סלט גבינה כחולה ואגסים
את האגסים המבושלים ביין צריך להתאפק ולא לאכול כפי שהם. אם מצליחים, אפשר להוציא אותם למחרת מהמקרר ולהכין סלט נפלא ומתגמל. מתכון של השב דב מרקו למסעדת כמהין, בית בגליל

סלט גבינה כחולה ואגסים צילום: יחסי ציבור
חומרים לאגסים המבושלים:
1 בקבוק יין מוסקט
1 מקל וניל
1 מקל קינמון
תבלין סטאר אניס
כ-2 כפיות סוכר
זעפרן
6 אגסים קלופים ללא חרצנים
לסלט:
לבבות חסה ערבית
מעט רוקט
עלי בייבי
גבינה כחולה (גבינה מעובשת - דנה בלו, רוקפור)
רוטב ויניגרט אגוזים:
1/3 כוס שמן קנולה
1/3 כוס אגוזים
1/3 כוס חומץ פטל
מלח, פלפל
הכנת המנה:
1) מניחים בסיר את היין ואת התבלינים ומבשלים בו את האגסים הקלופים, עד לריכוך קל.
2) מערבבים את כול חומרי הרוטב.
3) מניחים את החסות בכלי
הגשה ומערבים עם הרוטב.
4) חותכים את האגסים המבושלים לשמיניות ומסדרים מעל צלחת החסה. מפזרים אגוזי מלך וחתיכות גבינה כחולה.