עד 120: תפריט חדש במסעדת טוטו נבנה ברוח המיתון

מסעדות היוקרה ממשיכות לעשות מאמצים כדי להוריד מחירים, והתוצאה היא נגישות לקהלים שלא העזו קודם להתקרב. בטוטו, למשל, מציע ירון שלו ארוחה שלמה ב-120 שקלים

רוי רגב | 24/2/2009 8:01 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תקופת המיתון שנחתה אצלנו, כמו בשאר מדינות העולם, מאלצת את השפים הבכירים בישראל להפוך ליצירתיים במיוחד. אנשי המעמד הבינוני ההולך ונשחק חושבים היום פעמיים אם לצאת לארוחת ערב מפנקת, ועשירי ישראל בוחרים בתפריט צנוע יותר כדי לא למשוך אש. על רקע תקופת אי הבהירות במשק שוחחנו עם שף ירון שליו מטוטו על תפריט חדש במסעדה, שמקווה להילחם באווירת המיתון בעזרת רוסטביף משויש.

טורטליני זנב שור של טוטו
טורטליני זנב שור של טוטו צילום: עודד קרני
השף ירון שליו רקח בטוטו תפריט מגוון להפליא ב-120 שקלים לאדם, הכולל מיני לחם, מנה ראשונה ועיקרית. המנות, חלקן, לקוחות מתוך התפריט הרגיל של המסעדה ואחרות נוצרו במיוחד עבור זה החדש.

"הרעיון שעמד מול עיניי כאשר חשבתי על התפריט החדש הוא לנסות להעניק תחושת ביטחון גם בתקופה הזאת. אני ער למצב הכלכלי הבעייתי של חלק מלקוחות המסעדה וגם לבעלי האמצעים שמגיעים באופן קבוע למסעדה יש כיום פחות מצב רוח, או שסתם לא נעים להם למשוך מבטים בתקופה כזאת", אומר שליו.

השף הצעיר, שהרים את מסעדת טוטו לגבהים חדשים בשנים האחרונות, מקווה שאנשים יצאו בהרגשה שלמה ומרוצה מן המסעדה, לאחר ששילמו 120 שקל על ארוחה מתפריט
שלא התפשר על איכות המנות. "דרך התפריט אני רוצה להגיע גם לדור הצעיר יותר, ולא רק למי שפוחד על הכיס שלו. לטוטו יצא, שלא בצדק, שם של מסעדה יקרה ומבוגרת ואני רוצה להראות שזה לא כך. יש במקום אווירה צעירה ובר נהדר", הוא מוסיף.

שליו משיק את התפריט החדש והמסקרן בימים אלה, אך את ניסיונותיו על הלקוחות הקבועים הוא החל כבר לפני מספר שבועות. "התפריט הרגיל במסעדה הוא מובנה ויקר יותר. ראיתי שהלקוחות מקבלים באופן מאוד חיובי את המנות החדשות ואפילו בוחרים לשלב את תפריט ה-120 שקלים יחד עם מנות יקרות יותר. עד שלא ידעתי בוודאות שהקונספט עובד, לא פרסמתי אותו. אנשים יכולים לבחור היום אם להשקיע בסטייק בקר מהתפריט הרגיל או להזמין מנת אונגלה (נתח קצבים) מצוינת במקום", מתאר השף את דרכו הקולינרית להתמודדות עם המיתון.

שף שליו מספר כי המסעדה נשארה מלאה גם בתקופה הקשה של החודשים האחרונים, אבל הוא רגיל ורוצה לראות את המסעדה "מפוצצת". "אני נהנה לראות את המסעדה כל הזמן מלאה. ברגע הראשון שראיתי שבכמה ערבים הקצב הואט, החלטתי לא לחכות ולעבוד מיד על התפריט החדש", הוא מספר.

ירון שלו
ירון שלו צילום: עודד קרני
שליו מציין כי הוא ער לשינויים ההכרחיים שעושים היום שפים עמיתים למקצוע. עם זאת, הוא גם ער לכך שחשוב לדעת לשמור על הרמה הגבוהה של מנות, גם כאשר הופכים את התפריט לנגיש יותר מבחינה כספית. "אני לא ממש רוצה להתייחס למתחרים", אומר שליו. "אבל להציע ארוחה עסקית ב-60 שקל זה משהו שגם אני יכול להציע. הבעיה היחידה היא שלעולם לא אוכל להגיש בתפריט עסקי שכזה את האוכל של טוטו", מסיים שליו בעקיצה.

התפריט החדש כולל כאמור – מנת פתיחים ולחמים, מנה ראשונה לבחירה ועיקרית לבחירה. בין המנות הראשונות, גם: מרק ארטישוק עם כרישה, רוסטביף של סינטה משוישת וסלט קלמארי עם גרגרי חומוס ויוגורט.

בין העיקריות של התפריט, גם: ריזוטו לבן עם קוקי סאן ז'אק, תירס ו'קטיפה שחורה'; טורטליני זנב שור (אחת ממנות הדגל של המסעדה); אונגלה – שני נתחי קצבים המגיעים יחד עם עוגת תפוחי אדמה ורוטב חרדל חריף ולחובבי הדגים גם לברק שלם צרוב.  



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים