סלט חורפי עם תפוז

סלט חורפי. הרבה מיץ לימון ושמן צילום: שרי אנסקי
1 סלרי גבעולים (עם עלים) רק הלב הפנימי
פקעת שומר קצוצה דק
3-5 בצלים ירוקים קצוצים
חופן עלי ראשד או שמיר קצוצים
חופן צנוניות פרוסות
חופן זיתים שחורים
1/2 פלפל ירוק חריף (לא הכרחי)
2 תפוזים
1-2 לימונים גדולים
שמן זית עדין או שמן צמחי אחר
מלח גס
.1 קוצצים רק את הלב הפנימי של הסלרי. מצרפים את השומר, הצנוניות, הבצל ירוק, הראשד השמיר, הזיתים ומעט פלפל ירוק חריף קצוץ.
.2 קולפים את התפוזים, כולל הקליפה הל־ בנה. פורסים או מפלטים את הפלחים ומצרפים לסלט.
.3 יוצקים הרבה מיץ לימון וכ-2-3 כפות שמן. זורים מעט מלח גס ומערבבים בעדינות. טועמים ומוסיפים עוד מלח אם צריך.
ויניגרט אשכוליות
1 אשכולית
כפית דבש
שמן זית
מלח
1 לימון
סוחטים את האשכולית ומעבירים לצנצנת. מוסיפים כפית דבש, כ-4 כפות שמן זית וכפית מחוקה מלח. סוגרים ומטלטלים בחוזקה. טועמים ומוסיפים מעט מיץ לימון אם יש צורך. ארז קומרובסקי,
שהמציא את מתכון הווינגרט הטעים והמרענן הזה, מזכיר שאופיו תלוי כמובן בטעם האשכולית. הוויניגרט מאוד מוצלח על סלט חסה. ארז מוסיף לו גם בוטנים לא קלופים ומטוגנים עד להשחמה.