שלם, לא קלופות
שמן זית בנדיבות
צרור ענפי תימין או רוזמרין
אפשרות: 100 גרם חזה אווז חתוך לקוביות


ההכנה:

1. מקרצפים את תפוחי האדמה אבל משאירים אותם בקליפתם. חותכים אותם לקוביות בגודל 1X1
ס"מ.
2. יוצקים למחבת שמן זית בגובה 1 ס"מ. מחממים על להבה גבוהה. מטגנים את העוף מצד אחד כחמש דקות או עד שהוא שחום ויפה. הופכים לצד השני וחוזרים על התהליך. מוסיפים למחבת את קוביות חזה האווז (אם רוצים), תפוחי האדמה והשום. מתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
3. צולים את כל הטוב הזה על אש גבוהה ומערבבים את הקוביות מדי פעם עד שהן מזהיבות (כשמונה דקות). מפזרים מלמעלה את ענפי התבלין ומכסים את המחבת במכסה או באלומיניום (אם העוף גבוה מדי), מורידים לאש נמוכה מאוד ומבשלים לפחות שעה וחצי.
4. מגישים במחבת שבה בישלתם. אפשר להכין גם עם שני עופות.

עוף צלוי עם חלב קוקוס וחצילים

המשרה הזה של חלב הקוקוס מרכך את הבשר ועושה אותו הכי עסיסי שיש. אחר כך נכנס העוף עם המשרה והחצילים לסיר ואפשר לשכוח ממנו לכמה שעות. גם אם לא השגתם את כל החומרים האקזוטיים שיש במתכון שווה להכין אותו - הוא באמת מדהים ולא צפוי. בשוק האיכרים אפשר להשיג היום חצילים תאילנדיים - הם נראים כמו קישואים קטנים ועגולים. אם אין לכם, המירו אותם בארבעה חצילים קטנים (כאלה לכבישה) נוספים.

החומרים:

עוף גדול אחד או שתי פרגיות קטנות
2 קופסאות חלב קוקוס
חצי צרור כוסברה טרייה
חתיכה בגודל מפרק אצבע של ג'ינג'ר, קלופה
2 בצלים של למון גראס
2 כפוןת סוכר
2 כפיות סויה
10 עלים קפיר ליים
8 חתיכות של שורש גלאנגל
2 כפות רוטב דגים
8 חצילים קטנים חתוכים לארבע לאורכם
8 חצילים תאילנדיים (או 8 חצילים קטנים רגילים נוספים, חתוכים כמו הקודמים)
שמן לטיגון

ההכנה:

1. מכניסים לבלנדר את חלב הקוקוס, הכוסברה, בצלצלי הלמון גראס, הסוכר, הסויה, רוטב הדגים והג'ינג'ר. אם השגתם רק עלים של למון גראס לא מכניסים אותם לבלנדר אלא משתמשים בעלה אחד כדי לקשור אותם יחד לצרור ומניחים בצד. טוחנים את כל החומרים יחד.
2. יוצקים את הרוטב לקערה ומכניסים לתוכו את העוף, שורש הגלאנגל, עלי הקפיר ליים (ועלי הלמון גראס במידת הצורך). מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה לפחות.
3. בינתיים מכינים את החצילים. אם השגתם חצילים תאילנדיים חותכים כל אחד מהם לארבעה אבל משאירים את הגבעול מחובר (בעצם יוצרים בהם פיצול לרבעים בלי ממש לחתוך אותם). מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת טובה ומטגנים את רבעי החצילים הקטנים ואת החצילים התאילנדיים מכל הכיוונים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה.
4. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מעבירים את העוף עם המשרה לתוך סיר עם מכסה. מוסיפים את החצילים המטוגנים. מכסים ואופים כשעה. מורידים את החום לחום נמוך (100 מעלות) ואופים עוד שעתיים לפחות.

קציצות בקלי קלות

זהו, הפכתי לגרופי. באופן רשמי אני מעריצה את דנית סלומון. סדרת הספרים שלה היא דוגמה אמיתית למקום שבו היצירתי הוא לא פלצני ולא מאיים. היא בוחרת נושאים מעולים שדורשים טיפול של מישהי כמוה שנותנת מתכונים יעילים ולרגע לא משמימים. אני מודה שהעיצוב של הספרים עושה לי כאב ראש, אבל עד היום לא נפלתי בשום מתכון שהכנתי מספריה (וזה לא מעט), כולל כאלה שנראו לי מופרכים בהתחלה. והעובדה שלא מדובר באנציקלופדיה עמוסה אלא במיטב של המיטב רק מעלה את ערכה אצלי.

לאחרונה יצאו לסלומון שני ספרים חדשים: קציצות ועוגות פרווה (אוף כמה גאוני ולו בגלל האחיינית שלי שאלרגית לחלב). את השני עוד לא ניסיתי. בראשון קראתי כל מילה. צעדתי עם סלומון מקציצות ההודו בקוקוס, אננס וצ'ילי מתוק (שנשבעתי להכין רק מעוף כי הודו זה איכס), דרך הרוסאלע (קציצות בקר מבושלות על אש קטנה עם תפוחי אדמה), ועד פרק הקציצות הצמחוניות מעורר ההשראה (קציצות מעגבניות צלויות וגבינת פטה. צריכה דחוף). יש לי תוכנית מפורטת להכין את רוב המתכונים האחרים שבספר.

בינתיים הכנתי רק מתכון אחד (הפעם מעמ' 44, בכפולת האמצע בספר) ואומנם הוא היה קצת יקר מדי לטעמי בהשוואה לשאר המתכונים בספר, אבל השילוב בין ציר הכבש המאולתר (מעצמות ששמים בסיר), הערמונים, השזיפים והיין, ההוראות המדויקות ומרקם קציצות מו-ש-לם היה פשוט מנצח. אני חושבת שהספר (וגם האחרים) הוא פשוט מתנה מושלמת לחג.

קציצות בקלי קלות, דנית סלומון, הוצאת קוראים

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רותי רוסו

צילום: רובי קסטרו

הבשלנית שעושה את העבודה בשבילכם. מנסה כמה פעמים, מוסיפה תבלין, מורידה את האש, מחליפה תבנית. המסקנות לפניכם.

לכל הכתבות של רותי רוסו

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים