חזה עוף עם אטריות אורז
מתכון של מירי צל-דונטי

מלח מלדון צילום: רובי קסטרו
150 גר' אטריות אורז
2 כפיות שמן שומשום
4 בצלים ירוקים קצוצים
3 כפות מיץ לימון
1/4 כוס עלי כוסברה
4 נתחי חזה עוף
11/2 כפיות תערובת "חמישה תבלינים" סינית
2 כפיות מלח ים, , MALDON "מלח הארץ" או HALEN MON
1 כפית פלפל גרוס טרי
1 כף שמן (רצוי שמן בוטנים)
אופן הכנה:
משרים את האטריות במים רותחים לשתי דקות ומסננים. מחממים במחבת את שמן השומשום על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל הירוק ומבשלים לדקה. מוסיפים את האטריות, מיץ הלימון והכוסברה. מערבבים ומסירים מהאש. חותכים כל נתח עוף ל4- חתיכות.
בקערה מערבבים
היטב את "חמשת התבלינים" עם המלח והפלפל ומפזרים על שני צדי העוף. במחבת מחממים את שמן הבוטנים על אש גבוהה, מניחים כמה חלקי עוף בכל פעם ומקפיצים עד שהעוף מבושל. שמים את תערובת האטריות והירקות בקערה עמוקה ומעליה את העוף, מפזרים עוד קמצוץ מלח ומגישים מיד.