עוף במלח
רותי רוסו מביאה מתכון ושיפורים

החומרים:
עוף שלם נקי וקטן (קילו וקצת), הכי טוב של טבעוף
3 קילו מלח גס
4 תפוחי אדמה קטנים, נקיים אך עם קליפה
כוס מים
הכנה:
1) מחממים מראש את התנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות).
מרפדים תבנית אפייה קטנה, אפשר חד פעמית, בארבע יריעות ארוכות של נייר אלומיניום. פורסים שתיים מהן לאורך ושתיים לרוחב.
2) מערבבים את המלח עם המים עד שכולו לח. מפזרים שני חופני מלח במרכז התבנית על נייר האלומיניום. משטחים מעט ומניחים מעל המלח את העוף. מצמידים
מפזרים מלמעלה את יתר המלח. מהדקים אותו היטב. מרימים את קצוות נייר האלומיניום כלפי מעלה, כך שיספקו תמיכה למלח שלא יתפזר ונעזרים בהם כדי להדק את המלח לעוף. מכניסים את העוף לתנור לשעתיים. מורידים את החום ל-120 מעלות, ואופים שעתיים נוספות.
3) מוציאים מהתנור ושוברים את המלח מעל העוף.
החומרים:
מתכון אחד של עוף במלח בסיסי
לימון גדול
4 שיני שום קלופות
3 כפות גדושות פפריקה
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל
הכנה:
1) מגרדים את קליפת הלימון לתוך המלח. מוסיפים את התבלינים. חוצים את הלימון וסוחטים אותו פנימה.
2) דוחפים את שני חצאי הלימון ושיני השום לתוך העוף (נו, אתם יודעים, מהטוסיק). ממשיכים במתכון לפי הוראות ההכנה של העוף במלח הבסיסי.
החומרים:
3 כפות מיונז
1 כפית רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה חריפה
כמה טיפות מיץ לימון. אפשר לנצל שאריות מהלימון ההוא מהעוף.
הכנה:
מערבבים את החומרים. מגישים לצד העוף.