שבע בום: מסעדת מול ים במדריך הצרפתי

מסעדת הגורמה הוותיקה מול ים היא האורחת המזרח תיכונית היחידה במדריך המסעדות הצרפתי הנחשב. השף יורם ניצן בשיחה על הכבוד הגדול

רוי רגב | 24/3/2009 7:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מול ים
מול ים צילום: איל כץ
מסעדת מול ים התל אביבית זוכה זו השנה השביעית להימנות כאחת מ-140 המסעדות המומלצות של המדריך הצרפתי LES GRANDES TABLES DU MONDE. ייחודו של המדריך, המופץ מדי שנה בהיקף של כמיליון עותקים, הוא העובדה שהמסעדות בו נבחרות על ידי שפים עמיתים מרחבי העולם. אנשי המדריך שמים בבחירתם דגש על מסורת, הכוללת מספר שנות פעילות, רוח המקום, יציבות עסקית ושמירה על רמה אחידה במהלך השנים.

יורם ניצן, שף המסעדה, אומר כי במהלך השנים ביקרו במסעדה קברניטי המדריך (שפים בעלי שם מצרפת) והוא בעצמו מקפיד להגיע מדי שנה לכנס שהם עורכים. "מדי שנה מחליטים החברים אם לקבל מסעדות חדשות ובוחנים את המשך דרכן של מסעדות בהן נעשה שינויים בשנה החולפת", הוא מסביר.

ניצן מספר כי רוב רובן של המסעדות הנבחרות נמצאות, כצפוי, בצרפת. אחרות פזורות בארה"ב ואירופה ובודדות בשאר העולם. מול ים היא למעשה המסעדה היחידה במסדר הגורמה של המזרח התיכון, על פי המדריך.

אין ספק כי פוליטיקה נכונה ושמירה על קשר קבוע עם חברי המסדר עוזרת גם לקידום המסעדה בחו"ל ומושכת תיירים מכובדים המגיעים לישראל. "מדובר כאן למעשה בשפים הממליצים לשפים אחרים איפה לאכול. זה ממש כמו ששפים עמיתים שואלים אותי בארץ מאיזו מסעדה נהנתי. השמירה
על הקשר היא חשובה מאוד ובכל מפגש אנחנו מדברים על הנושאים הבוערים בתחום. במפגש האחרון השנה דיברו השפים רק על נושא המיתון ומחיריהן של פטריות הכמהין", מספר ניצן בחצי חיוך.

לשאלה האם הוא בעצמו המליץ על מסעדות ישראליות נוספות לחבריו מצרפת, ענה השף של מול ים בדיפלומטיות מאופקת: "אף אחד לא שאל אותי על מסעדות אחרות בישראל וחוץ מזה, צריך שלושה שפים שונים שימליצו על מסעדה כדי שתכנס למדריך, כך שבכל מקרה זה לא היה עוזר".

יחד עם זאת וברוח התקופה, גם אנשי מול ים נתקלים בחודשים האחרונים בהאטה מסוימת בתזרים המזומנים הודות למיתון העולמי.  ניצן מדגישכי המסעדה ממשיכה לשמור על קהל הלקוחות הנאמן שלה גם בתקופה הקשה ואת הקרחות המעטות שנוצרו בקהל הלקוחות יצרו דווקא התיירים שנהגו לפקוד את המסעדה הישראלית המפורסמת. את מה שהתחילה המלחמה, המשיך המיתון, מסבירים אנשי המסעדה.

למרות העדרם של התיירים והמיתון המתדפק גם על דלתה של מול ים, מסביר השף ניצן כי המסעדה תמשיך לשמור על רמה גבוהה ולא תציע בקרוב עסקיות מיוחדות. "גם בתקופת מיתון אנחנו לא חושבים לשנות את איכות חומרי הגלם שלנו, זו בכלל לא אופציה. אנחנו חייבים לפעול בדרך שלנו או לא לפעול בכלל", מסכם ניצן.   





כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים