עוף בדבש ומייפל
מתכון של עופי קשוב

כוס מיץ עגבניות (אפשר להחליף ברסק עגבניות מהול בכוס מים)
1/3 כוס מייפל או דבש
1/3 כוס רוטב סויה או טריאקי
4-5 שני שום כתושות (אפשר יותר לפי הטעם)
2 כפיות תערובת תבלינים לסטייק
כפית אורגנו יבש
1/2 כפית כורכום
2 כפות שמן
פלפל שחור
כפית אבקת מרק עוף
אפשר להוסיף
2-3 כפות יין, לא משנה איזה, מה שיש פתוח
1.מערבבים החומרים של הרוטב בקערה. מכניסים למיקרוגל לחצי דקה. החום ירכך את המייפל או הדבש ויעשה את הכל קל ונוח לערבוב.
2.שמים את העוף בשקית גדולה ושופכים פנימה את הרוטב. קושרים היטב ונותנים לעוף לשהות במרינדה במקרר במשך 24 שעות. מכינים 4-5 בטטות, או כמה שרוצים, קלופות ופרוסות לפרוסות עבות, 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לשמונה, ושזיפים מיובשים.
3 אחרי יום, מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). פותחים את שקית העוף ומכניסים פנימה את הבטטות, הבצל והשזיפים. מערבבים כדי שכל המרכיבים יתפזרו. שופכים את תכולת השקית לשתי תבניות אפייה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור.
4. כשהרוטב רותח ומבעבע מסירים את נייר האלומיניום ומורידים את החום ל-150 מעלות. ממשיכים לאפות עד שהעוף שזוף ושחום (בערך שעה). אם אתם אוהבים רוטב סמיך יותר - השאירו את העוף בתנור יותר זמן. אם אתם אוהבים הרבה רוטב, אפשר להכפיל את הכמויות ואז להשתמש בו כבסיס לאורז או לקציצות.
5.לפני ההגשה מפרידים את העוף והבטטות לשתי תבניות שונות (לא חובה).