עופיון ממולא בתפוחים וחיטה מלאה ברוטב סיידר וקינמון
תפוחים מבושמים מבפנים, פלחי תפוחים לעיטור מסביב ובין לבין: חיטה מלאה ברוטב סיידר וקינמון. עופיון ממולא, מתכון של השף טל כהן

עופיון ממולא צילום: יחסי ציבור
חומרים:
4 יחידות עופיון
6 תפוחי גראנד סמית' חתוכים לקוביות עם הקליפה
1 כוס חיטה מלאה מבושלת במים חמים – חצי בישול בלבד.
8 שיני שום קצוצות
8 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס
4 כפות מרגרינה בטעם חמאה
חומרים לרוטב:
1 פחית תרכיז סיידר
1/2 בקבוק יין אדום יבש
1 לימון סחוט
4 מקלות קינמון
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
3 שיני שום קצוצות
4 ענפי בצל ירוק קצוצים, כולל החלק הלבן
הכנת העופיון:
1. מחממים במחבת את החמאה ומזהיבים את השום והתפוחים 10 דקות לפחות, מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. מניחים בצד את הנוזלים שהצטברו במחבת.
2. מצננים את המילוי וממלאים את העופיונים מהחלק האחורי
שלהם, סוגרים את רגלי העופיון וקושרים בעזרת חוט על מנת שהמילוי לא ישפך.
3. מניחים את העופיונים בתבנית ומוזגים מעליהם את הנוזלים ששמרנו בצד, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות טורבו למשך שעה.
הכנת הרוטב:
1. מחממים מחבת וממיסים בה את המרגרינה בטעם חמאה. מוסיפים את השום והבצל הירוק עד להזהבה.
2. מוסיפים את היין והלימון עד להרתחה, מוסיפים את פחית הסיידר ומקלות הקינמון ומבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך.
3. מסננים את הרוטב במסננת דקה עד לקבלת רוטב נקי וחלק.
הצעת הגשה: מניחים עופיון במרכז צלחת ומזליפים את הרוטב מסביב לעופיון, ניתן לעטר בפלחי תפוחים מיובשים.
המתכון באדיבות השף טל כהן מטיב טעם.