עוף בשומר
השומר הטרי אמנם כבר סיים את עונתו אבל באלה שעוד מגיעים לדוכני הירקות, כדאי להשתמש לבישול יותר מאשר לסלט. שף אלון גונן ממסעדת אל-בריו מציע למלא בהם עוף

עוף בשומר צילום: אורי כהן
1 עוף צעיר וטרי
1 כוס שמן זית משובח
כפית פלפל שחור גרוס עבה
כפית מלח גס
כף חרדל חלק
2 שומרים בינוניים מחולקים ל-4 , שטופים ומנוקים מעלי תפרחת
עלי התפרחת של השומר קצוצים דק (העלים הירוקים, שקצוות שלהם נמצאות עדיין על הירק)
אופן הכנה:
מכניסים את השומר לתוך העוף, כמו שהוא וסוגרים את הפתח בעזרת קיסמי עץ.
מניחים בקערה את כל החומרים מלבד פלחי השומר, מערבבים היטב ומורחים בהם את העוף.
מכניסים
לתנור בחום של 180 מעלות וצולים כשעה. מדי פעם פותחים ומברישים את העוף בתערובת השמן והתבלינים ובנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית בזמן האפייה.
הגשה:
מחלקים את העוף לארבעה חלקים, מגישים עם שומר בתוספת אורז או פירה.