תבית: קדירת עוף ואורז עירקית
עוף שלם
קילו אורז
2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
3 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כורכום
כפית תערובת בהרט
כף פפריקה
מלח שקית של צנוברים (כ-50 גרם, אפשר יותר)

יוצרים גומה ומניחים בתוכה את העוף SXC
אופן ההכנה:
1.מטגנים בסיר גדול על להבה בינונית את הבצלים בשמן. כשהם מתרככים ומזהיבים מוסיפים את העוף השלם. אפשר להשתמש גם בכרעיים או בשוקיים או בגרונות, בהתאם לגחמות המשפחתיות.
2.מטגנים את העוף היטב יחד עם הבצל מכל הצדדים כעשר דקות. מכסים את העוף במים ומבשלים כחצי שעה ברתיחה עדינה.
3.מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים ברתיחה עדינה עוד כרבע שעה. מסירים מהאש ומוציאים את העוף החוצה. כמות הנוזלים שנשארה אמורה להספיק לבישול קילו אורז - כלומר כחמש כוסות. אם צריך,
מוסיפים עוד קצת מים.
4.שופכים את האורז למי הבישול של העוף ומבשלים אותו חצי בישול עד שהנוזלים התאדו אבל האורז עוד לא התרכך לחלוטין (בערך 10-8 דקות ). מסירים את הסיר מהאש, יוצרים באורז גומה גדולה ומניחים בתוכה את העוף.
5.מפזרים את הצנוברים מלמעלה (אפשר גם מלמטה) מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך (100 מעלות). אופים בתנור במשך עשר שעות לפחות. לפני ההגשה אפשר להפוך את הסיר על צלחת והאורז יחזיק כמו עוגה גדולה. אפשר גם לנבור ישירות בסיר.